Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Tilbageblik på sæsonen i Skjern å31/10/2006 19:52:39
Nu har sæsonen for fiskeri i Skjern Å været afsluttet i et stykke tid, så mon ikke der kunne være en vis interesse for,
hvordan fiskeriet har udviklet sig med hensyn til laks og havørred.

Nedenstående fangst tal er hentet fra Skjern Å Sammenslutningens hjemmeside www.skjernaasam.dk.


Laks Havørred

April: 25 38
Maj: 24 6
Juni 40 42
Juli: 25 104
August: 133 119
September: 62 32



Ud fra tallene er der ingen tvivl om hvornår der er taget flest fisk, man skal nok lige have i tankerne, at det er også disse måneder, hvor vi ser flest folk ved åen, men Skjern Å har altid været god fra midten af sommeren og frem til sæson slutningen.

De benyttede fangstmetoder har været jævnt fordelt på flue, spin og lidt orm, En vis overvægt af fangster på flue kan skyldes, at det er der rigtig mange der bruger herude, og det er ikke uden grund, åen er som skabt til fluefiskeri på de fleste strækninger. Det er blot et spørgsmål om at tilpasse sit grej og fiskemetoden efter forholdene, men ikke for det der kan være dage, hvor spinnefiskeri kan være det eneste rigtige, så man skal ikke være bange for at sadle om, hvis man føler at det er det der skal til.

Min holdning er, at man skal fiske med det der passer bedst til ens temperament, man hører mærkelig nok endnu, at fluefiskeri er "finere" end andre former for fiskeri, sådan noget sluder. Hvis ellers man holder sig til de foreskrevne regler kan fiskeri både med spin eller agn give lige så stor en oplevelse og kræve lige så meget af sin udøver som fluefiskeriet, det kan for nogle blot være et spørgsmål om at indrømme det.

For mit eget tilfælde har jeg fra 1969 og indtil for to år siden udelukkende fisket med flue, men her de sidste to sæsoner har jeg fisket lige så meget med spin som med flue. Og ved I hvad, jeg oplever, at jeg har fået en dejlig fornyelse i mit fiskeri.

Mit helbred er desværre ikke hvad det har været, så de sidste år har en tegne eller maleblok været en del af mit fiskeudstyr, for når det kniber med kræfterne er det ofte blevet til et billede eller to. På den måde kan jeg stadig nyde de mange
oplevelser, der kan ses fra naturens side herude, skulle man være interesseret i at se nogle eksempler på mine billeder, henviser jeg til min hjemmeside www.akvarellen.webbyen.dk der er der vist nogle billeder, hvor jeg fortæller om baggrunden for de enkelte motiver.

Det var alt for denne gang knæk og bræk.

M.V.H.
Keld Andersen
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk