Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Sæsonstart 2007 i Skjern Å11/04/2007 20:17:09
Endelig kom sæsonstarten i Skjern å, der var en hel del folk ved de steder jeg kom forbi og det var jo også et utroligt godt vejr, vi havde. Det blev fortalt om fangster af regnbueørreder jævnt fordelt på åen, samt en havørred kender jeg til, der gik et rygte om to laks. På nuværende tidspunkt ved jeg ikke mere. Der blev snakket en del blandt folk og fisket flittigt med både orm, spin og flue, så generelt en god dag for mange.

Der dog en ting som foruroliger mig og andre lystfiskere her ved Skjern Å.

Der er en sygdom under optrapning ved åen, vi var ellers en del der efterhånden regnede den for udryddet. Men nej sådan skulle det ikke være.

Denne sygdom har den uheldige egenskab, at den kun kan udryddes med en holdningsændring, ja vi taler om fluesnobberi.

Kan det da ikke være lige meget om vi fisker med flue, spin eller orm, så længe vi holder os til de givne regler. Jamen hallo derude, formålet er under alle omstændigheder den samme, lige meget, hvad vi fisker med, hvem og hvad vi er, og det er, fiskeri og snak med hinanden.

Den historie med, at fluefiskeri skulle være finere end andet, vor herre bevare os, bullshit. Det har ikke en skid på sig. Hvis man ellers behandler sin fangst ordentlig og efter forskrifterne, og eller opfører sig pænt over for hinanden, så er det da lige meget, hvad fisken er fanget på. Eller det skulle vel ikke munde ud i en almindelig misundelse. Hovedsagen er vel, at vi hygger os med det, vi fisker med. Ellers er der noget, man har misforstået.

Har det virkelig så stor en betydning om man snakker med hr. røven-fuld-af-penge eller hr. mindre-bemidlet, er det ikke lige meget om ens grej har kostet 20.000 eller 200 kr. Men uanset hvad, kan man sige en ting vi tros alt har tilfælles, vi blev alle født lige.

Selv om jeg udelukkende fiskede med flue fra 1969 og til 2004 er jeg heldigvis ikke blevet smittet, mit helbred har så gjort, at jeg ikke altid kan svinge fluestangen, så bliver spindestangen taget i brug, og det har jeg det fint med. Jeg hygger mig lige godt med spin som med flue. Er der noget galt i det, nej vel?

Så kære venner, skal vi så ikke se, at få den fluesnobberi udryddet, det kan vi ikke bruge til noget fornuftigt alligevel, andet end pral.

Vi ses derude.

M.V.H.
Keld Andersen
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk