Marts 2020 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | | | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Ørred med jomfruhummer | | Indsendt af: | Tina Bæk | dato: | 10-10-2002 | Ingredienser: | 1 havørred på ca 1,5 kg
2 finthakkede skalotteløg
1½ dl hvidvin
2 dl grøntsags- eller fiske bouillon
ca 200 gr kogte jomfruhummerhaler
fint snittet purløg, persille og dild
Sauce:
væde fra ørreden
1/4 L fløde
2 glas hvidvin
salt og peber
| Opskrift: | Gnid ørreden med salt. Drys det hakkede løg i et ovnfast fad og læg fisken i, hæld vin og bouillon ved og stil den i ovnen ved 200grader i ca 25 minutter. Tag den ud af ovnen og træk skindet af, løs den ene filet fra siden og læg den på et fad med ydersiden nedad. Træk benene ud af ørreden og læg den anden filet oven på den første med ydersiden op. Dækkes med alufolie og holdes varm. Kog de 2 glas hvidvin ned, si væden fra det ovnfaste fad ned i samme gryde og tilsæt fløden. Det hele koges jævnt evt. med lidt maizena. Drys urterne i saucen, smag til med salt og peber og læg hummerhalerne oven på fisken. Hæld saucen udenom og server. | Bemærkning
|
|
|