Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Sejlfisk stjæler opmærksomheden i Byens Fiskehus10/09/2007 13:21:29
Af biolog, Henrik Rosendahl Kristiansen, Eatguide, eatguide@stofanet.dk , Kolding.

Fiskehandler Hermod Thorsteinsson har i anledning af Fiskens Dag den 8 september sørget for en særlig oplevelse til koldingenserne.

De fleste fodgængere i Klostergade spærrer øjnene op. En meterlang sejlfisk fra USA´s vestkyst stjæler opmærksomheden i udstillingsvinduet hos Byens Fiskehus. Fisken med det lange frygtindgydende sværd fylder hele vinduet. Den enorme rygfinne virker som et storsejl, der stritter lige op i luften med en vidunderlig farvepragt.

Biolog Henrik Rosendahl Kristiansen forklarer: Sejlfisken lever i subtropisk vand ned til 200 meters dybde. Den er et eftertragtet bytte blandt lystfiskere og ses ofte i overfladen med rygfinnen ud af vandet. Den atlantiske sejlfisk bliver over 3 meter lang og vejer op til 60 kilo. Den tilsvarende fra Stillehavet bliver 3,5 m lang med en vægt til 100 kilo. Det er en delikat spisefisk.

Kunderne strømmer til Fiskehuset lokket af de gode tilbud på fersk fisk og hjemmelavede delikatesser. Gunhild har fremtryllet de populære og velsmagende salater. Hermod har været tidligt oppe for at røge laks, makrel og kongeål. I fællesskab har vi sørget for at stege velsmagende fiskefrikadeller.

I anledning af Fiskens Dag har Hermods medhjælpere lavet særligt mange af Fiskehuset Fiskebakker til en favorabel pris. Det er en populær bekvemmelig måltidsløsning med fisk, kartofler eller pasta og grøntsager til dem som ønsker at spise sundt og godt uden de store anstrengelser. Der er også fiskeburgere med salat til dem som ønsker et sundt måltid til frokost.

Fiskens dag er en storslået succes. Undertiden står kunderne i kø helt ud på gaden. Her står vinhandleren med smagsprøver på hvidvin og champagne som Fiskehuset fremover vil sælge til de fiskeelskende. Kim Hedemann har udvalgt en serie vine som smager fortrinligt til et fiskemåltid.

Ved siden af står biologen og demonstrerer, hvordan man let og elegant kan dampe en fiskefilet ovenpå en dyb tallerken i en pande. Derved undgår man at bruge fedtstof og panering. Fiskens bløde muskler mørnes med damp uden at hænge fast på panden. Den smukke filet kan krydres, dampes og serveres i ét stykke uden løse flager og stumper.

På den anden kogeplade står fiskesuppen. Forbipasserende får en gratis smagsprøve på den norske suppe tilsat et par stykker af den dampede fisk. Biologen giver gode råd med på vejen som f.eks. at lave suppen og fisken hver for sig og så blande lige før servering. Men han udleverer også sine opskrifter, hvoraf der nu findes 75 forskellige som er særligt udviklet til Byens Fiskehus.

Fiskehandler Hermod er yderst tilfreds med det store fremmøde på Fiskens Dag. Han har allerede besluttet at medvirke næste år, når Fødevareministeriet forhåbentlig gentager succesen. Til næste år venter der helt sikkert nye oplevelser og tilbud fra Byens Fiskehus.

Dem som ikke nåede at se sejlfisken i Klostergade 12 kan nå det endnu i uge 37.
Flere nyheder

Send din kommentar
simon agerholm
Næste gang kan det jo være det er en karpe der kommer op og hænge i vinduet ? -Gg-..
ER det ikke en lidt underlig "nyhed" den her ???
Det er jo bare en sakset reklame -har Mads eller Ole mon fået spisekuponer til den fiskehandler ?
Forøvrigt må den da snart begynde at "dufte" den sværdfisk...
Jesper hansen
Jeg kalder det også reklame.... Kan ik se hva der er nyheder i en fisk der hænger i en fiskehandlers vindue....
Mads Hussing
Vi er jo ikke som andre fiskesider, vi kan godt bevæge os lidt ud for lystfiskeriet, bare det stadig har noget med fisk eller fiskeri at gøre.

Det er jo også derfor vi har en biolog herinde, for at gå lidt mere i dybden med fisk end bare lige hvilket blink der passer til 7. tangvej i øjeblikket.

Ingen spisekuponer til mig - og Ole har heller ikke noget med det at gøre. Det er faktisk biologen der har lagt det på, og jeg synes da at det er en OK nyhed til Fiskemagasinet.dk....
Ole Aaslo
Jeg får aldrig noget - andet end jeg ved Simon lige nu befinder sig i Tude Å zone 2 - måske man skulle besøge ham i skumringen, udstyret med en elefanthue og en le - spændende at lave et projekt om han kan gå på vandet *GG*

Spøg til side - Nogen som er med på et lille rask væddemål ?? Jeg siger han ikke fanger en dyt ???? Var det ellers ikke ham som ville vinde årets havørred fra å kategori ?

@Simon... hvis du ikke kan finde ud af at tilmelde din fisk til fiskecuppen, så send mig en mail.... Jeg har jo også lovet at komme ud og indveje alle store ørreder ( > 5kg. )

Ses Mester
Jesper hansen
Hvad er lige nyhede Mads ?? At en fiskehandler laver specialle middags retter til billige penge???
Kan da godt se det er en nyhed for kolding, at man kan se en sværd-fisk i vinduet hos fiskehandleren.. Go nyhed nu kan jeg sove godt i nat... He he ;-)
Ole Aaslo
Jesper....

Der er måske nogen som synes jeg er en skæg nyhed - Nogen vil have flue andre mede og sådan er vi så forskellige....

Der skal være plads til mangt og meget.

Ikke at der bliver mere plads til at folk laver gratis reklame på siden. At alle aspekter tages med - hvis bare det dufter at fisk *GG*

Ingen tvinger dig til at læse andet end hvad du synes interessant

Tight lines
Ole Aaslo
hmmm... troede nogen havde skrevet gammel nyhed....

Måske var det tid til at kigge på fiskemagasinets redaktørskare og skifte dem som ikke har vist interesse i at dele deres viden med andre som måske har lyst...

Ole
Mads Hussing
Hej Jesper,

Jeg er da glad for at du nu kan se at det er en nyhed, og det er naturligvis meget lokalt. Det er vel ligesom når der er nyheder for Øresund, Lillebælt, en svensk sø eller lignende. Så er det jo også også primært lokale der bruger nyheden. Det mener jeg ikke rigtig kan være anderledes....

Enig Ole (det er ikke tit det sker!!)

Det er på tide at kigge på listen og se om der er nogen der ikke rigtig bidrager med noget.....
John Sørensen
haha Ole og Mads :)

I snakker for jeres syge moster..hehe..
Ole Aaslo
Har desværre ikke nogen moster - men ellers er resten af familien mere eller mindre syge - tro det er arveligt?

@Mads - tror kun det er anden gang dette sker - må vist til at ændre mig *LOL*
morten schultz
syntes sgy det en flot stor stalling det der.. frostår sgu godt den skal i under nyheder.. det må da være en ny DK rekord?+ spørrgsmålet er så bare om den er fanget på flue eller spin?+ altså afhænig af hva den skal tilmeldes udner... stort stort tillykke med den....

@ole jeg er frisk.. men det er kun fordi jeg lige er faldet over en elefant hue herhjemme(nej aner ikke hvor den kommer fra eller hvis det er ) ( i har ingen beviser)

har faktisk os røde erik klar.. det rydder nemt en overmund ;) så.... sig til mester så tager vi en aften tur til åerne ;)
Mads Hussing
Jeg så lige på nyhederne herinde, og de seneste 13 nyheder er rene reklamer for et-eller-andet. Det kan være en sportsfiskerforening, en butik, en internetbutik, en fiskesø i Danmark, en butik i Sverige, en hjemmeside der samler oplysninger om fiskearter etc.

Så hvorfor man lige faldt over denne her er da lidt sjovt :-)

Og i øvrigt er min moster ikke syg, hun er død for snart 20 år siden. Ved dog ikke hvad det har med sagen at gøre... Og måske nogle argumenter ville have været rart istedet for sådan en lidt mærkelig konstatering...

Mvh
Mads
simon agerholm
Mads & Ole.

Det var såmænd ikke kritik af jer, jeg synes bare det lignede noget fra Kolding lokalavis ;-)

MEN jeg synes godt jeres redaktører kunne oppe sig lidt, det virker jo nogle gange som om siden er gået helt i stå -og det er synd, for det er en god side.

OLE : Ja, jeg var ved åen -du kan spørge din bror hvad der lå på græsset da han kom forbi hen under aften !!!

Jeg skal nok indsende nogle fangstrapporter, men holder liiige kortene lidt ind til kroppen ..

Vh. Simon

Ole Aaslo
Har hørt at der trækker agnsfisk ud i øjeblikket :-)
Mads Hussing
Alle er velkomne til at komme med nyheder, det er jo derfor alle kan skrive dem :-)

Tidligere havde jeg masser af tid til at opdatere hele tiden, men det er tiden desværre ikke til mere og derfor kan der gå lidt tid imellem jeg gør det. Så skriv bare løs....!

simon agerholm
Ole : Ja det er bare svært at fange dem når man hele tiden fejlkroger de karper nede i Medesvinget -lol-..
Mads Hussing
@Simon

Er der noget galt med nyheden hvis kunne ligne noget der var i en lokalavis?? Det vil sige at vi skal undgå at bringe lokale nyheder??
Ole Aaslo
@Simon
Hvad laver du helt dernede - sagde jeg ikke du skulle blive ved bænken ?????
Kan jo ikke have dig til at fare omkring mellem sivene... du er jo ikke tal at finde igen, når du ikke er højere *LOL*
simon agerholm
Mads : Jeg synes bare personligt at det ligner en nyhed der ville gøre sig bedre på indkøbsguiden.dk eller køkken.dk .. Det er jo nok (igen efter min ringe mening) ikke en nyhed der ligefrem rammer den rette målgruppe ;-) . . Hvis man skal tage nyhedsdelen her på Fiskemagasinet seriøst, nytter det jo ikke at den består af reklamer for en fiskehandler,eller en traktorforretning næste gang. Jeg går ud fra at du/i ønsker at være et reelt alternativ til Fisketips eller DSFs egen side, og så kræver det altså en rimelig skarp nyhedsprofil som henvender sig til det segment der er målgruppen ... Ja, det er endnu engang min opfattelse. ;-) ..

Jesper hansen
Hvor længe skal den fisk egentilgt hænge i det vindue ???
Er den frosset eller hva' ??
Sad og "tænkte" (Ved godt det lyder som en løgn) på hvor længe man kan have en fisk, i en fiskehandel og kalde det frisk fisk?

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk