Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Stor karpe til Hove P&T08/12/2007 12:46:15
Der er igen kommet flere indbyggere i Hove Specimenfiskeri, blandt andet denne bamse på 16 kg.

Karpen på 16 kg kommer fra Gråsten i Sønderjylland og skal nu bo i Hove. Fisken er fået gennem et sponsorat af JSA Diamantdesign http://www.jsa-diamantdesign.dk/ der har været så venlig at købe fisken og overdraget den til Hove Specimenfiskeri og Grejsiden.dk. Hvis andre firmaer har lyst til at have deres navn på en anden stor fisk hører vi gerne fra jer - post@grejsiden.dk eller 4020 3475.

Udover den store fisk er der kommet en stribe nye fisk i søen fra Gråsten. De resterende fisk har disse størrelser 7 - 7,4 - 7,5 - 7,6 - 8 - 8 - 8 - 8,3 - 9,5 - 9 - 9,2 - 9,5 og 10.

Fiskene kan ses i galleriet her, hvor også den store kan ses da den blev fanget i år 2000:
http://www.fiskemagasinet.dk/galleri.htm?catid=60

Billederne er taget af Gråsten ved fangsten for en lille måneds tid siden. Vi har billeder af dem i mørke da vi satte dem ud i går aftes i Hove.

Vil du læse mere om Hove, så klik dig herind:
http://www.hoveputandtake.dk/

Vil du læse mere om muligheden for at fiske efter karperne i Hove så læs mere her:
http://www.grejsiden.dk/shop/aarskort-2008-6144p.html
Flere nyheder

Send din kommentar
per
ja godt galleri fra gråsten, kan se at de bliver behandlet godt ?

sådan........................................
per
bruger i også små sten til afkrogning/billed baggrund
Lasse
@Per.. Grejsiden kan jo ikke gøre for hvordan gråsten behandler fiskene? Jeg kan oplyse dig om ingen af fiskene har skader eller lign. selvom de har ligget i blade, jord og lign. De svømmede lige så fint ud i det klare vand. Kan ikke se hvad din sidste kommentar skal gøre godt for? Tror du at vi er ude på at gøre skade på fiskene, jeg kan oplyse dig om at fisk i vore dage faktisk koster penge! Men du kan jo komme til Hove en dag og se hvordan det står til og om de er over levet.. Jeg vil til sidst sige at jeg synes det er vildt flot at JSA Diamant design har sponseret en fisk i denne kaliber til Hove..
morten schultz
per for gråsten er det så et erhver. konsortier som hove skal bare være glade for de bliver behandlet nogenlunde i det mindste.

det kunne have været værre. men er nu sikker på de er glade for deres nye hjem i hove :O)
Mads Hussing
@Lasse,

Der findes små mennesker som Per der ikke kan finde ud af at glæde sig på andres vegne....

@per,

Naturligvis bruges vi udelukkende småsten til afkrogning og billed baggrund. Er der da andre måder at gøre det på? Vi brugte grus tidligere, men det kan man godt smage i fisken, selv når den er røget.

Raymond Holm
Ja hellere økologisk grus end syntetiske måtter ;-)
Bergman West
Og så er der så meget snak om at andre brugere ikke må ligge deres fisk i græsset fra bl.a. fiskemagasinets ejere.... der er sku flot at de så køber fisk der er behandlet på akkurat samme måde...

Jeg er så meget imod de der p&t-vande at jeg kunne finde på at stikke en kniv i nakken på de fisk jeg fanger og så smide dem ud igen.... så vi ikke går en sørgelig fremtid imøde...
Bergman West
- karpefiskeriet mister sin charme... - selv på flue... :-)
Jesper hansen
Jeg kan godt nok ikke forstå at nogle vil offentlig gøre sådan en gang skam fulde billeder..
svineri efter min mening..
morten schultz
tja.... der er lidr forskel jo som sagt på om det en lystfisker som man må formode ved hva han gør når han er så skarp til og lande fisk i svorgeslev og whereever. og så på en gård der har handlet med fisk sådan i mange mange mange år. kommecielt og er ret beset ligeglade med fiskene.

vi kan da godt være udemærket enige om at billederne gør ondt langt ind i hjertet på en men der er nu forskel. så man må jo bare trøste sig med at de har det bedrer nu :) :)
Mads Hussing
@Bergman West

Har jeg forstået det ret eller er du ikke Brian Westergaard der selv har startet en karpesø i Bulgarien? Jeg ved hvordan erhvervsfiskere behandler karper herhjemme, og jeg kunne ikke forestille mig at de behandler dem bedre i Bulgarien. Det er jo der du får dine fisk fra - så jeg kan ikke helt se forskellen.

Det er ikke et karpe P&T, for karperne skal ikke slås ihjel. Og igen til "Bergman West" - mit motto er "øje for øje - tand for tand". Så ude hos mig bliver man behandlet på samme måde som man behandler karperne på... Og jeg ved ikke hvilken sørgelig fremtid det er du ser så du bliver nød til at slå karper ihjel for at gøre fremtiden bedre. Men jeg kan forstå at din og lystfiskeriets fremtid bliver bedre af at slå karper ihjel... Jeg har hørt og læst mange mærkelige synspunkter, men det er alligevel det mærkeligste.


@alle

Jeg er ikke enig i at man bare skal lade karper ligge i græsset, men jeg bestemmer ikke over hvordan folk behandler deres karper. Jeg har tidligere købt karper andre steder, og erhvervsfiskere og dambrugere bruger ikke de samme redskaber som vi gør for at behandle fiskene nænsomt. De her fisk er behandlet MEGET pænt i forhold til andre steder jeg tidligere har købt. Jeg regner bestemt med at de bliver behandlet bedre når de bliver fanget i deres nye hjem. Eller jeg regner ikke med det - jeg siger at sådan SKAL det være.

Raymond Holm
Jeg er da sikker på at karperne i Hove bliver behandlet med respekt. Min kommentar var en joke.
Og bare fordi karpen/karperne fra Gråsten måske ikke er behandlet efter bogen siger det jo ikke noget om at folkene bag Hove eller brugerne ikke kan behandle fiskene ordentligt.
Mads Hussing
@Raymond,

Du rammer hovedet på sømmet - nogle er bare så fu..... hellige :-)
Lasse
Arrh.. Bergman West: Du er jo pisse misundelig over at du ikke har chancen for at fange så store fisk, i et så smukt og godt karpevand som Hove. Du er virkelig børnehave agtig i dine udtaleser. stike en kniv i nakken på dem? Tror skam ikke det er karperne der for en kniv i nakken først så! Misundelse er virkeligt en GRIM ting..
martinfisker
Normalt gider jeg ikke blande mig i debatter for hvems mening der er den rigtge. Men efter af have set overstående må jeg altså komme med en kommentar.
Først et stort bifald og et kæmpeskulder klap til folkene bag jsa diamant design, det varmer af hele mit fiskehjerte at opleve sådan en flot gestus. Mange tak for det
Hvad angår behandlingen af karperne, kan jeg da godt se at det ikke ser smart ud, men så er det vist heller ikke være, jeg mener de lever da alle endnu og de har vist heller ikke fået varige men.
Jeg har selv arbejdet med opdrætning og udsætning og kan i den forbindelse oplyse at gråsten karperne har fået en pæn behandling, for i den verden handler det kun om at tjene penge, og tænker der med ikke på fiskens ve og vel.
Lidt knotten bliver jeg sku alligevel når nogen kun kan tænke negativt, jeg mener folkene bag hove har efter min opfattelse ikke haft indflydelse på hvordan fiskene er blevet behandlet før de er ankommet til hove, men er alligevel dem som må lægge øre til kritikken.
At nogen er så storsindet som jsa og på den måde kan hjælpe andre til en god fiskeoplevelse kan jeg sku kun tage hatten af for. Godt gået gutter !!!!!!
Knæk og Bræk Fra Martin"Fisker" Petersen


Brian Westergaard
Hej Mads

Har lige set denne debat, da jeg fik at vide fra andet sted at du mente det var mig der havde skrevet her inde.
DET ER DET IKKE.
Du kender mig da godt nok til at vide, at jeg ikke ville skrive sådan noget bræk.
En anden gang må du gerne lige ringe og spørge mig inden du skriver.
Jeg ved ikke hvem denne Bergman West er, men dum at høre på det er han da.
Brian Westergaard
Ud over det.
Tillykke med jeres nye flotte fisk.
Hygge
Mads Hussing
Hej Brian,

Det undrede mig også - jeg var sgu lidt rystet :-)

Men navnet var bare tæt på noget firmanavn og derfor fik jeg associationen.

Godt vi fik det ud af verdenen!

Mvh
Mads
simon agerholm
Er det egentlig til at fange sådan en karpefætter her i de kolde måneder ?
Jeg har jo tænkt lidt over sagerne, og efter min totalt fejlslagne taktik med at vinde Fiskecuppen i havørredklassen, burde jeg måske kaste mig over de dér fredsfisk..
Oven i købet BURDE det jo være til at fluefiske sig til en DK-rekord nogenlunde "let"....

Kan man fluefiske målrettet efter dem ? -eller SKAL jeg ud og købe mig en liggestol magen til Ole Aaslos (altså bare lidt mindre) -lol-
Ole Aaslo
@Simon...
Tsk tsk... Det er hårdt at være havørredfisker nu hvor de fleste er fredet!?! Ja, vi var flere som havde ventet en stor omgang undskyldinger for at du ikke var at finde på listen over fedtfinner fra å c",)
Når du nu har væltet flere hundrede plettet sild på land, så er det utroligt du har sorteret alle de store fra, når årets elfiskeri har vist, at der faktisk aldrig tidligere har været så mange og også store havbasser i åen ! Det kan da ikke være rigtig at vi andre skal til at tage med ud og vise dig vej *LOL*

Man kan fiske dem på flue i nogle søer - tror ikke Hove egner sig specielt til det pga sin dybde (Selv mads kan lave en bombe fra skuret unden at nå bunden !! At alt vandet så ligger ovre i den anden sø er en mindre detalje)

Men Jeg synes du skulle vente til foråret og ellers tage en tur derud og prøve en overnatning med alm karpegrej - Der er nok noget billigt til salg derude, ellers kan du låne de første par gange... hvis du så får Lars B Larsen med som guide, så skal du bare gøre det modsatte... så er den i vinkel :-)
Men ellers så må vi bare tage en tur, så du kan prøve at få slim på måtten...

Lars Larsen
@ Olle
Hvad har jeg gjort dig siden at jeg skal blandes ind i det her?
Måske du egentlig har ret........? Min succes ved Hove er lidt begrænset, specielt når der har været kamera på. Ved ikke lige hvad der er gået galt der...........?
simon agerholm
Ole :
Det er svært at brokke sig når man har fanget så svineheldigt mange ørreder som jeg har på et enkelt år, men du har fuldstændig ret i, at de store snød mig i år.... Jeg tror jeg skal satse på en anden å-zone næste år !!

Jeg tænkte såmænd på at fiske lidt karper her i vinter, men det er jo nok en dårlig idé, hvis de er inaktive om vinteren..

Så må jeg jo tage til St.Vejle Å og kigge lidt på aborrerne -der er jo også kun 5 km. fra mit hjem... Kan man købe nogle småskaller ude hos Mads ? Jeg er sgu for doven til selv at fange dem -lol- ... Eller SKAL det være levende rejer til aborrerne ?
Ole Aaslo
Der er ellers givdigt fiskeri i St. vejle på både levende skaller og rejer i øjeblikket.... en jig eller orm kan nogen dage også kaste fisk af sig! Ellers gør som mange lokale, og brug en 28 gram Toby med trokrog i str xl - Der skal du nok regne med at "fange" mest.. OG du er jo lokal !!
Men for aborrenes skyld ville jeg opfordre så mange til at undgå alt spinnefiskeri og udelukkende mede! Har selv mange jigfiskere jorde en 1½ kg fisk ind sidelæns for derefter at tage billeder af den nye PR - Det kræver bare at man tager billede fra den rette side, hvis den skal tilmeldes div konkurrencer/klubber
morten schultz
syntes vi har rigeligt med problemer med rykfiskeri i åen ole du behøver ikke sende flere af dine krigere herned :O)
Allan
Citat: "Fiskene kan ses i galleriet her, hvor også den store kan ses da den blev fanget i år 2000"

Betyder det, at de har gået i vækstdam i Gråsten siden år 2000 eller hvordan?

Flotte fisk forøvrigt, gråstenere er den helt rigtige spejlkarpe at have herhjemme ;)

Forøvrigt tak for, at vi endnu ikke har set de tidligere annoncerede udsætninger af udenlandske 20+ fisk. - Jeg håber dog naturligvis, at et par af de udsatte fisk fra Gråsten med årene kommer op i den kaliber.
Mads Hussing
Hej Allan,

Den store har været en af moderfiskene dernede, men har været for stor de seneste par år. De vil håndtere nogle af de mindre fisk.

Jeg ved ikke hvor den har gået dernede - det har jeg ikke spurgt om.

Vi er enige om at Gråsten-fisk er en flot fisk, vi er meget imponerede over hvordan de ser ud.

Der er endnu ikke nogle udenlandske 20 kgs fisk, men jeg er ikke i tvivl om hvis vi finder en der kan importeres til Danmark så gør vi det :-) Men det er altså MEGET nemmere sagt end gjort....
Allan
"Der er endnu ikke nogle udenlandske 20 kgs fisk, men jeg er ikke i tvivl om hvis vi finder en der kan importeres til Danmark så gør vi det :-) "

Øv - Det er jeg da ked af at høre. Syns i skal holde stien ren, undgå at "devaluere" karpefiskeriet i DK med store fisk fra varmere himmelstrøg, og bare fortsætte ud af den fine sti, i jo øjensynligt befinder jer på nu.
- Der har været rigeligt med polymik omkring store karper, både da i i sin tid startede med at annoncere import af mulige rekordfisk, og siden da der blev fanget en stor skælkarpe. Der kommer ikke noget godt ud af det.

"Men det er altså MEGET nemmere sagt end gjort..." Heldigvis for det, til gengæld ;)

Endnu engang tillykke med de nye sønderjyske emmigranter.
Lasse
Hej Allan.. Personeligt ser jeg INTET problem med at få udenlandske fisk til DK, en karpe er vel en karpe. Jeg synes det er en racitisk holdning at have den som du har. Jeg kan godt forstå at Mads og co. gerne vil have en grande fisk til Hove, det er en stor fisk? Nå du har den på krogen kan du ikke mærke om den er irsk eler polsk, det er en fisk som skal fanges og udsættes, så må folk for min skyld gerne melde den som DK rekord, så kan vi andre vel os se om vi ikke kan fange netop den fisk, eller købe et vand og få udsætnings tilladelser til karper fra udlandet og så se om jeg selv kunne skaffe en stor fisk.
Er det fordi du er i mod store fisk, eller er du bare "racist" =)
Allan
Tak for endnu et sagligt indlæg Lasse. God vinkel du der lægger på sagen.

En fisk, der i den grad vil være købt og betalt, er i mine øjne ikke en værdig rekord.
Mit problem ligger dog ikke i, om vi snakker DK-rekord eller ej, men bare det, at alt for mange andre - nok primært nye karpefiskere - vil holde deres fangster op imod evt. storfisk fra betalingsvande, hvilket for hobbyen vil devaluere det ellers så fine karpefiskeri vi har i mange andre søer - En flot karpe på 5 og 10 kg betyder for mange nytilkomne alt for lidt.
Oveni det syns jeg desværre at vi - specielt de senere par år - har set uheldig adfærd fra en del nye karpefiskere på netop denne konto. Fiskere, der kaster sig ud i hobbyen uden stil,opdragelse og ordentlig adfærd.

Sidstnævnte skal Hove naturligvis ikke have skyld for. Men det er og bliver min holdning, at importerede storfisk vil devaluere hobbyen.

Jeg respekterer dog din holdning, om end du tydeligvis ikke respekterer min, men hvis du vil fange en stor fisk, og betale for det, hvorfor så ikke tage til udlandet og fange den, i stedet for at flytte fisken, og så fange den bagefter?

Mvh Allan
Raymond Holm
Der vil altid være vande der gemmer på rekordfisk der er "lukkede" vande.
Karper eller andre fisk.

Læste i fiskeavisen et eller andet sted at der i deres konkurrence f.eks ikke længere kan tilmeldes karusser fra "karussesøen" for at give andre en chance og gøre det lidt mere spændende vist nok. Så det er deres måde at gøre konkurrencen mere fair.

Men hvad med P og T , å.fiskeri , søer med fiskeret?
Det er vel også betalingsvande ligesom Hove er.
Om en "købekarpe" skulle blive dk -rekord eller anden fisk der er blevet kunstigt opfodret med med boilies gennem de sidste 20 år kan for mig gå ud på et.

De der hængbugsvin er nok store fisk men ikke altid lige kønne at se på. Men ville da gerne fange en selv.

Raymond Holm
For en del år tilbage blev der i en lille "vandpyt" i Søllerød taget en gedde på 16,7kg afbilledet i Fisk og Fri.
Den var smæller fed.
Fanget på 7 gr. spinner i den lille af de 2 P og T søer. Den sø kunne umuligt producere den størrelse fisk (det er i hvert fald min påstand) uden der var hældt en passende mængde ørreder i hovedet på den.
Mener nu ikke den blev tilmeldt som rekord.

Samme med den store gedde fra et fynsk gedde vand.
Var det omkring 18 kg.

Skyldes da højt sandsynligt "fodringen" med ørreder.
Men fangsterne bliver ikke devalueret i mine øjne.
Ole Aaslo
@Raymond....

>Fin problematik der.... Det skyldes at Hove er en P&T sø, at folk brokker sig - Hvis nogen smuglede en 20+ karpe over grænsen fra Schmale til deres egen lille konsortievand, så ville fiskepressen rose vedkommende for at have fundet et lækkert uopdaget vand og bla bla...

Mht karussesøen er det vist brugerene af søen som har valgt at være enige om ikke at tilmelde fisk til konkurrencer for at mindske presset på søen. Se det er en beslutning som kommer fiskene til gode og presset på søen er da også dalet såvidt jeg er orinteret om... sjovt nok!?!?

Men så er det heldigvis sådan at P&T-søer er åbne for alle.

Som jæger brokker jeg mig jo heller ikke over Prins of Denmark for lov til at jage i Dyrehaven og skyde DK kronhjorte? Man skal nemlig værdsætte sine fisk højere end et diplom i pap. Hvad er der ved at fange en 18 kg fisk i en vandpyt efter 20 min hver gang ? Så hellere tage en 12 kg´s efter 12 overnatninger i et stort vand. DEN VÆRDSÆTTER MAN NOK MERE!

Det halve er jo jagten og spændingen i hvornår hugget kommer og ikke bare øv hvis man kun fanger 8 store, hvis man gangen før havde fået 10... Prøvede f.eks. en dag efter aborrer sammen med Nicolai Hansen at fange så mange kilo´s fisk at vi rent faktisk ikke gad veje dem.
Man blev faktisk fartblind, hvilket vi også talte om var lidt synd....
per
ja det med mads skrev at de ville sætte store udlanske fisk ud i hove ved vi alle at det bare var et salgs triks for at få kun der i biksen de kom aldrig og vi ved da alle at det nok ikke var meningen
Mads Hussing
Hej Per,

Det er jo lidt af en beskyldning du kommer med der, og den savner vist enhver form for dokumentation. Jeg er dog rimelig sikker på at jeg ved hvem du er, da du har sendt mig mails før og du skriver på samme hjælpeløse måde der.

Men jeg vil faktisk gerne vende det positivt. Hvis du kan skaffe store fisk i udlandet - kig dig omkring - så køber jeg dem! Det skal naturligvis være inden for en fornuftig prisramme og ALT skal være i orden med tilladelser til at indføre den etc. Prisrammen skal jeg nok finde ud af om er fornuftig, så hvis du får et tilbud så sig til så ser vi om det er interessant! For vi er meget interesserede i store fisk - og vi er principielt ligeglade om de er etniske danskere eller om de bliver danskere med en anden etnisk baggrund end dansk :-)

Ole Aaslo
Andre end Per som har kendskab til fisk over 10-15-20-25 kg som søger nyt hjem er selvfølgelig også velkomne... Dog skal der komme en dokumensation med at fiskene ikke er stjålet fra et vand... Altså ikke komme med Morfar fra Kalven o.lign.
Mads Hussing
Der kan sagtens komme en bonus på tale til dem der skaffer kontakten til et sted hvor de store kan købes :-) Og så skal det understreges endnu en gang at vi kun køber fisk vi ved hvor kommer fra og som vi ved ikke er stjålne fisk. Vi har indtil videre købt tre steder fra, og der ved vi at det er i orden.

Lars Larsen
@ Mads
Går udfra at fiskene også skal sygdomsfri?
Allan
Citat Ole ">Fin problematik der.... Det skyldes at Hove er en P&T sø, at folk brokker sig - Hvis nogen smuglede en 20+ karpe over grænsen fra Schmale til deres egen lille konsortievand, så ville fiskepressen rose vedkommende for at have fundet et lækkert uopdaget vand og bla bla..."

Du plejede at være lidt mere velovervejet end som så, Ole? - Jeg har ikke set andet end fordømmelser af endda udokumenterede fiskeflytninger i den stil du der beskriver. En fiskepresse, der evt. kunne finde på at rose en fisk, velvidende at den er illegal immigrant, vil kun gøre dette fordi den (pressen, red.) har mere kommerciel interesse i fisk/fisker end interesse i sine læsere! (Og så er det ikke længere presse vi snakker om, men reklame - Og på den front er Hove forøvrigt hverken bedre eller værre end andre kommercielle foretagender, og sådan må det gerne være,for DE FLESTE kender jo til begrebet reklame, og kan sortere skidt fra kanel).

Ole bruger ordet "Fartblind" - Det er tæt på det samme, jeg beskriver, når jeg bruger ordet devaluering. Her rammer devalueringen bare hobbyen bredt, og ikke et par etablerede fiskere, kortvarigt ramt af medgang/held ;)

Ole: "Hvad er der ved at fange en 18 kg fisk i en vandpyt efter 20 min hver gang ? Så hellere tage en 12 kg´s efter 12 overnatninger i et stort vand. DEN VÆRDSÆTTER MAN NOK MERE!"
- Lige præcist, er helt enig, der er mere ved det at fiske end at fange store fisk. Men det er netop det, en masse, også indenfor karpefiskeriet, åbenbart har svært ved at opdage, fordi fiskeriet gøres mere og mere kommercielt.

Citat Raymond "Skyldes da højt sandsynligt "fodringen" med ørreder. Men fangsterne bliver ikke devalueret i mine øjne."
- Siger du dermed, at de nævnte fangster er lige så fine, som var de fanget i samme kaliber i en af vores store søer/vandløb?

Raymond: "Der vil altid være vande der gemmer på rekordfisk der er "lukkede" vande."
- Ja, og heldigvis for det! (Dog tror jeg, at DK's 10 største karper går i offentlige vande, eller i det mindste vande af betragtelig størrelse, hvor lodsejerretten er delt på flere personer. Men det er så bare mit gæt)

Lars: Fisken skal mig bekendt i karantæne min. 3 mdr, og dokumenteres fri for SVC (Jeg ville ønske en LANG liste, for at beskytte de danske karpebestande, eks. test for KHV, men SVC er vist den eneste anmeldelsespligtige sygdom i karper i DK). Fisken karantænefacilitet skal forøvrigt opfylde visse krav, og vand fra karantænefaciliteten skal bortskaffes efter aftale med fødevarestyrelsens "Sektion for Akvakultur".

Min tanke er, at Hussing/Farnø godt ved, at hvis de får fingrene i en karpe af samme kaliber, som den rekordskæller, der svømmer rundt i en grusgrav i Tyskland, så kan de hæve priserne betragteligt. Det kaldes forretning, og forretning er vigtigt for samfundet. Jeg er bare så naiv, at jeg gerne vil frabede mig, at de få har en negativ indflydelse på de mange, i netop den hobby jeg dyrker.

Nå, det blev et langt indlæg - Men sidder og venter på en forsinket vognmand, så skal jo have tiden til at gå ;)
Mads Hussing
Det går jeg ud fra at de er når de kommer de rigtige steder fra. Og når de kommer fra udlandet så er de tjekket i hoved og røv og der skal alle mulige garantier med.
Mads Hussing
@Allan,

Såvidt jeg er orienteret skal de ikke i karantæne, men til gengæld skal der virkelig mange papirer og tilladelser i orden for at få dem til landet. Blandt andet skal dambruget have et stempel fra de lokale veterinærmyndigheder om at fiskene er sygdomsfri. Der er også flere fiskearter de ikke må have gået sammen med inden. Der er temmelig mange regler.

Jeg fandt et sted i Polen der kunne skaffe store fisk, men da jeg kom med den liste af regler der skulle overholdes så hørte jeg aldrig fra dem igen. Selv ikke da jeg skrev et par gange til dem :-)

Men det skal bare være i orden - ellers skal vi ikke have dem.

Allan
-> Mads
Jeg syns da i det mindste, i burde skulle overholde samme regler (skrevne som uskrevne) som dem, der importerer koikarper til små, private havedamme. Mon ikke, der er større risiko for at der trækker vandfugle forbi Hove, eller at et kraftigt vandfald skaber overfladeafstrømning fra Hove, end fra en havedam?

Ingen deltagere i denne tråd kan da have interesse i at der spilles hazard med karpebestande.

Men lados nu bare håbe, det ikke bliver aktuelt :D
Raymond Holm
@Allan. I mine øjne er de ligeså fine fangster uanset hvor de er fra. Fangerne har ikke haft let ved at tage dem for så var de nok taget før og slået ihjel.
At nappe en 16,7kg gedde på en lille spinner og 7 fod spinnestang , uden stålforfang ,uden at sejle ud og bruge ekkolod og "spotte" fiskene ,uden at have en hel vifte af stænger , uden at bruge bidmelder ,syns jeg absolut er topklasse ;-) syns du ikke?
Der skal selvf. held til da det jo tydeligt ikke var målrettet geddefiskeri.


Mads Hussing
@Allan,

Der er ikke specielt strikse regler for indførsel af koikarper til havedamme, for der er dambrug der med vilje giver alle deres karper KHV, for så er dem der er tilbage resistente. De 70% dør, men de 30 % der er tilbage overlever det meste. Og vi køber ikke karper sådanne steder, så jeg vil mene at hvis vi eventuelt får skaffet nogle karper, så er de bedre sikret end koikarper.
Allan
Det er bestemt ikke min hensigt, at forklejne ovennævnte fangster. Kald det bare snobberi (kan lige så godt komme den i forkøbet), men jeg syns generelt at en fangst, der er fanget målrettet, er federe end en tilfældig bifangst.
- At lystfiskeren, der har landet en gedde på knap 17 kg på UL grej er ganske talentfuld, skal jeg absolut ikke betvivle, men hvad har det med sagen at gøre?
Raymond Holm
Bare at forklare hvorfor fangsten ikke devalueres i mine øjne selv om det ikke var målrettet fiskeri.

Allan
@ Mads: Det er lidt af en påstand. Jeg har hørt om Israelske koi-dambrug, der gør som du beskriver, men jeg har ikke hørt om en dansk koiforhandler, der ville handle sådan et sted... Hvis du har, vil jeg og andre meget gerne vide det, for det er da vitalt for både vores havedamsfisk, men endnu mere vore vilde karpebestande, at den slags fisk ikke spredes!
- Men som sagt, fisk med KHV skulle netop desværre være mulige at få ind i landet, da DK ikke er klassificeret som værende fri for KHV. Det forholder sig vel heldigvis stadig anderledes med SVC - Og man kan jo ikke dokumenetere en fisk fri for SVC uden at holde den i karantæne, og så tage en blodprøve, eller indsende sentineller, der har gået i længere tid sammen med importfisken under kontrollerede forhold.

-> Raymond: Det er også fint nok, men jeg syns ikke import af trofækarper og værdien af fisk fanget ved målrettet fiskeri eller ej har relation til hinanden. Det er ikke fordi jeg frygter, at en importkarpe i Hove fejlkroges på kastepirk ;)

->Mads: Forestil dig, at du slipper fisk ud fra udlandet, der viser sig at have SVC, og du mister 40-100% af karpebestanden i Hove, mens resten af Sjælland karpefiskere frygter, at smitten spredes. Vil det ikke ramme forretningen meget hård? Undrer mig over, at du tør løbe risikoen.
Du var da forøvrigt en aktiv og positiv spiller på banen vedr. desinficering af grej her i sommers, så fiskeflytninger, selv hvor du vurderer at risikoen for din forretning er lille, er da ikke i linie med den tråd, der ellers er lagt af Hove/Grejsiden eller har jeg helt misforstået de "gode" intentioner?
Mads Hussing
@Allan,

Hvor har jeg skrevet at jeg gerne vil løbe risikoen med SVC?? Hvis man skal købe karper i udlandet, så skal det sted man køber fra, have de lokale veterinærmyndigheders stempel på at hele deres anlæg er SVC-fri. Dermed synes jeg at jeg garderer mig mod SVC. Og det er rigtigt at hvis karperne dør så ryger noget af forretningen, og det vil jeg naturligvis ikke risikere. Hvis ikke de lokale veterinærmyndighederne giver det stempel, så får man ikke lov til at indføre fiskene - karantæne, blodprøve eller ej. Jeg har talt med flere der importerer fisk, og jeg har talt med den fødevareregion der tager sig af det, og ingen taler om karantæne. Så jeg ved ikke hvor du har det med karantæne fra, og hvad godt karantæne skulle gøre? En resistent KHV-inficeret karpe vil du ikke kunne se noget på, ligegyldig hvor længe den er i karantæne.

Vedrørende koi´erne, så er det min fornemmelse efter at have talt med en koi-forhandler. Men det kan sagtens være mig der har taget fejl. Han påpeger det som en stor risiko, og han siger at han har taget det valg ikke at handle med dem der gør det. Så mon ikke der er nogen der handler med dem der giver deres fisk KHV??

per
Det er jo lidt af en beskyldning du kommer med der, og den savner vist enhver form for dokumentation. Jeg er dog rimelig sikker på at jeg ved hvem du er, da du har sendt mig mails før og du skriver på samme hjælpeløse måde der.

mads@
først vil jeg gerne undskylde over at jeg ikke er så "perfekt" som dig til at stave. og det med dokumentation så har jeg det som i skrev da i skulde åbne /sælge pladserne, der står at i ville sætte store fisk ud og det har der ikke været hele året
og jeg har hørt alle undskyldningerne men hvad med dem der har købt kort er de blevet "snydt" eller hvad.
og jeg skjuler ikke hvem jeg er.og jeg ved også hvem du er
Mads Hussing
@per,

Du skjuler absolut hvem du er - for der er temmelig mange der hedder Per her i Danmark. Men præsenter dig endelig - det kunne jo være at andre kender dig.

Det er da ærgerligt at du ikke griber mit indlæg positivt, og ser at hvis du skaffer karper så køber jeg dem. Det må da være den bedste dokumentation for at jeg MEGET gerne vil købe de store karper. Så hvis du kender nogle steder hvor jeg lovligt kan få de helt store fisk, så sig endelig til. Men det er selvfølgelig nemmest at være ukonstruktiv og komme med beskyldninger som du bliver ved med.

Du skriver som du har forstand til - der er ingen der er blevet snydt. Hvis du havde fuldt en smule med, så vil du vide at hvis ikke vi havde sat en større mængde store fisk ud inden 1. juni 2007, så kunne folk få deres penge tilbage. Det er der flere der har benyttet sig af - og andre er blevet hængende. Så din beskyldning er fuldstændig ude i hampen, men om det skyldes uvidenhed eller at du bare ser en mulighed for at lave brok det ved jeg ikke.
simon agerholm
Endnu engang lidt ærgeligt at en god nyhed, som forhåbenligt vil bringe glæde hos mange karpefiskere, bliver ødelagt af personævl :-(

Gad vide om der er nogen som ikke har fået en adventsgave endnu :-)
Ole Aaslo
jo og daglig pakker i sokken.... ;-)

Men her ikke modtaget noget fra dig Simon ?!?!?!?
Husk, der er gløgg og hjemmelavede æbleskiver i klubben i aften, så kan du jo tage den med der.... Ønsker mig en.....øh...............?!? Du kan nøjes med en kold cola...
Ole Aaslo
PS: ville da gerne vide hvem folk er og synes folk burde stå offentlig frem og ikke bare hedde A
Allan
Citat Mads: "Hvor har jeg skrevet at jeg gerne vil løbe risikoen med SVC?? "

Det har du ikke skrevet, det er netop mig der påstår, at der er en risiko. Det er mig der mener, at der er en risiko ved at flytte fisk, og uden ordentlige karantæneforhold, så mener jeg at denne risiko forøges unødigt. Den risiko der er, stor eller lille, tages af DIG, i fald DU flytter en fisk.
- Du er da ikke ligefrem blevet fejlciteret nogen steder.

Citat Mads: "Så mon ikke der er nogen der handler med dem der giver deres fisk KHV??"
Måske - men jeg er i så fald ikke vidende herom. I fald det er tilfældet, så burde forhandleren lægge kortene på bordet om sin viden overfor de danske koiklubber. JEG tror, at der er tale om, at én forhandler gerne vil så tvivl om de andre forhandlere. Jeg har som sagt en ide om, at man skal sortere lidt i hvad man hører fra folk med kommerciel interesse i et emne!

Nu gider jeg ikke denne debat længere, den er rigtigt nok begyndt at vandre mere og mere - Og det er jo nok ikke på dette forum, jeg skal regne med medhold, uanset hvordan jeg vender og drejer det ;o)
Jeg vil bare slutte af med at beklage, at Hove står fast ved at forsøge import af udenlandske karper, og så opfordre til, at hvis Hove holder fast i at de vil flytte karper fra udlandet, så giver de aktivt adgang til alt information og sundhedscertifikater vedr. flytningen til de interessegrupper der måtte være på området.

Endnu engang tillykke med de fine gråstenere, gid de må blive fanget sjældent og forblive flotte, og dermed bringe størst mulig fryd omkring måtten, når de endelig ligger der.

Mvh Allan
Allan
Undskyld, men fik ikke denne med:

Citat Mads: "En resistent KHV-inficeret karpe vil du ikke kunne se noget på, ligegyldig hvor længe den er i karantæne."
- Hvorfor tror du netop jeg nævner blodprøver og sentineller?

Hvis du ved at du i et givent tilfælde overholder reglerne, er det din vurdering, og så må du og ikke mindst dine kunder tage stilling til, hvad du og de vil gå med til at udsætte karpefiskeriet for.
Mads Hussing
@Allan,

Det jeg nok ikke helt forstår er at du har den negativitet over for udenlandske karper. Jeg kan måske forstå at nogen kan have det af sentimentale grunde, men det er uforståeligt for mig at have det af sygdomsmæssige grunde. Hvis man skal have karper til Danmark skal man have langt flere papirer end ved køb i Danmark - og det skal salgsstedet i allerhøjeste grad også. Derfor er min påstand at det ihvertfald er lige så sikkert at købe karper de rigtige steder i udlandet, som det er at købe dem herhjemme.

Og det er rigtigt at vi flytter fisk - altså køber dem - men jeg mener ikke at der er større risiko ved at købe dem i udlandet, og jeg mangler egentlig dokumentation for at risikoen er større ved import.

Jeg burde vel også fremlægge alle mulige sundhedsrapporter på fisk købt i Danmark - eller danskere har ikke sygdomme?

Det er dig der påstår at risikoen er større, men hvad bygger du det på?

Mvh
Mads
Allan
@ Mads:
Svaret til dit spørgsmål er simpelt: Historie! (Og vi behøver ikke se langt tilbage i historien!)

Jo længere du flytter en karpe (eller dyr og mennesker for den sags skyld), jo større risikio er der for, at du flytter en sygdom til et nyt område.
Hvis jeg vidste HVOR du ville flytte fra, kunne jeg måske have mulighed for at være mere konkret - Men behøver ikke søge meget for at finde ud af, at der i visse dele af endda europa findes sygdomme, vi ikke ser herhjemme. Derudover er det ikke alle lande, der tester og journalfører lige godt!
- Hvorfor tror du selv, du skal have flere papirer ved import fra udlandet?!

Havde du fået lov til at flytte fisk fra Sdr. J. til Hove, hvis du ikke drev et kommercielt foretagende?
- At flytte en fisk fra Sdr. J. til Sjælland er på tværs af Danmarks karantænezoner, men du har jo åbenbart fået lov. Skal jeg også beklage det, eller hvad fisker du efter?

Det er nu engang dig der vil importere en karpe for at forøge profitten, og du har tydeligvis truffet beslutningen, at du vil have storfisk i Hove for enhver pris. Derfor bidrager dit klare spørgsmål, og dermed måske mangel på viden og omtanke, kun til forøget bekymring fra min side!

Jeg har ikke just listet sentimentale grunde til at argumentere imod import af storfisk - Og det har andre seriøse modstandere af dit projekt såmænd heller ikke i mine øjne. Jeg argumenterer netop for, at ikke karpefiskeriet FREMOVER devalueres, og nogle med $$ i øjnene tager unødige risici!
Mads Hussing
@Allan,

Du skriver:
"Svaret til dit spørgsmål er simpelt: Historie! (Og vi behøver ikke se langt tilbage i historien!)"

Du skriver historie - uden at komme med et eksempel. Kan du komme med et eksempel på fisk der er importeret fuldstændig lovligt, med alle papirer i orden der her ødelagt nogle fiskebestande? Husk på at eventuelt ulovligt udsatte fisk naturligvis ikke tæller med, det er hvis man har alt i orden og sælger også har alle papirer i orden.

Allan skriver:
"Havde du fået lov til at flytte fisk fra Sdr. J. til Hove, hvis du ikke drev et kommercielt foretagende?"

Mads svarer:
Jeps - for det aner Gråsten ikke. Han spurgte da jeg stod dernede hvor de skulle hen. Så bare man har en udsætningstilladelse, så er det lige meget om det er kommercielt eller ej.


Allan spørger:
"At flytte en fisk fra Sdr. J. til Sjælland er på tværs af Danmarks karantænezoner, men du har jo åbenbart fået lov. Skal jeg også beklage det, eller hvad fisker du efter?"

Jeg fisker efter at jeg kan få dig til at forstå at det ikke er mere risikofyldt at købe dem i udlandet. Når man køber dem i udlandet er det hos store dambrug med masser af fuldtids-medarbejdere der kun har med karpeopdræt at gøre. Det er steder der vil lukke og gå konkurs hvis de har sygdom. De danske steder har karpesalg som absolut mini-side-beskæftigelse og de er derfor ikke så opmærksomme på deres karper som deres udenlandske kollegaer er. Derfor er min påstand at der er lige så lille risiko ved at købe i udlandet som herhjemme.

Det er rigtigt at man flytter fiskene på tværs af karantænezoner fra Sønderjylland til Sjælland, men når de ved det, så må du også vide at Jylland er i en bedre kategori end Sjælland, og dermed er der ingen problemer i at transportere fisk østpå. Derimod kan du ikke købe fisk fra Asnæs på Sjælland hvis du er P&T-ejer i Jylland, for det er fra en større risikozone til en mindre risikabel zone.

Allan spørger:
"Det er nu engang dig der vil importere en karpe for at forøge profitten, og du har tydeligvis truffet beslutningen, at du vil have storfisk i Hove for enhver pris. Derfor bidrager dit klare spørgsmål, og dermed måske mangel på viden og omtanke, kun til forøget bekymring fra min side!"

Hvilken mangel på viden er det? Du har endnu ikke givet nogle eksempler, kun en masse følelsesmæssige argumenter om den store risiko fra det store udland. Det er rigtigt at vi vil tjene penge, det regner jeg ikke med er noget problem. Det vil du garanteret også gerne når du går på arbejde.

Allan skriver:
"Jeg har ikke just listet sentimentale grunde til at argumentere imod import af storfisk - Og det har andre seriøse modstandere af dit projekt såmænd heller ikke i mine øjne. Jeg argumenterer netop for, at ikke karpefiskeriet FREMOVER devalueres, og nogle med $$ i øjnene tager unødige risici!"

At karpefiskeriet i dine øjne devalueres er i min verden en sentimental grund. Det du siger er at alt helst skal være som det altid har været og ingen skal lave noget om. Og jeg må igen tage afstand fra din påstand om at vi tager unødige risici. Det har du stadig ikke forklaret hvorfor vi gør, og hvor jeg har skrevet at jeg vil det. Jeg skriver netop at vi kun vil købe steder hvor alle papirer er i orden, det vil sige at de har papir på at de er sygdomsfrie.

Det er da irriterende at fordi vi er så åbne og vi har alle tilladelser klar så skal vi være skydeskive. Der er noget sandhed i det Ole skriver tidligere om at man kan smugle en karpe over grænsen og når så den bliver fanget, så bliver alle imponeret over at man kan finde et vand hvor der er så store fisk i i Danmark. Det tror jeg godt vi kan være enige om at det er sket før...

Mvh
Mads
Allan
Allan
Mads: ”Kan du komme med et eksempel på fisk der er importeret fuldstændig lovligt, med alle papirer i orden der her ødelagt nogle fiskebestande?”

Jeg har ikke indsigt i særlig mange fiskeimporter, og det ved du også godt, når du stiller det spørgsmål – At du er blandt de første til at importere karper kommercielt, gør det bestemt ikke mere sikkert. Når du stiller spørgsmålet som du gør, så syns jeg da omvendt, at du bør fremvise en lang trackrecord med importer, der er gået godt – Kan du det? Det er trods alt dig, der vil importere, og ikke mig.

Jeg kan dog fortælle dig, at i år er KHV konstateret hos koikarper, MENS de har gået i karantæne – Og disse fisk har sandelig også været fra Dambrug, der har haft meget omfattende testprogrammer, og naturligvis har papirerne været i orden ved import – At forsøge at dokumentere den slags på et offentligt forum, kan ødelægge seriøse forretninger, så det gider jeg ikke beskæftige mig med.

Et andet eksempel er dog, at for et par år siden havde Koi Team Enghavegård (Kommerciel importør) positive fund af en dødelig karpesygdom i deres karantænefaciliteter. Heldigvis er der sådan et seriøst sted kontrollerede forhold, og fiskene blev slået ned! (Firmaet har selv offentliggjort dette, derfor vil jeg gerne viderebringe informationen).
- Hvordan vil du håndtere det, hvis du mod forventning får en sygdom med i handelen?

Jeg kan også nævne en sag fra 2006, hvor et par af de største japanske koiopdrættere fik konstateret KHV, og enkelte af disse havde sendt fisk ud i verden. Heldigvis hjemtages disse fisk af seriøse importører med karantænefaciliteter, hvorfor fiskene kunne spores og destrueres. Igen var der ikke offentliggjorte navne i sagen, klart nok – Men geografisk udbredning og nyheder kunne følges nøje på det japanske fiskeriministeriums hjemmeside. (http://www.maff.go.jp/koi/pcr_kensa.html - Du kan oversætte siden via Babelfish el. lign., hvis dit japanske er rustent).

Hvis ovennævnte ikke er nok, så send et spørgsmål til ”Spørg biologen” og spørg ham, om ikke der er belæg for det udsagn jeg kommer med, som du forsøger at miskreditere. (Citat mig selv: Svaret til dit spørgsmål er simpelt: Historie! (Og vi behøver ikke se langt tilbage i historien!) Jo længere du flytter en karpe (eller dyr og mennesker for den sags skyld), jo større risiko er der for, at du flytter en sygdom til et nyt område.)

Citat Mads: ”Jeps - for det aner Gråsten ikke. Han spurgte da jeg stod dernede hvor de skulle hen. Så bare man har en udsætningstilladelse, så er det lige meget om det er kommercielt eller ej.”
Det er da naturligvis også udsætningstilladelsen jeg henfører til – Den er unægtelig noget nemmere at få, når man er kommerciel – Og sådan skal det i mine øjne også være.

Oles indlæg, som du så fint fisker frem, har jeg svaret på én gang – Forstod du ikke svaret, eller hvorfor skal den sten kastes igen? Og hvis der er en sag kan den da umuligt vendes til at tjene din sag.

At debattere betydningen af ordet sentimental gider jeg simpelthen ikke ud i – Jeg tror de fleste har forstået min holdning, om de så er enige eller ej.

Til slut vil jeg bare sige, at min bekymring er reel. Jeg er selv helt uden kommercielle interesser i karpefiskeriet, og har ingen interesser i at bruge tid på en debat med dig ud over min bekymring for karpefiskeriets fremtid.
Mads Hussing
@Allan,

Du har helt ret i der ikke er særlig mange der importerer karper kommercielt. Der er dog mange der har gjort det før mig - alle dambrugene eksempelvis! Jeg ved ikke om Gisselfeld eller andre steder har haft problemer når de har hevet fisk hjem, men det er ikke noget jeg har hørt om. Derfor undrede det mig også når du skriver at jeg bare skulle kigge på historien - for der kan jeg ikke finde nogen og det kan jeg se at du heller ikke kan.

Diverse institutioner hiver en del karper hjem til foder, og dem har der såvidt jeg er orienteret heller ikke været problemer med.

Det er klart at der kan være problemer selv når alt er i orden. Men hvis det er indgangsvinklen så skal man vist ikke spise kød, for der kan også være problemer. Der kan man både blive syg og dø...

Hvis jeg mod forventning, og på trods af at alle papirer har været i orden skulle få en sygdom i vandet herude så vil jeg sgu sætte mig ned og spekulere over livet og tage et glas rødvin :-) Det vil være en katastrofe, og det kan godt være at der fældes en lille tåre over alle de flotte fisk der i givet fald ryger, men jeg kan ikke gøre andet end at overholde alle regler. Jeg vil så sætte mig ind i om leverandøren kan gøres ansvarlig for det er jo ham der har påført søen og fiskene sygdommen.

Jeg tror ikke helt du forstod Oles indlæg - for en fiskepresse ved jo ikke om fisken er importeret, men regner med at vedkommende har fundet et lille uberørt sted med en masse store fisk ingen har stødt på før. I dit svar kan jeg se at du går udfra at pressen ved at den er indført ulovligt, og det er ikke den forudsætning Ole giver. Så jeg giver dig bare muligheden for at svare på problemstillingen efter at jeg har fortalt dig hvad Ole mener :-) (Frit efter en politiker der sagde: "Det Svend mener er....". Det var Ritt Bjerregaard om Svend Auken)

Mvh
Mads
Allan
Citat Mads: "det kan jeg se at du heller ikke kan."
- Jeg nævner da netop flere eksempler på, at sygdomme er kommet ind i Danmark samt andre lande - Jeg dokumenterer endda med henvisninger og en navnereference - Og fiskene er kommet ind på lovlig vis. Du forlanger noget konkret, og jeg lægger det på bordet, og så er ovennævnte citat din konklusion?!
Du skal da vidst have pudset brillerne, Mads.

Hvilke institutioner hiver karper hjem til foder? Jeg aner ikke, hvad det er, du der snakker om, men vil gerne vide mere. Du må kunne lære mig noget nyt her.

Du nævner Gisselfeldts importer. Hvornår har Gisselfeldt senest hevet fisk hjem fra udlandet, og hvor ofte er det sket?
- Gråsten har mig bekendt holdt deres stamme ren siden de før udbruddet af 1. verdenskrig importerede en moderfisk fra Tjekkiet. Jeg er helt uvidende og Gisselfeldterens historie, bortset fra at den vist nok skulle indeholde en hel del galisisk karpe. Her vil jeg bestemt også gerne vide mere, for du ved jo tydeligvis noget.

Jeg må sige, at jeg intet har til overs for det slet skjulte angreb, du hele tiden prøver at hive frem. Har du noget dokumentation, i den sag du så gerne vil bage på, eller hvad drejer det sig om?
- Jeg forstod Oles indlæg, og det tror jeg igen også at de fleste har fattet. Måske mit svar er for kryptisk for dig? - Men OK, det er jo svært at svare direkte, når man skal svare på noget, der er gætteri og spekulationer.
Men igen, jeg leger troligt med: Hvilken uafhængig fiskepresse har skamrost en importeret karpe? - Nu må du sgu lægge kortene på bordet.
- Herfra hvor jeg sidder, ser det ud som om du kontinuerligt og uden regning forsøger at miskreditere en fisk, der har været brugt i markedsføringen af et konkurrerende firma til Dreambait.

Citat Mads: "men jeg kan ikke gøre andet end at overholde alle regler."
- Her er mit forslag jo så, at du undlader at importere, og i stedet lader de fisk du har vokse sig store efter forholdene. Du har allerde stammer med stort potentiale i din sø, og hvis forholdene er til det, så varer det ikke mange år, før du har din 20+ fisk. Og hvis forholdene ikke er til det, ja så bliver import af en storfisk alligevel ikke nogen succes, for så vil den bare være på retur fra den dag, du plumber den i vandet.

Du ønskes fortsat god mandag, Mads - Glæder mig til dit næste svar i tråden, for jeg kommer meget nemmere igennem dagen, når jeg har noget at trække på smilebåndet af ;o)
Ole Aaslo
@Mads....
Hvorfor gider du bruge tid på Allan ?
Du taler for døve ører og bare giv manden ret i at I har forskellige holdninger/synsvinkler, selvom I alligevel er enige om det meste...!!

Lige nu er det mudderkastning af diverse facts og spørgsmål I begge ikke har nogen mulighed for at besvare...!

Med ønsket om en god jul til alle herinde
Ole
morten schultz
syntes os hellere vi skulle hygge os alle sammen, spise noget god mad så vi kan få lidt sul på kroppen til de kolde måneder og så bare nyde det dejlige liv vi har i Dk og så ikke tænke på sygedomme mere, det sgu lige før jeg begynder og blive bange for jeg får den der khvcyu virus eller hva det er i snakker om :(

God jul alle sammen..

Os til dig ole ;)
Ole Aaslo
Tak og i lige måde Morten... Håber du overlever vinteren over, dit lille pus...

Mvh
Ole

Rigtige mænd fryser ikke. De bliver blå og så dør de!
Jonas_P x
@Ole

"Hvorfor gider du bruge tid på Allan ?" Hvorfor ikke? Manden har da en del på hjerte og hiver set fra min synsvinkel da bestemt ikke sine skriverier ud af det blå. Skal fiskemagasinets tråde kun indeholde rygklapperi og spørgsmål vedrørende fredningstider for PogT-fisk?.

@Mads
Hatten af for at du ikke firekte flygtr fra kritikken. Din modtagelse af den ser vi dog nok forskelligt på:-). Men ihvertfald respekt for at du tager debatten.

@Allan
Rart at se nogle indlæg hvor folk ikke bare skriver for at skrive.

Glædelig Jul

Mads Hussing
Jeg er jo nok typen der ikke lader en god diskussion gå min næse forbi. Og når jeg så føler at jeg har de rette argumenter og at jeg har en god sag så bliver jeg altså ved.

@Jonas,

Jeg ved godt at du synes at jeg skal sige undskyld når nogen kritiserer mig eller mit virke, men sådan fungerer jeg ikke. Det er nok sat lidt på spidsen - men det virker som om jeg ikke må forklare og argumentere. Og når nogen giver mig ret så er de bare rygklappere....

Jeg prøver at argumentere og omvende, men det er langt fra altid at det lykkes. Men kommer jeg af med mine argumenter kan det jo være at jeg har omvendt nogle af "tilskuerne" :-)
morten schultz
Ole.. mænd bliver sgu da ikke blå??????????

hmm lyserøde måske, men ikke blå haha

men tror nu jeg bliver nødt til og spise odt for og overleve alligevel haha
Raymond Holm
Er sgu helt bange for at skrive noget positivt.
Gider ikke risikere være "rygklapper" eller hvad?
morten schultz
jeg vil gerne være madses ryg klapper, det må være fedt...

mads mads mads må jeg ikke være din rygklapepr?

hvis andrer har brug for en så bare skriv...
per
nej gider ikke og være mads rygklapper, han er jo lige som et lille barn når man kommer med lidt kritik, du er bare ikke perfekt til og stave ha ha

undskyld mads fordi jeg ikke sad inde i klasseværelset i frikvaterne og skrev og læste fordi ingen gad og snakke med mig
Mads Hussing
@per,

Det er ærgerligt at du ikke svarer på nogle af de ting jeg er kommet med, men fortsætter din tåbelige og hjernedøde indlæg. Det siger heldigvis langt mere om dig end om nogen andre.

Jeg kan dog forstå at du så er kommet til det tidspunkt i livet hvor ingen gider at tale med dig, så du bliver nød til at skrive barnlige indlæg forskellige steder som folk reagerer på.
per
vræl vræl


mads de snakker ikke med dig kun til dig
morten schultz
per har vist mere brug for et klap i måsen , han virker lidt trist..
Lars Larsen
Rart at se en saglig debat for en gang skyld. De to herrer Mads og Allan argumenterer begge godt for deres sag, hatten af for det. Ved ikke om de nogensine bliver enige, men det er vel i grunden heller ikke det en debat handler om?
Se det lidt som en partilederrunde op til folketingsvalget, tilhørerne vælger selv hvem de tror på....... Når det er sagt, så skuffer det mig egentlig lidt at der er så mange der skriver uden ag give til kende hvem de er. Det kunne være rart om folk ville stå ved det og skrive både for- og efternavn.

@ Jonas.
Fiskemagasinets tråde skal også indeholde saglig debat som denne tråd, men indimellem er der grænser for hvor langt det er formålstjenstligt at lade den køre uden at der kommer nyt brænde på bålet.
Rasmus Kruse
hold da kæft folk må kede sig. hvad er det for noget lort at lukke ud per med flere. hvad med at slette denne tråd, da den ikke handler en skid om det den startede med.

der er sku da ingen der gider læse det der pis. kom dog ud og fisk. eller gå ind på en chat for folk under 15.
Jonas_P x
@Mads

Jeg springer over gæret hvor det er allerlavest her, håber det er ok.

Jeg har desværre ikke rigtig tid til at uddybe da eksamenerne står for døren og jeg- tro det eller ej- endnu engang er har fået skubbet mig en hulans masse sammen jeg skal ha læst på alt for kort tid. Jeg ved egentlig heller ikke om det er værd at tage hele smøren om-her lader jeg lige tid og humør råde. Lad mig slippe nemt og hurtigt om ved her at konstatere at du i MINE ØJNE virker meget meget stædig(tangerende til det kværulante), nogle gange mere for stædighedens skyld end for noget som helst andet. Det er da så subjektivt som det kan være.

Hvis folk aldrig indrømmer fejl er det en af to forklaringer der gør sig gældende, den ene 1000 gange mere sandsynlig end den anden..............

Med venlig hilsen og ønsket om at Hove snart er befolket med 50kilos karper der villigt stiger til tørfluen.

Jonas
Mads Hussing
Tillykke per,

Du har hermed bevist at din IQ er mindre end din skostørrelse. Det er vi dog nogle der har været klar over længe. Ærgerligt at du ikke har nosser eller hjerne til at stå frem eller til at medvirke konstruktivt.

@Jonas,

Så er vi enige om at jeg aldrig begår fejl :-) Det er vel det der er 1000 gange mere sandsynligt end det andet...?? For hvis jeg på et tidspunkt laver en fejl skal jeg sgu nok indrømme det!

Spøg til side: Jeg indrømmer sgu fejl hele tiden, jeg laver altid noget lort. Men det er klart at når jeg ikke mener at have lavet noget lort, så vil jeg også forsvare det.
juligammelby fh
@ Mads

Uanset om per IQ er mindre, ækvivalent eller større end hans skostørrelse, så har han ret til at udtrykke sin mening (i din stue)

At hans formulering så ikke er klar og ligetil, er en anden ting!

Vh Julemanden :-)
morten schultz
uhhhhhhhh

julemanden findes sgu alligevel :O) :O)

weeeeeee
Mads Hussing
@juligammelby fh,

Du har taget helt fejl - han har ikke RET til noget som helst! Jeg giver ham lov - selv når han hverken svarer på spørgsmål, eller forholder sig konstruktivt til det der bliver skrevet. Han vil kun skrive latterlige indlæg der ikke har noget som helst fornuftigt eller seriøst formål.
Raymond Holm
først tror man på julemanden , så tror man ikke på julemanden . og til sidst ER man julemanden ;-)
juligammelby fh
@ Mads

Han HAR nemlig ret til at udtale sig, da denne hjemmeside er offentligt rum.

At der ikke findes én konstruktiv debat herinde, skyldes nok at folk ikke kan udtale sig efter den danske lovgivning - men mads hussings husregler.

At i så har mulighed for at blokere ham er en anden ting.
morten schultz
satme et for sprødt navn du har!!!

selv valgt det?

må jeg låne det til sommer mester ?

juligammelbuy fh.. det for sygt!!
Mads Hussing
@juligammelby fh,

Det viser desværre hvor lidt du ved om det her. Denne side bestemmer jeg suverænt over, så hvis jeg vil lukke for per og slette alle hans kommentarer så kan jeg det. Så herinde - i min stue - har han kun ret til det jeg bestemmer. Og det er rigtigt at det er Mads Hussings husregler der gælder herinde - det er det rene vilde vesten :-)
juligammelby fh
@ Mads

Sidens generelle funktioner er offentligt tilgængelige ikke?

Så vidt jeg ved så giver du de få brugere der er herinde lov til at benytte en del af din stue som var den offentligt tilgængeligt, idet du giver os adgang til den server du har stående ude i byen.

Alle har i DK ret til at udtrykke sig i offentligt rum.

Derfor må du altså IKKE blokere Per.
Mads Hussing
@juligammelby fh,

En sten kan ikke flyve og lillemor kan ikke flyve - ergo er lillemor en sten.

Det er vist den form for logik du bruger. Jeg må blokere alle dem jeg har lyst til - basta! Du har ret i at jeg giver de mere end 4000 brugere lov til at skrive herinde, men det er naturligvis frihed under ansvar. Dem der ikke lever op til den frihed bliver smidt på porten. Det er faktisk så enkelt - og det er ikke noget jeg gider at bruge mere tid på at forklare dig. Du ved helt åbenlyst ingenting om det her.
Martin Gaasekær
@Mads

SÅDAN! giv dem tørt på........!:-) Sidder her og bliver mere og mere sur over.. nogle af de indlæg, som der er kommet ind her på!!
Til at starte med, var det en mega FED nyhed, som har gjordt at jeg vil fiske mere i hove..... skider på hvad ander mener, syntes i har gjort at FEDT stykke arbejde, og glæder mig til næste år......!

@juligammelby fh,

Tøsse dreng! stå dog frem med dit navn, hvis man skal kunne tage dig seriøs... Jeg har sq røget pollental der var skarpere end dig og per til sammen!!
Og til sidst... Mads er i sin fulde ret til at blokere dem han vil, det er hans site og nok kan man komme med sin mening, men når det når til mudder kastning, så er det vel det der skal til!!
juligammelby fh
@ Mads

Du har også læst Erasmus Montanus? :-)
Hvilken appelform vil du så bruge? Etos? - næææ... for så har jeg også bare ret.

Jeg ved nemlig lige præcis hvad jeg snakker om... Det er sjovt at der ikke er andre brugere bedrager til vores debat... Har du skræmt dem væk? eller vil de bare ikke skrive fordi det ikke vil falde i god jord hos dig?

Jeg ved det snart ikke...

4000 brugere... jeg kan næppe tæller til en hundrede del - men fair nok...

@ Martin... jeg har vist røget færre pollental end du kan tælle gæs i det lokale gadekær...

Hvorfor er fiskemagasinet blinde overfor denne 'mudderkastning'.... er der mon ikke en grund til at den fortsætter?

Men jeg er da enig i at det er irreterende når man gerne vil føre en konstruktiv debat...
Martin Gaasekær
@juligammelby fh

Jeg vil skide på hvad dine meninger og holdninger er, når du kalder dig selv for juligammelby fh... stå frem med dit navn, så er jeg da frisk på en go debat ;-)
Alt andet tyder på, at du kun er her for at piske en stemning!
juligammelby fh
@ Martin

Din situationsopfattelse er helt hen i vejret...
juligammelby fh
Jeg er forresten tilhænger af at man bruger toilettet...
morten schultz
Det er bare svært og fører en god debat når folk ikke rigtigt siger noget...

det bare lort lort lort Juliegammelsfrydsfraøsterlide....

Man kan bare ikke tage folk seriøst der intet har og sige, og slet ikke folk som bliver ved med og gentage sig selv, tror sgu næppe mads kan skræmme nogen som helst (heller ikke ole) væk.

men der er bare ingen debat jo??

og hvis der er er du så ikke sød og sige hva det er der bryder dit yndige lille hoved så meget at du gentagne gange skriver...... intet.

er det det faktum at mads kan blokere folk du har ondt i røven over?

for så kan du da bare åbne din egen side og være hersker hvis det det du er ked af du ikke måtte i skolen...

Mvh Morten
Martin Gaasekær
@juligammelby fh

GAAAB... du er jo helt væk fra vinduet....
gå på arto! der tror jeg du vil passe godt ind sammen med de ander børn,
juligammelby fh
@ Martin

Vidste ikke arto var for familiefædre?
morten schultz
@juliusradiomus

Håber jeg så sandelig da heller ikke du er.

men på den anden side, jeg har os set det der program, unge mødrer så det kan du vel egentlig godt være.
per
vi er alle enige om at mads ikke kan gøre en flue fortræd eller skræmme nogen med mindre at han truer med at sætte sig på dem med hans åndbarewaders ( har lige set det på dk4 sprængfare)
Lasse
@per Hvad er dit problem dog? Er du sur over at en hvis hr. Anders Bruun er udelukket, og synes derfor du skal forsætte? Forstår vireklig ikke hvad folk har mod Mads,? Han er da en af de mere forstående og rare mennesker jeg indtil nu har mødt? Jeg synes du skulle tage en tur på sundet snart med et styk 150kilo betonklods om benet og hoppe i, for dine indlæg går kun ud på at svine folk til, og du bidrager ikke med noget nogle har glæde af. Tag dig sammen hvem du så end er Per..
Ole Aaslo
@Lasse
Ham der Mads - "Han er da en af de mere forstående og rare mennesker jeg indtil nu har mødt" - Kender jeg ham, ellers har du ellers ikke mødt mange mennesker ? C",)

Jeg synes bare han skulle lukke stuedøren for paphatte som Per og "poul&nulleihullet fh" - Det ender jo med at han ikke gider have dette forum, hvis Mads hele tiden skal høre på sådanne idioter! Ellers skal man bare til at overvejer en andenform for logom, hvor ens konto skal aktiveres via mail/admin og folk skal stå ved deres rigtige navn, ellers skal de bare ikke ind !
Lars Larsen
@ Ole
God ide du der kommer med, iforhold til en mere styret godkendelse af login. Så kunne det være at mange af de "navneløse" indlæg kunne undgås?

@ Lasse
Hvad med dit eget efternavn? Jeg kan godt regne ud hvem du er, ligesom jeg er ret sikker på at Per er en af indehaverne af Lystfiskerhjørnet i Roskilde.
per
nej jeg har ikke noget i mod mads men når man spøger om det er sådan at karperne bliver behandlet i hove bliver man svinet af mads fordi man ikke er så god til at stave og så går man jo i foresvarsstilling
Mads Hussing
@per,

Jeg svinede dig til fordi du beskyldte mig for snyd og bedrageri. Du kom med følgende indlæg:

"ja det med mads skrev at de ville sætte store udlanske fisk ud i hove ved vi alle at det bare var et salgs triks for at få kun der i biksen de kom aldrig og vi ved da alle at det nok ikke var meningen"

Så kom ikke her og spil offer og sig at det er så synd for dig. Det var vist ikke undertegnede der begyndte mudderkastningen....

Har Lars Larsen ret i hvem han antager at du er?? Eller vil du overhovedet ikke svare på spørgsmål og forholde dig konstruktivt til noget som helst?? Men kun kaste med mudder....??

Og til yallahrupfærgeby eller hvad du hedder, så kan jeg jo konstatere at du ikke ved hvad du taler om. Men når du bliver udelukket så kan du jo føre en sag ved menneskerettighedsdomstolen og så kan vi jo få at se om jeg gør noget forkert. Og ja, jeg vil i lighed med Martin sige at du skal gå tilbage til Arto og tale med nogen der er på samme udviklingstrin.
Allan
Det generelle niveau på Arto er højere, end det der nu lægges for dagen i tråden her. Hvis Arto har en afdeling for lystfiskere, så er jeg klar på et permanent skifte. Når Mads sender nogen herfra tilbage på deres oprindelige udviklingstrin, svarer det så ikke nærmest til at man bliver lukket ud fra tosseanstalten og tilbage i samfundet?

Syns du, niveauet er højnet, efter du på Mads' vegne blæste retræte, Ole Aaslo? - Og syns du selv, dine indlæg er din egen tid værd?

Jeg ville da i det mindste noget... Det, Mads svarer på nu, er da det vildeste spild af tid. Det er da netop den slags, der absolut intet har med sagen at gøre.
- De der bidrager allermindst med noget som helst i denne tråd, er da klart Raymond, Rasmus, Morten, Lasse, Per, Martin, Jul i gammelby... I er her kun for at skrige op, og Mads deltager gladeligt på det niveau. (Er det fordi du godt ved, at du klarer de sig bedre på netop det niveau, Mads?)

Ahhh, nu fik jeg lidt luft - Og hvad ville det her forum også være, uden den her slags underholdning? Det må være derfor, jeg er her, og netop har postet et af de samme lamme indlæg som ovenfor, der bare byder op til mere indholdsløst skrigeri :D
morten schultz
ja du prøver godt nok men gider det ikke.

rigtig god jul og godt nytår alle sammen.
juligammelby fh
@ Mads

Hvorfor skal jeg nu udelukkes?
Lasse R. K. Petersen.
Allan@ Hvorfor er du her og skriver hvis du har så store problemer med siden? Du er da sikkert meget velkommen til at oprette en gruppe på Arto der hedder: Fiskeri. Der er sikkert utrolig mange som gerne vil være med, det er jeg overbevidst om. Du kan bare komme igang i stedet for at spilde al din tid på dette elendige site??

Jeg synes nu fiskemagasinet er en fin side, tænk på det er frivilligt arbejde!
Lars Larsen
@ Mads
Min bemærkning ovenfor var nu ikke ment som et spørgsmål til Per om hvem han er, emn en konstatering oh en hjælp til sidens øvrige brugere med at få sat ansigt på ham.

Han har tidligere oprettet denne nyhed tror jeg, det er i hverttilfælde ham på billedet.
http://fiskemagasinet.dk/nyheder.htm?show=uniq&newsid=2364

Regner ikke med at det gør noget at jeg sætter ansigt på manden, han lever jo trods alt af lystfiskere.........

Efter at have gennemlæst debatten ovenfor igen, så er jeg tilbøjelig til at give dem der sammenligner det med en børnehave lidt ret. Hvorfor kan man ikke debattere på et sobert niveau uden at skulle kaste med mudder?

Anser iøvrigt ikke de to spørgsmål der startede debatten som andet en et par morsomme bemærkninger, som måske ikke faldt helt heldigt ud - men sådan kan det gå. Ting ser nogle gange værre ud når de kommer på tryk, end de er ment ved udtalen. Det er jo derfor man bruger forskellige smileys med mere til at udtrykke humøret.

Hvordan debatten kørte af sporet og blev til mudderkastning eler hvad det nu var kan jeg ikke helt se, men lad os får den tilbage på sporet, hvis den altså skal fortsætte.

juligammelby fh
@ Lars

For at være helt ærlig, så er der ikke så meget at debatte (synes jeg).

Hove har fået en flot fisk - tillykke med det, og en hel masse fiskere får nu mulighed for at fange den - endnu federe!

Alt det med sygdomme og behandling af fisk.... - pudser i også vovsens negle, og giver dem en gang lak engang imellem? - nej!

Hvorfor skal der lige forskelsbehandles?

Hvorfor skal det så diskuteres hvordan fisk skal behandles... det er jo åbenlyst blevet behandlet fint - de har jo ikke taget skade og svømmer nu fint rundt i hove! - til glæde for mange fiskere
Allan
@ Lasse
"Jeg synes nu fiskemagasinet er en fin side..." Enig så langt, Lasse. Du er tydeligvis noget nemmere at fange end selv den mest magre brasen :D

Et forum bliver nu engang aldrig bedre, end dem der poster på det. Og du er en af dem der poster, lige så vel som jeg er det. Det fede er, at du hugger på den blanke krog allerede inden mit indlæg er slut. Og jeg er fortsat vældig meget underholdt.
Mads Hussing
Det er utrolligt at en anden fiskebutik i Roskilde sætter det her i gang på denne side. Det siger vist en del om den butiks desperationsniveau. Kan du ikke bare koncentrere dig om din egen biks, så koncentrerer jeg mig om min? Det er godt nok langt ude det her....
Mads Hussing
@vinterbyøster,

Du skal udelukkes fordi du er udelukket før, og fordi jeg har forklaret dig at du ikke skulle vise dig her igen. Gider ikke at have sådan nogle som dig herinde. Du har været væk i godt over en måned og der var stemningen blevet langt bedre og hvis folk skulle kritisere så var det konstruktivt. Du er langt uden for pædagogisk rækkevidde, og du er stadig naiv og uvidende.
Lars Larsen
@ Juligammelby
Enig, jeg ser heller ingen grund til at debattere dette. Jeg er karpefisker, og skåner pr. definition fiskne da jeg gerne vil bevae den bestand vi har.
Det er ikke behandlingen af fisk jeg ser taget op til debat, Allan og Mads er som jeg læser det enig i at karperne skal skånes og behandles nænsomt.
Der hvor jeg ser uenigheden og en god debat er deres forskellige holdninger til det at købe fisk fra udlandet. Og der synes jeg sgu det er fedt at se at de kan debatere uden at kaste med for meget mudder. Er bare lidt ærgelig over at Allan ikke stiller op med efternavn også, så vi har mulighed for at vide hvem han er.
Ole Aaslo
@Allan
Bruger ikke tid på folk jeg ikke kender - Dig gider jeg heller ikke bruge tid på at lære at kende....

juligammelby fh
@ Lars

Jeg ser egentligt heller ikke der er noget galt i at importere fisk fra udlandet.

Kontrollen med og på fiskene er meget større end den er på fx de østarbejdere vi gladeligt inviterer til DK.

Skulle der endeligt ske noget, så er det bare en konsekvens vi må leve med. Dør der én karpebestand, er der tusinde andre man kan yngle på... - og fiske til.
juligammelby fh
@ Ole

Helt ærligt.... hvorfor skal du komme med en så latterlig kommentar?
Allan
Ole: Og endnu et indlæg, som kun du kan lave det. Lad os høre noget mer om bildæk om maven og blå mænd, det niveau du kan beskæftige dig med. Pas på, at et forum ikke kommer til at indeholde reel debat, da det jo utvivlsomt kommer til at suse hen over hovedet på dig - Og fy skamme, hvis nogen ytrer sig seriøst, uden at du kan fyre en lam joke af.

Lars: Du er en af dem, der laver fornuftige indlæg - Mere fornuftige end mig, for jeg har vist i dag sænket niveauet til en lavere, men åbenbart for de fleste mere passende fællesnævner.
Du er den eneste, der tydeligvis har gidet læse hvad der er skrevet og sagt - Ikke at det afholder andre fra at reflektere på det.
Men hvorfor vil du kende mit efternavn? - Det ændrer da ikke en tøddel ved det jeg skriver. Og du kender mig alligevel ikke, netop fordi, jeg ikke gider fare rundt i rampelyset som mange andre wannabees. Eneste grund til, at jeg stikker næsen frem i en sag her er i første omgang for at sige tillykke, og i anden omgang fordi jeg har en mening/bekymring, jeg gider bruge tid på at ytre.
Lars Larsen
@ Allan
Tak for dine flotte ord.
Årsagen til at jeg spørger til dit efternavn er ikke fordi jeg partout gerne vil vide hvem du er, jeg er som sådan ligeglad med hvem du er. Og idet mindste står du frem med halvdelen af dit navn, imodsætning til visse andre.
Baggrunden for at jeg spørger til dit efternavn, er at det vil give sidens brugere mulighed til at forholde sig til din identitet og evt. vurdere om der er en skjult dagsorden bag dine indlæg, ikke at jeg tror der er det !!

Jeg fangede godt dine kommentarer først i tråden, hvor du kommer med en lykønskning og efterfølgende ytrer din bekymring for karpefiskeriets fremtid.
Jeg kan sige at jeg deler nogle af dine holdninger omkring udenlandske fisk, men er pr. definition ikke 100% enig med dig. Min holdning ligger et sted mellem din og Mads's.

simon agerholm
Søreme en lang smøre der er kommet ud af udsætningen af en enkelt fisk ;-)

Er det fordi medefiskeriet ligger lidt stille her i den kolde tid ?

Gør som jeg -brug tiden på at handle masser af grej til den nye sæson :-)
Mads Hussing
@Simon,

Der er noget du helt har misforstået - sådan noget her kan sagtens forekomme i sæsonen også:-)

Men ellers synes jeg om dit forslag med at folk skal handle grej her i den kolde tid :-)
Lars Larsen
@ Simon
Medefiskeriet ligge da ikke stille nu, hvordan kan du tro det? Det korrekt at mange søger andre græsgange, men fiskene kan så absolut fanges på denne årstid også.

@ Mads
I din verden skal folk vel gerne handle masser af grej året rundt?
Har hørt at du har hyret en dykker med en stor saks i det nye år, passer det? ;-)

Lars Larsen
Ikke for at starte ovenstående diskussion igen, men sad lige og tænkte om den store fisk har fået et navn??
Mads Hussing
John fra JSA Diamantdesign har valgt at kalde den for "Go get lost". Ment som at den skal svømme ud og blive væk i søen :-)
Ole Aaslo
fed film på fisketv... sjovt at se det hele igen
http://www.fisketv.dk/index.php?id=78

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk