December 2023 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
 | Gravet, ristet ørred | | Indsendt af: | Heidi | dato: | 30-01-2004 | Ingredienser: | 4 stk. ørredfilet u/ben
50 g sukker
50 g fennikel
50 g tørret dild
Olie
200 g friske grøntsager (porre, selleri, gulerod etc.)
200 g vilde ris
supremesauce:
1 l. hønsebouillon
75 g smør
100 g mel
1 dl. fløde
citronsaft (fra 1 citron)
50 g blandede svampe
salt og peber
| Opskrift: | Ørredfilet´erne krydres med lidt salt, sukker, fennikel og tørret dild trækker i 2 dage. Herefter skæres filet´erne i skiver, vendes i mel og steges i smør i ca. 1 minut.
De friske grøntsager skæres i stykker og koges hver for sig og lægges herefter i koldt vand. Steg grøntsagerne i smør til de er møre.
Kog de vilde ris i ca. 30 min.
Supremesauce:
Lav en smørbolle af smør og mel tilsæt bouillon og kog igennem til saucen er blank. Tilsæt nu fløden og smag til med citronsaft, salt og peber.
Svampene skylles, hakkes og svitses i olie til de er gyldenbrune. Saucen sigtes henover.
Anretning:
På tallerken først sauce med svampe, herefter grøntsager og dernæst fisken. De vilde ris serveres særskilt, evt. pyntet med et par dild-kroner.
| Bemærkning
|
|
|