Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Fiskeri forbudt05/04/2005 00:00:00
Det bliver virkeligheden i Næstved Havn, hvis et forslag til ny regler for fredningsbælter fra Fiskeridirektoratet bliver gennemført.
Forslaget fra Fiskeridirektoratet lyder på, at: "at fredningsbæltet udenfor Næstved Havnekanal ophæves og at der i stedet etableres et fredningsbælte i Næstved Havn på 300 m ud for den frilagte Suså."
Formålet er at beskytte bestandene af aborrer og havørreder ved åmundinger, men alligevel tager lystfiskerne i Sydsjællands Ørredfond skarpt afstand fra forslaget, da de mener, at en flytning af fredningsbæltet til havnen kun være til gene for lystfiskerne, - og til skade for fiskebestanden.

"Forslaget vil være af kolossal negativ betydning for lystfiskeriet i Næstved Havn. Navnlig børn og unge hygger sig med at fiske aborrer og skaller på de lettilgængelige kajanlæg i den tidligere lystbådehavn, og det skal de selvfølgelig fortsat have lov til." mener formanden Søren Grothe Petersen og fortsætter: " Fangsterne af havørreder og aborrer i Næstved Havn er efter vores opfattelse så få og små, at de ikke har nogen som helst betydning for bestanden."

"Men forslaget er også helt galt af en anden årsag," siger Søren Grothe Petersen: "Den største trussel mod aborrer og havørreder er nedgarnsfiskeriet på Karrebæk Fjord. Fiskeridirektoratets forslag vil betyde, at det gældende 500 m. fredningsbælte ved Næstved Kanals munding nu ophæves - og dermed åbnes for nedgarnsfiskeri. Det må vi på det skarpeste tage afstand fra. Vi har ikke brug for flere garn på Karrebæk Fjord, tværtimod - og da slet ikke lige der.

Området er som en tragt ind til gydepladserne i Susåen, og det vil blive overbroderet med nedgarn. Alle havørreder og aborrer på gydevandring fra fjorden og ind i Susåen skal passere dette område, og hvad vil så være mere fristende end at sætte garn lige der? Det er fuldstændigt uacceptabelt, - specielt i betragtning af, at der i forvejen ikke foregår nedgarnsfiskeri i Næstved Havn pga. skibstrafikken og allerede eksisterende forbud."

Men ellers er Sydsjællands Ørredfond stort set tilfreds med forslaget til fredningsbælter for Sjælland, som er sendt i høring. Fonden foreslår bl.a. at fredningsbælterne ved nogle syd- og sydøstsjællandske vandløb samt Rønnebækken udvides til at gælde hele året, da der her er selvreproducerende bestand af havørred.

Med venlig hilsen
Søren Grothe Petersen
Læs mere på <LINK www.orredfonden.dk</LINK>" target="_blank">http://www.orredfonden.dk>www.orredfonden.dk</LINK>
Pressemeddelelse udsendt 4. april 2005 i forbindelse med Fiskeridirektoratets forslag til fredningsbælter på Sjælland
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk