Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Kampen om retten til at fiske (lovligt)17/06/2005 00:00:00

Kampen om retten til at fiske (lovligt) i hele Københavns Havn

Fiskeringen mener, at Københavns Havn selvfølgelig tilhører byens borgere, så når vandmiljøet i havnen bliver bedre og bedre, så skal det tilades at befiske HELE havnen, undtagen hvor der er logiske grunde til et forbud.

Københavns Havnevæsen er langt fra enig i sådan en generel åbning, men lovede dog på mødet, at der ikke bliver tale mere bortsmidning af lystfiskere fra Tippen!

I forbindelse med København Kommunes Miljøfestival var der arrangeret såkaldt "Lystfiskertræf" ved Københavns Kommunes Miljøkontrol på Kalvebod Brygge lørdag den 28. maj, hvor der var en lille udstilling, fiskedam, kasteinstruktion samt debat med Miljø- og forsyningsborgmester Winnie Berndtson vedrørende delvis ophævelse af TOTALFORBUDET mod fiskeri i Københavns havn!

Der havde de forskellige intressenter, (bl.a. organiserede lystfiskere (Fiskeringen, Lystfiskerforeningen af 1940 og DSF), København Kommune, København Havn og slusefiskerne) mulighed for at komme med forslag/debatindlæg til det lystfiskeri, der snart bliver genåbnet - delvist. Det er synd at sige, at det vrimlede med folk, men en lille snes deltog i debatten.

Totalforbudet mod fiskeri i Københavns havn skyldtes, at fiskene indeholdt store mængder af de tungmetaller, som tidligere blev ledt ud i havneområdet, og som stadig kan påvises i havnesedimentet. Det er bl.a. kviksølv fra Sojakagefabrikken, som A.P. Møller "glemte" at rydde op da han lukkede og solgte produktionsapperatet til udlandet.

Københavns Kommunes Miljøkontrol har fornylig udført analyser af fiskearterne i havnen, der har vist, at det nu er sundhedsmæssigt forsvarligt at spise torsk, hornfisk, havørred og makrel, mens det stadig bør være forbudt at hjemtage og spise aborre, skrubbe, ål og sild af hensyn til dit eget helbred.

Det er Fødevarestyrelsen, der skal give den endelige godkendelse af fiskeriet, hvilket kræver en ændring af den nuværende bekendtgørelse.

Debatten viste, at der er stor forskel på holdningen til lystfiskeri i havnen:

Fiskeringen mener, at Københavns Havn tilhører byens borgere, så når vandmiljøet i havnen bliver bedre og bedre, pga. indsatsen betalt af byens borgers skattepenge, så skal det tillades at befiske HELE havnen, undtagen hvor der er logiske grunde til et forbud. Lystfiskerforbud er f.eks. logisk på og lige omkring broerne pga. bådetrafikken, ved havnebadeanstalterne eller på Langelinie i krydstogtskibs sæsonen, og selvfølgelig i Erhvervshavnen, pga. de internationale krav om såkaldt "terrorsikring".

Denne åbne tilgang til lystfiskeriet fik generel støtte fra de tilstedeværende lystfiskere, mens København Havn (det statslige "udviklingsselskab" der sælger grunde i inderhavnen, og ejer de yderste 8 m fra kajkanten) ikke ønsker at åbne for ret meget lystfiskeri i første omgang. Havnevæsnet finder det ok med fiskeriet på Tippen, i Nordhavnen, ved Kalvebodsslusen og lidt nord og syd for slusen - alle steder der allerede fiskes fra uden problemer, og så vil Havnevæsnet give adgang til Langelinie udenfor krydstogtskibssæsonnen (dvs. mellem oktober og april). Holdningen skyldes Havnevæsnets frygt for konflikter med havnens andre brugere (læs; lods- og bådeejere). Hvordan en knægts fisketur ved bolværket i Christianshavns kanal kan være et stort problem, ja det fik vi lystfiskere ikke et svar på.

Det ser dog ud til, at slusefiskerne få bedre forhold - der var lovning fra myndighederne om at kigge seriøst på bedre toiletforhold ved Kalvebodsslusen.

En afklaring kan forventes til efteråret, når bekendtgørelse og forslag til fiskeområder har været til høring, så hold øje og giv din mening tilkende.

Kim Holm Boesen
Formand for Fiskeringen (<LINK www.fiskeringen.dk</LINK>)" target="_blank">http://www.fiskeringen.dk>www.fiskeringen.dk</LINK>)
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk