Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:03-05-2024
Menu
Kalender
Maj 2024
MaTiOnToFr
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Jens Hansen
Dato: 06-03-2003 20:40:49
Emne: Aftenens Udsendelse Om Bule"fiskeri"
Jeg så i aften endnu en af de veltilrettelagte fiskeudsendelser på DK4. Mads er som altid saglig, og interesseret.

Jeg har bare et spørgsmål til de som deltager i et sådan fiskeri (rimer på svineri) Hvordan kan i kalde jer lystfiskere, når det er så tydeligt, at det udelukkende drejer om at få en stor trekrog hurtigst muligt ned i en stime af gyde modne torsk.

I udsendelsen så jeg 4 fisk som blev landet, 3 af disse var fejlkroget, i bugen og andre steder, altså 75% af fiskene.

Yderligere få jeg flere fights, hvor torsken løb af med sejren, men hvilken sejr! De er jo dømt til en hurtig død med indvoldende hængende ud fra sårene efterladt af krogene.

Det giver mig en temmelig dårlig smag i munden, når jeg tænker på hvor høj lystfiskeres moral ellers er overfor brugere af naturen, det være sig fritids -eller erhversfiskere, jægere og landmænd. Ingen af disse kan træde et skridt ved siden af, inden de svines til. Måske man skulle feje i egen gård først.

Vi har tidligere fået et forbud igennem mod rykfiskeri efter hornfisk, kan det samme ikke gøres i dette tilfælde, eller ligger det for tæt på Christiansborg, og er der for store økonomiske interesser bag ?

Hvor er det skammeligt!

Jens



Afsender: martin
Dato: 06-03-2003 22:01:26
Emne: RE: Aftenens Udsendelse Om Bule"fiskeri"
Hej Jens ...

Jeg har fanget 8 Torsk på bulefiskeri i år, 6 af dem var rene bidefisk, der er dage hvor de bider og der er dage hvor de ikke bider, det kan der ikke ændres ved...

Jeg er da enig i, at der kunne laves restrektioner på fiskeriet, men længere tror jeg ikke vi kommer, jeg kan ikke tro at man vil frede hele Øresund 3 måneder om året...

Ligegyldigt om fiskene er fredet eller ej, vil der blive fisket efter dem alligevel, husk en fredning betyder at de skal genudsættes, det vil der ikke være mening i da mange fisk vil dø efter en tur på dæk..

Det er så op til fiskerens moral ,at lade fiskene være mens de er fredet, og her knækker filmen, det er set alt for tit at folk fisker "søørred" i Esrum sø og fanger Gedder istedet ,i April måned.

Så jeg tror desværre at evt fredninger på Sundet vil medføre de samme problemer.

Jeg tror aldrig at bulefiskeriet på Øresund stopper, det er en tradition, og folk i gamet lærer hurtigt at vende det døve øre til...

Martin Nielsen.




Afsender: moonroy
Dato: 06-03-2003 22:30:35
Emne: RE: Aftenens Udsendelse Om Bule"fiskeri"
hej Jens og andre moralske fiskere
Jeg er bulefisker ind til benene og for øvrigt Lyst/sportsfisker af hele mit hjerte.
der bliver talt om at hive gydemodne torsk op af øresund. Hvad er forskellen, om det er store gydetunge, stærkt farvede Havørreder. For mig er forskellen ens!!! Jeg nyder jagten begge steder.
Happy hunting
Moonroy







Afsender: Mads Jørgensen
Dato: 06-03-2003 22:58:03
Emne: RE: Aftenens Udsendelse Om Bule"fiskeri"
Jeg må tilslutte mig kritikken af udsendelsen med bulefiskeri. Det var fuldstændigt usmageligt at se pirkene med overdimensionerede trekroge blive trukket voldsomt igennem en torskestime. Det er tydeligt at det ikke drejer sig om at få torskene til at bide, men blot at kroge dem hvorsomhelst.

Det er ikke lystfiskeri, men ulovligt rykfiskeri, og det burde enhver sportfisker, eller ansvarlig programplanlægger, indse. Men fremtidige programmer vil måske tage os med til Kronborgpynten og se det glade lystfiskeri med store trekroge når hornfisken kommer?

Tradition, bah. Hvis man vil påberåbe sig tradition med hensyn til Øresund, så prøv at fiske uden ekkolod. Dette værktøj kan vel næppe kaldes traditionelt, vel? For resten er tyrefægtning også en tradition i Spanien, men er det egentlig ikke også dyreplageri? Den holder ikke, det argument!




Afsender: martin
Dato: 06-03-2003 23:25:53
Emne: RE: Aftenens Udsendelse Om Bule"fiskeri"
Hej Mads..

Læs sætningen:
"Jeg tror aldrig at bulefiskeriet på Øresund stopper, det er en tradition, og folk i gamet lærer hurtigt at vende det døve øre til..."

Jeg er enig i at det kan være usmagligt, men fakta er at du får ikke disse fiskere til at stoppe, debatten har kørt i 4-5 år , og hvad er der sket..INGENTING..
Ligegyldigt hvad du mener er en tradition, er det en tradition for disse havfiskere, at mødes i den samme uge år efter år, de har gjordt det siden 70erne, og de fortsætter til de dør, det kan ingen ændre...

Martin..



Afsender: Mads Hussing
Dato: 07-03-2003 13:31:15
Emne: RE: Aftenens Udsendelse Om Bule"fiskeri"
Hej alle

Jeg havde nok regnet med at udsendelsen ville skabe så meget debat, for da jeg lavede en tilsvarende for 3 år siden, kom der også lange meningsudvekslinger.

Jeg viser i programmerne noget om lystfiskeri, og denne gang var det så "Torskefiskeri", om vinteren på Øresund. Det foregår på en meget speciel måde, men rigtig mange dyrker den hobby, og ser frem til det hvert år. En hjemmeside er blevet meget kendt på at være opdateret om fangsterne på Øresund i årets første måneder, og alle bladene bugner af fangstrapporter derude fra, ihvertfald en har det på forsiden.

Sådan noget kan jeg som tilrettelægger af fiskeprogrammer selvfølgelig ikke sidde overhørig, og derfor skulle der igen laves noget om dette fiskeri.

Jeg fik en invitation af en af dem der fisker med Nadia i hele uge 7, og det lød som en rigtig god idé synes jeg. Det var nogle erfarne havfiskere, og en dygtig skipper der kan finde fiskene.

Men jeg følger med i debatten herinde, så kom bare med spørgsmål og kommentarer til mig, så skal jeg prøve at følge med :-)

Mange hilsner

Mads Hussing



Afsender: Guest
Dato: 07-03-2003 13:46:52
Emne: RE: Aftenens Udsendelse Om Bule"fiskeri"
Hej Lasse
nu formoder jeg at når du fisker med agnfisk er de alle døde. er en levende skalle med en tregren i rykken meget bedre. nej tvært imod
når vi fisker torsk går vi aldrig bevidst efter fejlkrogninger men det er sådan at visse dage er fiskene i større bidehumør end andre det må du da kunne genkende og faktum er at de store kroge bringer flere fisk i båden da krogholdet er langt bedre. så drop det forarget syn på torskefiskeriet det er lystfiskeri som så meget andet .
stram line Moonroy



Afsender: lassebo
Dato: 07-03-2003 14:16:05
Emne: RE: Aftenens Udsendelse Om Bule"fiskeri"
Hej gæst.

Jeg det har intet med lystfiskeri at gøre efter min bog, men der er man jo så forskellige. Og nej jeg fisker sjældent med levende agnfisk, for død agnfisk giver større fisk. Sig mig engang er i overhovedet ikke int. i at torske bestanden skal bestå. For bestanden har i mange år været meget nedadgående og at fange rogntunge torske løser ikke problemet. Hvad med alle de fisk som blive skamkroget i gæller og maveskind, som i ikke får op?????? :angry

Hilsen Lasse Aabenhus



Afsender: Gæst_moonroy
Dato: 07-03-2003 16:40:39
Emne: RE: Aftenens Udsendelse Om Bule"fiskeri"
Hej Allesammen
Fiskeri med agnfisk som sild og fladfisk er prøvet og det virker
fint.det er bare ikke særligt anvendeligt fra turbåd på øresund da mange fiskere, lidt plads og meget strøm umuliggør dette ellers spændende fiskeri. Har selv dyrket det med stor held fra min ejen Båd.
Men der mangler den stemning der er på Nadia i uge 7 Jeg ved godt at det ikke ser kønt ud når en fisk kommer op med halen først. men den kæmper bedre.
Good fighting
moonroy



Afsender: Dorte Fox Maule
Dato: 07-03-2003 17:50:06
Emne: RE: Aftenens Udsendelse Om Bule"fiskeri"
Jeg vil godt lige have lov til at sige: det sidste indlæg her kan jeg slet ikke forholde mig til. Det er muligt, det er humoristisk ment - det har man da lov at håbe.



Afsender: Mads Hussing
Dato: 08-03-2003 13:30:56
Emne: RE: Aftenens Udsendelse Om Bule"fiskeri"
Jeg håber bestemt også det var humoristisk ment Moonroy, ellers så er har vi at gøre med en person uden for pædagogisk rækkevidde....

Man kan mene meget om det fiskeri, men de fleste af fiskene bliver fanget andre steder end i munden, og det må vi som lystfiskere prøve at finde en metode eller andet, så vi kan ændre på det. Men hvordan? Fiskeri med naturlig agn er nævnt, men hvad med krogstørrelser eller måske enkeltkroge? Hvad siger I?????

Mange hilsner

Mads Hussing



Afsender: Gæst_moonroy
Dato: 08-03-2003 19:18:07
Emne: RE: Aftenens Udsendelse Om Bule"fiskeri"
Hej allesammen
det var da selfølgelig min spøg med de fejlkroget fisk.det var bare set i lyset af den meget dobbeltmoral som mange sportsfiskere besidder man er hurtig til at fordømme andres fiskemetode hvis den ikke ligner ens egne.
Til steen:
jo der er meget strøm i Sundet om vinteren og det kræver den del plads hvis det skal kunne lade sig gøre en turbåd ville kun kunne medbringe det halve antal fiskere, grundet det kampkludder der ville opstå og tro mig selv med pirke kan det være svært at styre. metoden er da også langt mere spændende.
første gang vi fiskede med agnfisk efter torsk var i 1992. I starten brugte vi en enkelt trekrog men vi krogede for lidt af fiskene så prøvede jeg et dobbelt rig stadig trekroge det krogede fremragende men var fisken stor havde vi problemer med at få linen til at holde (1mm) pga fisken åbent bart ruller en del når den er kroget og så er der for mange spidser linen kan skære sig over på.
Enkelt kroge #8/0 mustads med modhager op af skaftet er glimrende
Største torsk vi har fået i båden på agn er 17kg men større er desværre mistet.
Mads bare ring, hvis du vil filme
Fishing is fun
Moonroy



Afsender: Gadus
Dato: 09-03-2003 00:28:01
Emne: RE: Aftenens Udsendelse Om Bule"fiskeri"
Jeg synes lige jeg ville give et par tanker/eftertanker videre...


Mht. at fange stortorsk på agn. Jeg glæder mig til at høre om fangsterne fra de friske fyre der ikke mener det er noget problem. Jeg ved i hvertfald at mange har prøvet (også de allermest erfarne) og at resultaterne er meget beskedne indtil videre.
Mit råd er at prøve når der er flod i sundet - så er torskene ofte i hugget - også ved traditionelt bulefiskeri.

Når vi fanger stortorsk på revet bruger vi også str. 8 eller 10 til drivefiskeri efter større torsk, der oftest bider rent. Hvorfor skulle ´man bruge mindre kroge til bulefiskeri?? - det er jo netop de uerfarne eller meget "sportslige" lystfiskere der bruger mindre kroge, som krogskader langt større procentdel af de fisk de får på - hvadenten de har bidt eller ej.

Hvor gør det mest "ondt" at blive kroget - i kroppen eller i munden??

Havbiologer og faktuelle tal siger samstemmende at lystfiskernes betydning for torskebestanden er UBETYDELIG. Hvorfor skulle tusindvis af lystfiskere ikke fortsætte med denne sport/hobby/friluftsoplevelse ??- kald det hvad du vil...

Skal ervervsfiskeri forbydes?? - i trawl bliver torsken LANGSOMT mast til døde, i garn bliver de ofte KVALT i løbet af nogle timer eller dage - hvis de da ikke bliver SPIST LEVENDE af krabber eller havlus, krogliner medfører mange SKADEDE FISK som vrister sig fri efter timers dødskamp, osv osv....

Spiser du torskerogn på dåse?? - hvor mange tons tror du der masseproduceres om året?? Er det ikke mere smagfuldt at glædes over den fine kvalitet og alle de historier og oplevelser der knyttes til den rogn bulefiskeren spiser??

Fisker du med levende agn??

Hvis torskebestanden skal beskyttes bliver man NØDT TIL AT STÅ SAMMEN (ormebadere, pirkefiskere, bulefiskere og mange mange flere) og sørge for at erhvervsfiskeriet udøves og reguleres på en BÆREDYGTIG måde. Der er ikke tale om procenter men promiller når vi taler om lystfiskeres andel af torskefangst i Danmark. Hvad enten man synes det er usmageligt eller ej så MÅ man indrømme at de tusindvis af vintertorskefiskere har megen glæde og massere af fantastiske historier og oplevelser ud af DE FÅ TONS TORSK, SOM EN KUTTER ELLERS KUNNE FANGE PÅ EN NAT.


Jeg dyrker selv alt slags sportfiskeri. Jeg fisker ikke med trekroge efter hornfisk - ikke fordi jeg synes det er synd for fiskene, men fordi det er kedeligt og uden udfordringer. Bulefiskeriet er bestemt spændende og med udfordringer, selvom mange af fiskene er fejlkroget.....


Knæk & Bræk fra Gadus



Afsender: Dorte Fox Maule
Dato: 09-03-2003 13:00:19
Emne: RE: Aftenens Udsendelse Om Bule"fiskeri"
Jeg har set - og genset - den første udsendelse om bulefiskeriet, og det blev det ikke mere "æstetisk" af. Jeg HAR været med på Øresund, det var en af de kedeige nuldage, hvor det mest gik ud på at komme af vejen for de voldsomme søer, der vaskede ind over os, og fiskeriet måtte da også opgives, men kunne man ikke "bare" gå over til drivfiskeri?
Hilsen
Dorte

P.S.: Kald mig bare pivet - det tager jeg i stiv arm



Afsender: Per Ussing Nielsen
Dato: 09-03-2003 19:30:17
Emne: RE: Aftenens Udsendelse Om Bule"fiskeri"
Hej .
Nu fik jeg endlig set programet, jeg indrømer at det ikke er min kop te. for 25-30 år siden gjorde man noget lig det samme ved Hornfisk. På med en 150 grams blyløj 4 trekroge op at linen ud i mellen stimen af Hornfisk også rykker man de trekroge i gennem stimen, de blev fanget i buen, halen,ryg og kun ganske få i munden, det blev forbudt, heldig vis, skal buller fiskeri ikke også forbydes. Fisk med agen så bestemer fisken selv om den vil bide eller ej, det er derfor det heder lystfiskeri.
Per Ussing.



Afsender: Bryan
Dato: 10-03-2003 10:47:47
Emne: RE: Aftenens Udsendelse Om Bule"fiskeri"
Hej Alle,
Vi må nok se i øjenene at der er nogle fejlkroget fisk, men ikke kun ved bulefiskeri. Det sker jo også ved Put and Take med bobbel og flue hvis tilslaget ikke lige falder "korrekt", eller er der heller ikke nogen af jer som der har prøvet at "kroge" et sølvtøj forkert/ikke i munden men i gællerne ?????
Jeg mener blot: Der er forhåbentilgt ikke nogen der kun tager ud at fiske kun med tanke at "fejlkroge" en fisk!!! Skal da lige tilføje at min personlige rekord fisk er på 19 kg (Torsk v/bulefiskeri) og var en bidefisk eller "kroget" i munden med str. 8/0 krog og der er masser andre der også har "kroget" fisken i munden ude på Sundet.

Til Mads:

Tak for en flot udsendelse/dag, glæder mig til at se anden del af udsendelsen d 20/3.03

Fiskehilsen
Brian Honoré




Afsender: Tonny
Dato: 27-04-2003 16:09:04
Emne: RE: Aftenens Udsendelse Om Bule"fiskeri"
Hej smutter du skriver
"Kan du så fortælle mig hvad forskellen er på en levende regnorm og en levende skalle."

Kan du så fortælle mig hvad forskellen er på en levende regnorm og en levende ælling, eller kattekilling,
kan du se hvad jeg mener ???
Jeg mener at man som sportsfisker bør behandle fiskende som muligt også skidt fisk,
Jeg er vokset op ved Grindsted Engsø og har altid fisket Gedder og Abborrer der, men kun med død agn, hvad andre gør må være deres sag,
men feks. ryk elavator bulefiskeri mener jeg ikke er helt ok og jeg fatter ikke hvordan man vise det i en udsendelse som fiskemagasinet.



Afsender: Mads Hussing
Dato: 28-04-2003 17:18:05
Emne: RE: Aftenens Udsendelse Om Bule"fiskeri"
Hej Tonny

Du skriver at du ikke kan forstå at Fiskemagasinet vil lave en udsendelse om bulefiskeri. Det forstår jeg ikke helt... Er det noget vi skal prøve at gemme? Er det så forfærdeligt at vi ikke skal vise det? Eller skal vi måske vise det, så alle kender til det, og så agere derefter? Hvis det er så slemt, skal det måske forbydes og ikke gemmes væk. Nu er der ihvertfald lavet et udspil, hvor der ikke bare bliver vist billeder af de store fisk, som i alle andre lystfiskermedier, men også hvordan de bliver fanget.

Nu er det så op til lystfiskere og politikere om vi skal fortsætte med bulefiskeriet eller om der skal restriktioner på.

Mange hilsner

Mads Hussing



Afsender: Tonny
Dato: 02-05-2003 01:11:49
Emne: RE: Aftenens Udsendelse Om Bule"fiskeri"
Da det er en udsendelse om sportsfiskeri, mener jeg at det er forkert du står og hiver en stor trekrog gennem en torske-stime.
Hvis jeg nu ser et afsnit om høns, i dus med dyrende ville jeg heller ikke forvente at Poul Thomsen ville tage os med til hanekamp og deltage aktivt.
Og til din orintering så er "ryk fiskeri" forbudt i Danmark og for mig er Bule fiskeri = Ryk fiskeri bare fra båd.











Afsender: Mads Hussing
Dato: 02-05-2003 09:48:40
Emne: RE: Aftenens Udsendelse Om Bule"fiskeri"
Hej Tonny

Den trekrog jeg har på min pirk ville objektivt set være rigtig eller måske for lille størrelse i forhold til den 500-grams pirk jeg brugte.

Du har ret i at rykfiskeri er forbudt, og jeg tror vi er enige om at det er et spørgsmål om definitioner om det her er rykfiskeri eller ej

Mange hilsner

Mads Hussing



Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk