Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:21-04-2018
Menu
Kalender
April 2018
MaTiOnToFr
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Forrygende tur med Lystfiskerhjørnet04/02/2009 17:00:33
Brian Stauning har netop været på en tur arrangeret af Lystfiskerhjørnet. Turen gik til Øresund, og de var ude med båden Nadia. Brian Stauning var så ubeskeden at tage dagens største på hele 18,5 kg. Den var 113 cm lang og havde hele 4,9 kg rogn i.

Der blev alt i alt landet 25 torsk den dag.
Flere nyheder

Send din kommentar
Jesper hansen
Kan ik forstå hvorfor man må fange de rogn fyldte fisk, 4,9kr rogn kunne give en del nye torsk....
Jesper Pedersen
Jeg er helt enig med Jesper H, det er sgu sørgeligt at fiskeriet efter rogntunge torsk endnu ikke er blevet forbudt! Det vil bestemt heller ikke undre mig hvis fisken var fejlkroget...
Søren Mathiesen
Hej 2xJesper,
I modsætnig til laksefisk har torsken ingen fredning i gydeperioden. Reguleringen af torskebestanden forgår via kvoter for erhvervsfiskerne. I Øresund (hvor lystfiskerne tolder hårdest på bestanden) er torskebestanden sundere end de fleste andre farvande. I Øresund er der forbud mod trawlfiskeri...!
Torsken har i modsætning til laksefisk så mange æg pr. kilo rogn, at en enkelt torsk som Brians, svarer til flere hundrede laksefisk set i forhold til reproduktionen af arten.
Jesper P.: Når du hører om en stor kystfanget havørred, tror du så også at den er taget i et fredningsbælte?.
I stedet for at nedgøre en fangst som Brian (jeg kender ham ikke) er glad for, så glæd dig over en lystfisker der er glad for sin (lovlige) fangst, eller undlad dine kommentarer. Lystfiskere er ikke gode til at glæde sig over andres held/dygtighed.
Jesper Pedersen
Jeg har INTET tilovers for bulefiskeriet på sundet, det er blot det jeg gør opmærksom på - har set en del forskellige videoer om det så populære fiskeri derovre, og synes ærlig talt det er ærgeligt at se hvor lille en procentdel af fiskene der er kroget reelt. Synes det er direkte vulgært at folk kan glæde sig over at have fanget fx. en 10 ks torsk der er kroget i bugen osv. Stod det il mig skulle det fiskeri forbydes.

Hvad har en kystfanget fedtfinne at gøre med bulefiskeriet på sundet?? Kan ikke rigtig se noget sammenhæng.
Søren Mathiesen
Jesper, det jeg mente var, at du "ikke ville undre dig hvis fisken var fejlkroget". Du ved det ikke, man antager det negative.
Jeg prøvede blot at overføre denne negative reaktion til en anden form for fiskeri...
Jesper hansen
prøv lige se imellem øjet og finnen ved gællen på billedet, ... Det ligner da en total fejl krogning.... Og munden ser total uskadet ud fra den side...
Jesper hansen
Og hvor godt smager sådan en stor fisk???
Jesper Pedersen
Hej Søren, grunden til mine antagelser er jo netop de film jeg har set fra sundet, hvor utroligt mange af de store fisk har været fejlkroget, så kan nærmest ikke gøre andet end at antage det negative, hvilket jo er ærgeligt. Jeg bliver aldrig "havfisker" tror bare jeg holder mig til karperne, for så kan jeg trods alt se fisken svømme væk igen hvilket næppe er tilfældet på sundet.

mvh
Jesper P
Søren Mathiesen
Desværre sker der fejlkrogninger når man prikefisker. Når det sker bevidst er der tale om rykfiskeri og det er forbudt.
Hvornår der er tale om ryksikeri og hvornår der er tale om overdreven ivrighed er svært at definere så det holder i en retssal. Men det er altid godt TV med fejlkrogede kæmpetorsk. Sådan er virkeligheden dog ikke som jeg oplever den. Torsken fåren hurtig død frem for de torsk der fanges i trawl. De slæbes gennem vendet i lang tid og lider kvælningsdøden samtidig med at de bliver mast af de andre fisk i trawlet.
Men al sammenligning er svær, jægere får ikke altid dræbt de dyr som de skyder på, mange bruger levende fisk som agn til deres fiskeri og andre igen kroger fisker, fylder den med mælkesyre under fighten og sætter den så tilbage med mulige skader på slimlaget, måske endda først efter at fisken har overnattet i en karpsack.
Alle har vi vores måde at udøve vores hobby på, og det skal vi have lov til, med respekt for hinanden - og vores fangst.
Lasse R. K. Petersen.
Ved bulefiskeri sker der selvfølgelig fejlkrogninger som ved al andet fiskeri med agn der fiskes aktivt.
Man er dog selv med til at bestemme hvor mange man vil fejl kroge. Hvis du står og hiver og flår så er der self. en større andel der vil være fejlkroget, men sådan er det jo også nå aborrene står i store stimer? Der kan man da også snildt fejlkroge 50% hvis man har lyst kunne jeg forstille mig.
Og jo man kan sagtens sætte fiskene ud igen, sidste år sejlede Bonito rundt med biologere som mærkede torsk så de kunne følge deres vandring.
Ikke for at pege fingre og sige bare se derover der gør de det os, så er det fint men, hornfisk som også kun kommer her for en ting, nemlig at gyde.
Hvis man tager ud til diverse moler mm. og ser hvordan folk står og hiver og flår juletræer gennem vandet for at kroge de hornfisk, synes jeg ikke denne slags diskutioner kommer på banen nå der indløber en rapport om en hornfisk på 750g.

Jeg tror desværre at de folk der er så stor modstander af fiskeriet er fordi de ikke selv har set hvordan det foregår andet end på film og det folk fortæller dem.

Nå, kan i have en goddag alle sammen!

Lasse
Brian Stauning
heY alle, hvor jeg dog undrer mig over folk har så travlt omkring min fisk, jeg kan kun sige det var en dejlig fornæmmelse at have den på, den var kroget foran gællerne og smagte himmelsk.
Når jeg fisker efter havørreden med mit lille blink, fanger jeg også en del hornfisk selvom jeg ikke er interresseret i dem og ca 1/4 af dem er fejlkroget, selvom jeg bare spoler stille og roligt ind og de bliver alle sat ud igen også dem hvor bugen er flået op, vi har jo alle vores forskellige syn på hvornår noget er rigtigt og forkert, men jeg kan godt finde ud af at glæde mig på andres vegne selvom jeg feks synes forfodring er forkert.
Jeg ved jeg nok bare skulle have holdt min mund og bare set gennem fingre med disse indlæg, men min mening tæller vel også.

Mvh. Brian Stauning, den glade fisker.
Mads Hussing
Når man stikker næsen lidt frem, så får man nogen gange nogle over den... :-)
Mads Hussing
Og jeg glemte lige at skrive at jeg håber ikke at du er skræmt fra at lægge fangster på herinde fremover :-)
Brian Stauning
Slet ikke, ligesom jeg ikke er bange for at spise skrabeæg eller kaviar for slet ikke at tale om torskerogn på dåse :)
Mads Hussing
Det lyder godt at du ikke er skræmt væk for at lægge fangstrapporter herinde fremover :-)

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk