Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Jagt og fiskeri23/08/2005 00:00:00
To sider af den samme sag, nemlig rekreativ og aktiv fritidsbeskæftigelse. Jeg har beskæftiget mig med begge dele i halvtreds år og der er ikke mange facetter, som jeg ikke efterhånden har prøvet.

Hvorfor jeg da også har skrevet en bog om det og en ny er på vej. At meget er forandret i de mange år der er gået er indlysende, men det er dog, når man læser artiklerne på denne gode hjemmeside, som om netop lystfiskeriet igen er ved at få en opblomstring.

Under min studietid i København, havde jeg et fritidsjob i en grejbutik i St. Kongensgade og indtægten blev straks omsat i godt fiskegrej, meget af det har jeg endnu.

Jeg fiskede også ål om natten under Dr. Louises bro, gedder i Fure søen og Esrum sø. Torsk fra molen i Tuborg havn og med kutterne på Øresund når jeg havde råd. Senere lærte jeg nogle at kende som havde bil, og så kunne vi køre til Røsnæs, Møn eller til nogle af de sjællandske åer.

En bagerjomfru på Østerbrogade, har jeg sikkert også givet en forskrækkelse. Jeg havde været i Tuborg havn og havde fanget nogle stege torsk, var på hjemvejen blevet godt sulten og trak derfor noget kage i en automat, men blev så skuffet over, at det var så gammelt og tørt, så jeg proppede resten af det ind i munden på en torsk og proppede den ind i automaten og lukkede lågen.

En anden gang havde vi lejet båd hos fiskemesteren i Esrum sø og jeg var så heldig at fange en gedde på 14 kilo. Fiskemesteren ville bytte, så vi fik en hel spand ål og da de var lettere at omsætte sagde jeg ja. Nogle dage efter læste jeg i Berlingeren, at fiskemesteren havde leveret en kæmpe gedde til kongehusets køkken, så jeg kan jo faktisk kalde mig for Kongelig Hof leverandør.

Min far var fritidsfisker, han boede lige ned til kysten og når jeg var hjemme lånte jeg ofte hans båd og sejlede ud til As hoved. Der fangede jeg næsten altid et par pæne havørreder og en enkelt gang en pighvar så stor så ingen stegepande kunne klare den i hel størrelse. Mosen som jeg selv senere kom til at eje en del af og åen som afvandede den var også i mange år leverandør af gode oplevelse, men i slutningen af tresserne begyndte det at gå galt. Omlægningen af landbruget og forureningen satte sit helt tydelige spor, ligesom mine interesser begyndte at dreje sig mere og mere om jagt. Og da jeg fik job i udlandet blev fritiden prioteret anderledes når jeg så var hjemme.

I dag hvor jeg er pensioneret, kan jeg slet ikke få tiden til at slå til. Men som tidligere nævnt så er det skønt at opleve, at så mange unge, formoder jeg, når jeg læser beretninger på denne hjemmeside igen er ved at få øjne op for de mange glæder naturen kan give os, hvis vi behandler den rigtig.

Bent Ballegaard.
<LINK www.bb-jagt.dk</LINK>" target="_blank">http://www.bb-jagt.dk/>www.bb-jagt.dk</LINK>
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk