April 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | | | | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Dampet havkat | | Indsendt af: | Orla | dato: | 10-10-2002 | Ingredienser: | 4 personer:
800 g havkat
4 tomater
500 g frisk spinat
1 løg
½ dl hvidvin
5 dl grøntsagsbouillon
smør
salt og peber
SAUCE:
2 spsk smør
3 spsk mel
1 dl fløde
noget af væden fra dampningen af fisken
salt og peber
| Opskrift: | Skær fisken i lige store stykker og læg den i et smurt ovnfast fad. Drys hakket løg og salt over hæld vin og 2,5 dl grøntsagsbouillon ved. Dæk fadet med alufolie og damp i ovnen ved 175 grader i 15 minutter. Skyl spinaten og lad det dryppe af, smelt smørret i en gryde, tilsæt spinaten og rør rundt, drys med lidt salt og peber. Smelt smørret i en gryde og pisk melet i, tilsæt resten af bouillonen og kog det godt ind. Hæld noget af væden fra fiskefadet ved, tilsæt fløden og smag til med salt og peber, jævn evt. med lidt maizena. Tomaterne skæres i skiver og grilles i ovnen. Læg spinaten på et fad med fisken ovenpå og tomaterne på toppen. Kan serveres med ris eller kartofler. | Bemærkning
|
|
|