Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:26-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Ny verdensrekord i havørred20/07/2010 22:24:46
Roger Hellen first sensed he was picking up some good vibrations Tuesday night when he was at Joey's on Douglas with some friends.
Throwing in a buck for the "Shake of the Day," Hellen rolled five fives with his toss of the dice and pocketed $70.

http://www.journaltimes.com/news/local/article_d2b6db70-9117-11df-8998-001cc4c03286.html
Flere nyheder

Send din kommentar
Gert Nielsen
Og hvad har det så med havørred at gøre !!
Søren Grothe Petersen
Det er en salmo trutta. Det samme som vores havørred.
jonas p
Hej Søren.

Det kan aldrig være være en havørred. Den stammer fra det store udsætningsarbejde i Lake Michigan og har aldrig nogensinde havet.

På dansk er det 'søørred' på engelsk en 'brown trout'(der bliver generelt ikke skelnet mellem søørred og bækørred på engelsk).

At søørred, bækørred og havørred er så genetisk identiske at de tilhører samme art, ændrer ikke på at der i alt seriøst sportsfisker terminologi skelnes imellem dem og at din overskrift derfor mildest talt er misvisende.

Et andet eksempel at du nogengange er en lille smule for hurtig på 'aftrækkeren' er din nylige nyhed om dræbergoplens tilbagegang grundet den kolde vinter. Her vedhæfter du et billede af en ganske almindelig øregople der aldrig har været betragtet som en trussel mod vores fiskebestande. Det er ganske enkelt misvisende og dårlig usaglig formidling.

Jeg er tilhænger af dit nyhedsarbejde her på siden, men en lille smule mere fokus på kvalitet og saglighed istedet for kvantitet ville være velkomment.

Håbe du lader paraderne falde et øjeblik og i det mindste forholder dig seriøst til kritikken.


Ha' en dejlig dag.
Mvh

Søren Grothe Petersen
@jonas p
Mht. havørred/søørred: Jeg skriver sådan set bare det, som jeg lærte i skolen i sin tid, nemlig at der er tale om samme art, og at det (herhjemme) enten er tilfældigheder eller ikke kendte årsager, der bestemmer om en salmo trutta bliver en bæk-, sø- eller havørred, og at det korrekte danske navn for en salmo trutta var en havørred.
Så længe der ikke foreligger dokumentation (i form af skælprøver) kan man herhjemme (såfremt en sø har afløb til havet) ikke sikkert efter min opfattelse skelne mellem hav-, sø- og bækørred for, som jeg en gang har læst som eksempel: Hvad kalder man en ørred, som har opholdt sig 3 år i en å, 1 år i en sø og to år i havet?
Mht. den konkrete fisk har du sikkert ret, men jeg kendte ikke de konkrete omstændigheder, og burde nok bare have kaldt fisken for en ørred.

Mht. dræbergoplen var det ikke et spørgsmål om, at være for hurtig på aftrækkeren, men om at jeg har et ret begrænset billedarkiv. Mit valg var mellem et billede med vand og bølger og så billedet af øregoplen. Jeg valgte så billedet af øregoplen i stedet for det andet. Der stod ingen steder, at billedet var af en øregople.

At paraderne har været helt oppe i en periode skyldes, som du sikkert ved, et par herre, som gik efter manden i steder for bolden. - Og så kan man godt blive lidt nærtagende ;-)

Ligeledes en dejlig dag til dig og knæk og bræk på fremtidige fisketurer.

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk