Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:26-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Henrik Rosendahl Kristiansen
Dato: 09-03-2006 10:59:59
Emne: Hvad har garnfiskeri med roning at gøre ?
Mens ulovligt garnfiskeri er et landsdækkende problem, så er rekreation på Bagsværd Sø mere lokalt.

Når ministeren for Fiskeri m.m. er lydhør for DSF´s indsamling af underskrifter, så er det motiveret af, at staten altid vil bestræbe sig på at undgå et marked for sorte fisk. Det ligger ligesom i Danmarks velfærdsstruktur, at Skat er den vigtigste bastion som staten altid vil forsvare. Skatteunddragelse er derfor en alvorlig forbrydelse inkl. fangst og salg af fisk udenfor skattesystemet.

Derimod er udnyttelse af rekreative områder mere komplekst. Som sportsfisker kan jeg godt forstå, at nogle er frustrerede over at sejlads eller andre aktiviteter forstyrrer fiskeriet. Imidlertid tjener det sportsfiskeriet at være empatiske og også forstå andres behov for at sejle, lufte hunde osv.

Derfor var det måske på sin plads at tage et møde med initiativtagerne bag en rostation (eller hvad det hedder) og se om der kan findes en løsning, så de forskellige interesser ikke kommer i konflikt med hinanden. Måske er der muligheder så roning og lystfiskeri kan finde sted skiftevist eller geografisk afgrænset ?

Hvis det ikke hjælper kan det måske nytte at samle underskrifter, men mon ikke der så vil komme en lignende indsamling fra en majoritet som ønsker roning ?

Fiskemagasinets biolog





Afsender: Mads Hussing
Dato: 09-03-2006 13:12:46
Emne: RE: Hvad har garnfiskeri med roning at gøre ?
Hej Henrik,

Det der ligger i det for dem der fisker på Bagsværd sø, er nok at de ikke vil miste endnu en god sø til andre. Vallensbæk sø blev mistet til vandskiløberne, især efter at karperne "pludselig" og meget umotiveret døde derude. Så var der jo ikke noget at fiske efter, og vandskiløberne fik det som de vil have det. Det kan ske igen, og jeg tror at især karpefiskerne er desperate for at det ikke sker. Man mister et kæmpevand, der kan sidde en del ved, og som producerer rigtig store fisk, hvis disse palner bliver ført ud i livet.

Så vi vil gøre hvad der skal til for at stoppe projektet, og der er der kommet med nogle forskellige forslag, blandt andet nogle som åbenbart har virket i en anden sag. Det kan være at det er de metoder der skal bruges, det kan også være at det er nogle helt andre.

Hvis du har nogen forslag er du meget velkommen til at komme med dem - det er altid fedt at trække på folk med lang erfaring inden for disse områder.

Mvh
Mads



Afsender: Henrik Rosendahl Kristiansen
Dato: 10-03-2006 20:55:11
Emne: RE: Hvad har garnfiskeri med roning at gøre ?
Jeg vil først og fremmest søge indblik i, hvem der har reel indflydelse i sagen. Uden at kende detaljerne vurderer jeg der både kan være kommunalpolitikere, lokale erhvervsfolk m.m. som arbejder for en rostation. Deriblandt kan der være personer med en særlig sympati med lystfiskere.

Dernæst kan det være en god idé at overveje, hvem der er alliancepartnere og vil tale lystfiskernes sag. Det kan være Danmarks Sportsfisker Forbund, Danmarks Naturfredningsforening osv. Parterne må mødes og drøfte en slagplan.

Der er flere muligheder. Måske er der i søen særlige insekter eller fugle som er sårbare for megen støj fra roere. Lystfiskere er jo som regel stille mennesker, der trives fint i harmoni med naturen. Der kan også være andre rekreative interesser og fiskeri som kræver en særlig beskyttelse.

Slagplanen skal så foreligges i første omgang for dem der særligt sympatiserer med lystfiskerne. I kan drøfte, hvordan man skaber folkelig opbakning til lystfiskernes sag. Det kan være noget med at børn og unge skal have muligheder for at fiske i området. Lystfiskerne kan tage særlige initiativer som "de ældres fiskedag" eller "oprydning langs søen" osv.

Det skal så bruges som løftestang for at få lystfiskernes sag på dagsordenen i kommunalbestyrelsen og erhvervsrådet. Jeg antager, at Folketinget ikke er indblandet i sagen.

Jeg kan oplyse, at en lignende problemstilling er undersøgt, hvad angår kanosejlads i Gudenåen. Så vidt jeg husker konkluderede Vejle Amt, at der ikke kunne dokumenteres en effekt på fiskebestanden. Så det styrker ikke jeres sag, men brug det evt. som argument for at der bør laves en konsulentundersøgelse for at dokumentere, at sejladsen ikke forstyrrer dyreliv og miljø i søen.

Hilsen Fiskemagasinets Biolog








Afsender: Mads Hussing
Dato: 13-03-2006 15:01:14
Emne: RE: Hvad har garnfiskeri med roning at gøre ?
Jeg ved at Fiskeringen formentlig vil gå videre med sagen, og jeg ved at folk inden for Danske Karpefiskere også vil forfølge sagen. Så jeg er sikker på at den rent lystfiskermæssigt er i trygge hænder.

Mvh
Mads



Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk