November 2019 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Brittas ørredsuppe fra www.lystfiskerguide.dk | | Indsendt af: | Leif | dato: | 24-12-2005 | Ingredienser: | Bornholmerørred | Opskrift: | Brittas fiskesuppe m. Bornholmerørred
2 spsk. olivenolie
5 springløg eller
1 stort løg
3 fed hvidløg
5 gulerødder i tændstiktynde stave
1 tsk. karry
1 liter fiske- eller grøntsagsboullion
1spsk. gurkemeje
2 spsk. bornholmerdrømme (krydderiblanding fra HB i Nexø) eller
1½ spsk. finthakket purløg, ½ spsk. persille og ekstra hvidløg.
peber
salt
2½ dl. fløde 13 %
1 spsk. citronsaft
1½ tsk. timian
********************
1 kg. ørredfilet skåret i terninger
********************
evt. rejer
evt. kogte kartofler i små tern, hvis suppen skal være en hovedret.
********************
Løg / springløg, gulerødder, hvidløg og karry svitses i olien. Boullionen tilsættes. Derefter tilsættes resten af ingredienserne og suppen koger i 3 minutter inden ørreden tilsættes. Kog ved svag varme til fisken er mør ( ca. 3 minutter ). Rør meget forsigtigt i gryden så fisken ikke går fra hinanden.
********************
Tilsæt evt. rejer og kogte kartofler lige inden serveringen.
Giv brød til suppen evt. hvidløgsflutes.
| Bemærkning
|
|
|