Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:27-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: martin
Dato: 06-02-2003 18:32:24
Emne: Karpeflytninger
Der er mange karper der bliver flyttet fra vand til vand, hvordan kommer vi problemet til livs???

Det er et stort problem, da mange vande er blevet tømt gennem årene, og i de nye vande lider den nuværende bestand af fredfisk tit overlast.
Hvad kan man gøre for at stoppe dette vanvid???



Afsender: smutter
Dato: 06-02-2003 20:49:57
Emne: RE: Karpeflytninger
~denne besked har jeg valgt at slette.
historien gentager sig sikkert men det er sku for sørgeligt at tingene sker som de sker.







Afsender: Gæst_rj2002
Dato: 07-02-2003 00:40:03
Emne: RE: Karpeflytninger
Ét eksempel til at belyse hele problematikken....

Flot!

Der findes rigtig, rigtig mange eksempler på det modsatte, men lad os endelig fortsætte med at fokusere på det negative

mvh

rj2002



Afsender: smutter
Dato: 08-02-2003 16:01:35
Emne: RE: Karpeflytninger
dette svar har jeg valgt at slette.
vil ikke længere fokusere på det negative men hellere bruge min energi på konstruktivt oplysende arbejde.







Afsender: Guest
Dato: 02-03-2003 10:49:50
Emne: RE: Karpeflytninger
Hej Steen

Der har i et af de seneste numre af sportsfiskeren været noget om de nye arter, hvor sølvkarpen er en af dem.

Jeg kan ikke lige finde bladet, og kan ikke huske om der står noget om deres evne til at formere sig under vores himmelstrøg. Men jeg mener ikke at sølvkarpen ligesom græskarpen, kan få opfyldt betingelserne for formereing her i DK.

Hilsen Peter Rødsgaard
Instruktør for DSF



Afsender: martin
Dato: 02-03-2003 11:27:28
Emne: RE: Karpeflytninger
Hej Smutter...

Jeg kan oplyse at denne sølvkarpe kommer fra Rådhusdammen i Albertslund, dammen blev på et tidspunkt biomanipuleret, og disse Sølvkarper blev opbevaret i en container, det vakte harme hos nogle lokale karpefiskere der derefter befriede fiskene, disse karpefiskere har herefter sat fiskene ud forskellige steder i kbh...
Ifølge den lokale avis i Albertslund, skulle fiskene ligge mellem 9 og 14 kg og der var omkring 25 fisk, jeg forstod godt karpefiskernes aktion dengang, men lad nu det ligge...
Guldfiske problemet kommer vi aldrig til livs, når folk ikke vil have deres Guldfisk mere ,bliver de hældt ud i den lokale mose, men nu syntes jeg heller ikke Guldfisk er det store problem i danske vande ,da det er et fåtal der overlever, det sørger gedderne for, og en Guldfisk på 1,5-2 kg, er da en fed bonus på en medetur.
Det samme ser man mange steder med sumpskilpadder, der er mange søer på Sjælland hvor der fanges skilpadder på boilies, det er også et problem der bliver svært at komme til livs, folk forstår ikke at skilpadder skal afleveres i en dyrehandel, og ikke den lokale sø...
mvh.

Martin Nielsen...



Afsender: Allan
Dato: 02-03-2003 14:04:24
Emne: RE: Karpeflytninger
Formeringsevnen hos karper afhænger af hvor de kommer fra og om de er blevet steriliseret
Efter at have set hvordan karperne formerer sig i rå mængder i diverse P&T søer,og dermed var skyld i at søerne blev grumsede,har jeg spurgt nogle kloge hoveder,hvad formålet var med udsætning af karper.
Det var for at begrænse den voksende vegetation i søerne,men der var ikke taget højde for den øgede bestand.

Hvis man vil sætte karper ud med det formål,at bekæmpe vegetation,skal man importere nogle karper fra en bestemt sø i Israel og så en eller anden flod i Kina.Jeg kan ikke huske navnene,men hvis jeg kunne,ville jeg nok have problemer med udtalelsen og stavemåden:-)
Når de bliver taget op af deres naturlige vande,udvikler de en form for sterilitet,så de ikke formerer sig.

Det er faktisk svært,at komme af med nogle arter skildpadder,da der er kommet en del på listen over truede dyrearter,så når folk skal af med dem vil dyrehandleren ikke tage imod dem,fordi han ikke må sælge dem.
Så er der jo nogle originaler,der istedet for at få dem aflivet,vælger den nemme løsning med at smide dem ud i det nærmeste gadekær eller sø,uden at tænke på om det kan ødelægge naturens balance.

MVH
Allan



Afsender: martin
Dato: 02-03-2003 18:28:41
Emne: RE: Karpeflytninger
Hmm...

Det er ulovligt at flytte karperne, men der er nu mange karpefiskere der respekterer dette, der vil altid være denne lille skare, der går imod strømmen, og det er dem man skal omvende.
Men kære Øjvind, karperne i de fleste vande er fredet, så iflg lokale regler skal de straks genudsættes, jeg tror ikke fiskerne i dons søerne ved Kolding ,er glade for at du spiser deres karper, de har nemlig kæmpet med myndighederne..
Og så må jeg da selv opfordre til at karperne bliver genudsat, husk på der er mange fiskere ,der har lagt massevis af timer, i at passe fiskene i deres lokale vande, daglig kontrol mod ulovligt fiskeri osv, det er da en skam at ødelægge alt dette..

MVH

Martin Nielsen...



Afsender: Øjvind Bejstrup
Dato: 02-03-2003 22:47:05
Emne: RE: Karpeflytninger
Hej Martin

Nu skrev jeg jo ikke noget om, at jeg ville spise fredede karper. Det kunne aldrig falde mig ind. Så vidt jeg ved er karper kun fredet ved lokale fredninger.

Der står mig bekendt ikke noget om karpefredninger i lovgivningen om ferskvandsfiskeri. Og der hvor de er en plage og ulovligt udsatte kan de jo lige så godt tage dem med hjem til gryderne.

Og i øvrigt har jeg aldrig rigtigt forstået det der med at man alene for sin egen fornøjelses skyld skal fange fisk for derefter at genudsætte dem, tilføre et dyr sår med kroge, tage dem op og lade sig forevige med trofæet og sætte dem i vandet igen. Det svarer for mig til at en jæger strejfer et dyr, for derefter at lade sig hylde og forevige med bedriften og i øvrigt lade dyret løbe. Men sådan er der jo så meget.

Jeg fisker for at få en fisk til gryderne, at det så samtidig er en fornøjelse vil jeg godt vedkende mig og jeg vedkender mig også at der følger fisk med som skal genudsættes fordi de ikke kan hjemtages lovligt og står jeg et sted, hvor jeg fanger undermålere, forlader jeg gerne pladsen for at fange en fisk der holder målet og som jeg ikke skal genudsætte - men at fange dem alene for sin fornøjelses skyld - der står jeg af.







Afsender: Øjvind Bejstrup
Dato: 03-03-2003 19:12:05
Emne: RE: Karpeflytninger
Hej Steen

Jam' sådan er vi jo så forskellige og sådan er det jo.

Men jeg skelner mellem formålene: Er det alene formålet at fange fisk, påføre dem skade og stress og derefter gensudsætte dem for egen fornøjelse.

Eller er formålet at fiske en til gryderne vel vidende at der vil medgå bifangster som skal genudsættes.





Afsender: Øjvind Bejstrup
Dato: 03-03-2003 22:17:00
Emne: RE: Karpeflytninger
Hej igen Steen

Jeg er ikke helt uenig med dig i sammenligningen med skamskudte dyr, men det er sådan jeg ser på det og sådan er der jo så meget vi kan være uenige om - heldigvis. I øvrigt er der undesøgelser der siger at fisk ikke føler smerte - det har jeg kommenteret et eller andet sted og i hvert fald på Lystfisker-forum.

Men jeg har lige sendt en mail til dig om turen til Gudenåen - håber du har mulighed for at svare på den hurtigt.



Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk