Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:16-05-2024
Menu
Kalender
Juni 2008
MaTiOnToFr
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Guffi
Dato: 08-03-2004 01:34:40
Emne: Støde Orm
Er der nogen der har erfaringer med at bruge strøm til at få regnormene op af jorden??. Jeg plejer at grave dem op, men en kammerat fortalte at hans far og ham plejer, at bruge strøm fra et bil batteri, noget med at sende strøm ned i jorden så ormene kommer op af sig selv, det lyder ret smart.

Hvis der er nogen der ved hvordan man gør, så send lige en opskrift.




Afsender: Peter Krogh
Dato: 08-03-2004 07:27:14
Emne: RE: Støde Orm
Det er ret simpelt. Man tager blot to tynde jernstænger og sætter godt ned i jorden med ca. en meters mellemrum og så forbinder man dem til batteriet. Om metoden er moralsk forsvarlig må du selv rode med.

Mvh.

Peter



Afsender: Dimitri Hardorff
Dato: 08-03-2004 07:28:00
Emne: RE: Støde Orm
Min morbroder har engang samlet orm ved brug af strøm.
Han tog så vidt jeg husker to jernstænger, satte dem i jorden, og forbandt dem med et bilbatteri. Nu kunne han ved at afbryde forbindelsen til den ene pol, give små stød til jorden.
Ormene stak nu op af jorden, hvorefter han kunne indsamle dem.
Det skulle være sygeligt effektivt. Men om det er lovligt ved jeg ikke!!
Anyone?



Afsender: Guffi
Dato: 08-03-2004 13:50:09
Emne: RE: Støde Orm
Jeg siger mange tak for svarene og vil straks suse ned efter et bil batteri i det nærmeste Silvan.

Peter Krogh har selvfølgelig en pointe mht. moralen. Men skal man være helt ærlig, er medefiskeri med orm, vel i forvejen blottet for en hver form for moral.

Jeg mener, man tager en regnorm og spidder den levende på en krog på størrelse med ormen selv, for derefter at drukne den i den nærmeste å/sø, i håbet om at en fisk kommer forbi og æde ormen mens der stadig er lidt liv tilbage i den.

Om man i den forbindelse, får ormen op af jorden ved hjælp af strøm eller om man stikker en spade i jorden og klipper alt over på sin vej – kan vel stort set komme ud på et.

Desuden er loven på området noget mudret og sær. Det er moralsk forkert og derfor ulovligt at fiske med levende fisk eller andre hvirveldyr som agn. Mens det er fuldt lovligt at bruge levende melorm og regnorm, de sidstnævnte tilhøre åbenbart en anden moralsk kategori.








Afsender: Kim Jahnsen
Dato: 27-03-2004 19:27:26
Emne: RE: Støde Orm
I "gamle dage" før HFI- rælet stødede vi altid orm før en åletur. En forlængerledning og 2 metalpinde gjorde jobbet. Og ormene levede fint i flere dage derefter. Moral tja vi stikker jo også en nål/krog i fisken.



Afsender: Gæst_morten
Dato: 31-03-2004 21:56:00
Emne: RE: Støde Orm
Jeg ved ikke om det er forbudt at støde orm, eller om det er forbudt at leje med strøm på den måde.

Hvis man er lidt fingernem kan man åbne sin sikringsboks der hvor strømmen løber ind i hfi relæet. Derfra skal man tage strømmen, det er smadder farligt, for kommer man i stødet bliver man der, der er ikke mere noget der slår fra.

Nå, men det vores onkel så gjorde, når han havde taget strømmen fra ovennævnte sted, var at sætte den til en spade med træskaft, så kan man flytte spaden rundt mens der er strøm på.

Der kommer rimeligt mange orm op og de dør ikke af det og holder sig også fint bagefter, det kildrer ikke i tæerne ( hvis man har sko på ), men hvis man tager en orm tæt på spaden kildrer det lidt.

Det er nok en effektiv metode, men effektivitet er ofte vildt overdrevet, på en god nat kan man lyse ligeså mange, det er helt ufarligt.

Hvis man vurdere risiko kontra udbytte og alternativer vil jeg mene, det ikke er risikoen værd at støde orm med 220 volt.




Afsender: Søfiskeren
Dato: 01-04-2004 19:52:55
Emne: RE: Støde Orm
Nej det er ikke risikoen værd



Afsender: Per Ussing Nielsen
Dato: 23-05-2004 14:41:37
Emne: RE: Støde Orm
Hej.

Min Far brugte en grev, dengang var der heller ikke nogle relæer der slog fra. Jeg vil andbefale at man tager hen til en planteskole og køber kompostorm/regneorm laver en ormgård, det andet er simpel hen for farlig, man skal jo gerne ud og fiske med orm, ikke blive spist af orm.

Per Ussing.



Afsender: Leif Rasmussen
Dato: 24-05-2004 11:17:40
Emne: RE: Støde Orm
Jeg tager ud til åen når fiskeriet er gået ind, inden da har jeg lavet et ormekultur i en stor isoleret madbox, som bruges til udbringning fra dinertransportableforretninger, heri har jeg blomsterjord , kaffegrums og tørrede nedfaldne blade.
Heri samler jeg store orm som jeg vrikker frem ved at stikke min greb i græsplænen og banke let på håndtaget flyt grebet lidt frem og gentag det og ormene kommer så frem, men sørg for de er helt fri af jorden inden de samles op i en spand. Det bedste er at græsset lige er slået, da de er lettere at få øje på. Jeg har haft min ormekultur i over 15 måneder nu.



Afsender: Dimitri Hardorff
Dato: 24-05-2004 11:33:32
Emne: RE: Støde Orm
Hvordan undgår du at der går sygdom i? Det har altid været mit store problem!



Afsender: Clouseau
Dato: 29-05-2004 21:52:12
Emne: RE: Støde Orm
Når jeg skal bruge regnorm, bruger jeg denne metode:
Et par dage før ormene skal bruges smides nogle salatblade, noget kaffegrums og eventuelt nogle gamle bær oven på noget kompost-jord.
Jorden vandes, og der lægges en sort plastikpose over "gården" (den kan eventuelt fæstnes med nogle sten).
Et par dage efter har man sig en masse orme

Med venlig hilsen
Clouseau



Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk