Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Rapport fra Torskefestival på Storebælt02/11/2005 00:00:00
Den 22.10 løb Go Fishings store torskefestival af stabelen i Nyborg. Over 200 forventningsfulde lystfiskere var mødt op, selvfølgelig for at fange den største torsk. I over en måned havde det været fint vejr, men lige den dag var det gråvejr
med let vind fra sydvest (det var kl. 8 om morgenen). Skibene sejlede ud samtidig - en meget flot parade - fiskerne havde indtaget deres nummerede pladser, fordelt efter lodtrækning, og så ventede vi! Ja, tak. Det blev meget hurtigt klart, at det her ikke var det rene barnemad. Jeg havde fået en plads i forstavnen - normalt en ønskeposition, men ikke den dag!

Søgangen var uhyggelig, og det var simpelthen ikke til at stå fast. Min datter Henriette stod nede på dækket med god støtte, mens jeg fortvivlet prøvede at holde balancen på det skrånende underlag. Vi prøvede forskellige steder, og ved broen lykkedes det mig faktisk at fange en torsk - kroget foran gællerne og alt det der, men samtidig tog skibet en mægtig rulning, jeg blev simpelthen løftet fra dækket og knaldede ryg og nakke ned i fordækket bag mig. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der kunne være sket, hvis søen var kommet fra den anden side. Jeg nægtede simpelthen at fiske deroppe fra, og fik også en plads på dækket, da fire fiskere havde valgt at blive væk.

Der var ikke gået 20 minutter fra afsejlingen, før Neptun krævede sit første offer - og det blev ikke det sidste. Det var helt umuligt. Man kunne ikke holde bunden med noget som helst. Flere fiskere satte en 500 grams  "lod" på og riggede om til orm, og de fangede da også fisk - fladfisk. Vi andre prøvede og prøvede, klamrede os til rælingen og balancerede, men udbyttet var meget sparsomt. Bevares, der var torsk - men under målet. Til sidst gav folk mere eller mindre op - med god grund.

Vinden havde nu nået op til 15 m/sek, og så var det ikke sjovt længere. Et lyspunkt indtraf, da en medbragt karton dåseøl måtte give op overfor de vandmasser, der skyllede ind over skibet, og vi alle sprang som kakkerlakker for at redde dåserne, inden de gik overbord. Når vi kom indenfor synsvidde af de andre både, kunne vi se flere og flere parkerede stænger uden fiskere - selv Henriette blev søsyg, og det kræver ellers noget. Dagens udbytte til os begge blev een torsk, indvejet til 900 gram, så vi kom ikke til Kenya. Men hvad, næste år er der igen en festival - og vi er såmænd tossede nok til at prøve igen.

Dorte Fox Maule
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk