Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Skjern Å sæsonstart 200911/03/2009 09:31:31
Så venter vi spændt på sæsonstart 2009 i Skjern å, man får efterset sit grej både stænger, hjul, liner og agn. Har man nu husket det hele, ja og fiskekortet, det siger jo sig selv. For endelig ikke at forglemme skal beklædningen også være i orden, det er jo ikke til at sige, hvilket vejr vi får, så det er med at være forberedt på lidt af hvert.

Men ud over det, må vi sige, at det er med store forventninger, det hele gøres klar. Set i bakspejlet af sidste års sæson, med de mange laksefangster, så tegner det sig til, at det vil blive en kanon sæson i år.

HUSK endelig, at tjekke de gældende fiskeregler, det kan blive dyrt, at lade være. Reglerne kan være forandret i forhold til sidste år. Jeg ved de bliver forhandlet i skrivende stund, så tjek jævnlig henholdsvis Skjernådalens Lystfiskerforning og Skjern Å Sammenslutningens hjemmesider, de bliver opdateret hurtigst muligt.

Skjernådalens Lystfiskerforning: http://www.skj-lf.dk
Skjern Å Sammenslutningens: http://skjernaasam.dk/php/Index.php

Mens vi er ved det med regler, så har vi altså også nogle parkeringshensyn. Der skal overholdes, de gamle å-diger er blevet retableret som cykel og gangstier. Der har motorkøretøjer altså intet at gøre, men det overholder heldigvis de fleste. Der et tydeligt anvist, hvor der må parkeres, så det er ingen undskyldning, for ikke at overholde det. Det har tros alt betydning for forholdet mellem lystfiskere og lodsejer, at disse regler overholdes.

Nå tilbage til fiskeriet. Skjern å er på denne årstid ret så lunefuld, en dag kan der være en høj og grumset vandføring, den næste dag med rimelig klar vand. Så derfor gælder det om, at være garderet. Farverne på ens agn må godt være noget med knald på for at modvirke det snavsede vand, desuden skal man kunne fiske dybt, selv under en heftig strøm.

Fra gammel tid har man altid sagt, at en flue med sort vinge er god, det er heller ikke forkert, men andre farver gør sig også gældende. I kan jo bare Skjerns Fancy der er med en hvid vinge, fluen er i øvrigt er en variation af hedefluen. Fluer i de rødlige nuancer er heller ikke uden evner, især på denne årstid.

Ud over knaldfarver på blink, spinner og wobler, så har kobberfarven også vist sig, at være god. Et stort sølvblank blink har også givet fisk på denne årstid. Bruger man orm eller kunstig krogagn, så husk lige, at i Skjern å og tilstødende vandløb, må der kun benyttes cirkelkroge.

Det var alt for denne gang, vi ses derude.

M.V.H.
Keld Andersen


Billedtekst: Keld Andersens bud på en god flue til Skjern Å-premieren
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk