Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:26-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Tungmetaller i Limfjorden31/05/2012 15:03:21
Et tungmetalholdigt naturgaslager i det sydvestlige Himmerland begynder, hvis alt går efter planen, at udlede tungmetaller såsom mangan, krom, kviksølv og zink sidst på sommeren. Dette kan få fatale konsekvenser for fiskeriet, og der kan være tale om en dissideret iltsvindsbombe.

Især kan udledningen af tungmetallerne komme til at få konsekvenser for blåmuslingerne, som er meget følsomme over for sådanne ændringer. Senere kan det komme til at påvirke fiskene, og i værste tilfælde forringes fiskemulighederne betydeligt.

Dette skriver Nordjyske.dk som desuden skriver, at naturgaslageret som blev etableret for 25 år siden, er ejet af energinet.dk. Udledningen er en del af et større projekt. Man håber på at man i fremtiden, måske kan rense vandet for tungmetaller.
Flere nyheder

Send din kommentar
lasse mikaelsen
Problemet er ikke udekukkende udledningen af tungmetaller. Man tager 1/3 af det ferskvand, der ellers ville løbe ud igennem slusen ved Virksunddæmningen, og bruger det til fortynding af saltlagen fra kavernen, og pumper det derefter ud foran dæmningen. Det vil efter min mening forstyrre de optrækkende havørreders homing.
Når man tænker på hvor mange penge og frivillig arbejde der er brugt på restaurering af de fire tilløb til Hjarbæk Fjord. Simested Å, Skals Å, Fiskbæk Å og Jordbro Mølle Å, vil det være en katastrofe, hvis bestandene af havørreder i de fire åsystemer bliver forstyrret.
Det er forbavsende lidt man hører fra DTU Aqua og Dansk Sportsfiskerforbund, når man tænker på at Viborg Sportsfiskerforening har hovedparten af fiskeretten i de berørte åer. Jeg ved godt det er fritidsfiskerne med Fjordvenner i spidsen, og Danmarks Naturfredningsforening, der har taget den største kamp imod projektet. Men det ville være rart, hvis lystfiskerne også tog del i kampen, så kan vi bagefter skændes med fritidsfiskerne om hvem, hvor, og hvordan fiskene skal fanges.
mvh Lasse Hagebro

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk