Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFrLøSø
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Farvel til torsken!27/12/2005 09:53:11
EU’s fiskeriministre afskriver torsken fra Nordsøen. Det sker med dagens beslutning om næste års kvoter for fiskeriet i havene omkring EU. Aftalen er slet ikke bæredygtig, hvis vi også skal fange fisk om ti og tyve år, påpeger WWF Verdensnaturfonden.

EU’s ministre har igen givet grønt lys for at fange torsk i Nordsøen. Det sker på trods af de seneste tre års råd fra forskerne, der anbefaler et stop for torskefiskeriet. I de seneste tre år er kvoterne ikke alene sat, så fiskerne har fået lov til at fange mere end 81.000 tons. I 2006 stiger kvoterne for kuller og jomfruhummere, hvor torsken ofte ved uheld ryger med som bifangst og smides død ud igen.

”Med dagens beslutning står det klart, at torsken ikke får en chance for at komme sig. Det giver ikke mening at tillade at fange torsk, når bestandene af torsk allerede er kollapset”, siger hav- og fiskerimedarbejder i WWF Verdensnaturfonden, Espen Nordberg.

”Hvis EU’s ministre fortsætter med at lukke ørerne over for forskernes anbefalinger, er torsken bare den første i rækken. Pighajen og rokken i Nordsøen er også tæt på et kollaps, og alligevel bliver kvoterne sat stik imod forskernes råd, ” siger Espen Nordberg.

80 procent af de fisk, der fanges i EU er under biologernes anbefalinger om, hvad der er bæredygtigt og i risiko for at blive overfisket. Ministrene har ikke valgt at lytte til anbefalingerne, og derfor undrer WWF Verdensnaturfonden sig over, hvordan fødevareminister Hans Christian Schmidt kan udråbe kvoterne som en sejr for miljøet.

"Vi er helt enige i retorikken om, at man skal løse problemet med udsmid og bruge selektive fiskeredskaber. Men vi har svært ved at finde fødevareministerens jubel omsat til handling i kvoterne. Hans Christian Schmidt maler billedet lyserødt, men nede i havet ser det sort ud for fiskene", siger Espen Nordberg.

kilde: http://www.fiskeringen.dk/artikel.asp?ID=986
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk