Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:21-06-2024
Menu
Kalender
Marts 2023
MaTiOnToFr
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Helsingør går i fisk 22/08/2016 21:22:13
Tag familien og vennerne under armen, gå ned på Helsingør Nordhavn og nyd en dag i fiskens tegn, når Helsingør Nordhavn går helt i fisk søndag 28. august.

Fiskekuttere fra Øresund lægger til kaj. Du kan få en snak med din lokale fisker, komme ombord på en fiskekutter og købe frisk fisk med hjem. Også Øresundsakvariet kommer ud på kajen, hvor akvariechef Jens Peder Jeppesen vil fortælle om Øresunds mangfoldige dyre- og planteliv.

Man kan se og føle på Øresunds fisk i bassinerne på kajen. Og Helsingørs borgmester Benedikte Kiær, K, kommer ned på havnen og holder åbningstale.

Øresund kaldes af eksperter for Nordens Great Barrier Reef. Øresund er et skoleeksempel på, at erhvervsfiskeri og et rigt dyre- og planteliv ikke nødvendigvis er hinandens modsætninger. Den helt specielle natur, der er i Øresund, kan blomstre fordi, der i Øresund udelukkende fiskes med naturskånsomme fiskeredskaber som for eksempel garn.

Fejring af Øresund
'Vi vil gerne fejre Øresund, fiskeriet og fiskene, og få folk ned på havnen og smage på vores fisk. Og så vil vi gerne sætte fokus på, at det skånsomme kystfiskeri med garn, kan levere frisk fisk i den bedste kvalitet fanget med respekt for havets natur,' siger Max Christensen, formand for Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri, der ud over at være erhvervsfisker med Øresund som hjemmebane, også er en af arrangørerne bag dagen.

Hvis du er en af dem, der har svært ved at filetere en frisk fisk, kan du på søndag også få hjælp til at filetere den fisk, du har købt ved fiskekutterne. I 'filet-skolen' vil Jesper Redecker Hansen, kok og fiskehandler, guide dig sikkert igennem kunsten at filetere en fisk.

'Jeg går utrolig meget op i den gode kvalitet. Det er alfa omega for mig. Men det er lige så vigtigt, at fisken er fanget på en måde, der ikke ødelægger naturen. Kystfiskere, der fisker naturskånsomt med f.eks. garn, giver mig alt det jeg leder efter som kok og fiskehandler: Den gode kvalitet, den mest friske fisk og en fisk fanget med respekt for naturen,' siger Jesper Redecker Hansen, kok og medejer af Fiskerikajen ApS.

Spis fisk fra Øresund
Hvis du bliver sulten, inden du kan nå hjem og tilberede din nyindkøbte fisk, kan du købe retter med Øresundsfisk tilberedt af kokken Rasmus Jonathan, der stiller op på kajen og sørger for, at ingen går sultne hjem. Rasmus Jonathan er tidligere køkkenchef på restaurant Kjøbenhavn, og har været kok i blandt andet Go' morgen Danmark.

Det koster ikke noget at snakke, kigge, spørge, røre ved fisk og gå på filet-skole. Mad, frisk fisk, øl, vand og kaffe kan købes.

Dagen arrangeres af FSK, Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri i samarbejde med VisitNordsjælland, Helsingør Kommune, Nordic Foodworks, Helsingør Havn og Fiskerikajen ApS med støtte fra Region Hovedstaden og Vækstforum via projektet Maritim Turisme.

Programmet kan findes på FSK, Foreningen for Skånsomt Kystfiskeris hjemmeside, hvor praktisk information om dagen løbende lægges op.

www.skaansomtkystfiskeri.dk/program-for-dagen-helsingoer-nordhavn-gaar-helt-i-fisk-soendag-d-28-august/
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk