Maj 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Stegt ålefilet med citronfløde og salat | | Indsendt af: | Heidi | dato: | 30-01-2004 | Ingredienser: | 700 g ål (gerne en stor)
½ dl rugmel
lidt olie
salt og peber
1 dl fløde
2 spsk. citronsaft
2-3 salater, ramaine, frisee og pluksalat
1 spsk. olivenolie
4 skiver rugbrød
250 g smør
| Opskrift: | Flå ålen og skær den i fileter på 3-4 cm lange stykker.
Skær rugbrødet i tern á ½ cm og steg dem sprøde i smør, dryppes af i en sigte.
Rens og skyl salaten og læg den til tørre på et viskestykke.
Vend ålestykkerne i rugmel krydret med salt og peber, og brun dem i olie. Steges færdige i ovnen i minimum 10 min. ved 200 C.
Kog fløden op og tilsæt citronsaft. Fløden skal koges ind til den er cremet, smages til med salt og peber. Vend salaten i olivenolie med lidt salt.
Lav en top af salaten på midten af tallerknen, drys de sprøde rugbrødsterninger over. Citronfløden lægges foran, læg ålestykkerne foran salaten.
Serveres med brød og smør til.
4 kuverter | Bemærkning
|
|
|