Juni 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Laksefarseret lange på bund af spinat og appelsin beurre blanc | | Indsendt af: | Thomas | dato: | 18-08-2003 | Ingredienser: | 200 g laks
400 g langefilet
1 æg
1 dl fløde
400 g spinat frisk
2 skalotteløg
2 dl hvidvin
2 dl fiskefond (evt. 2 dl vand og 1/3 bouillonterning)
2 stk appelsin
50 g smør
salt og peber
olie | Opskrift: | Laksefarseret lange: Laksen skæres i mindre stykker og blendes i en foodprocessor sammen med lidt salt. Tilsæt derefter æg og fløde i nævnte rækkefølge - lidt ad gangen, så moussen ikke skiller og indtil moussen har en cremet konsistens. Skær langefileterne i strimler på ca. 2-3 cm tykkelse og læg langestrimlerne i cirkler på en bageplade. Fordel laksemoussen i hullerne. Bages i varm ovn i ca. 10 min. ved 180 grader.
Appelsin beurre blanc: Skær løgene i fine tern og sautér dem i en gryde med lidt olie. Tilsæt hvidvin, fiskfond og saft af 2 appelsiner og lad det koge ind til ca. halvdelen. Smag til med salt, peber og evt. appelsinsaft.
Tag saucen af blusset og montér til sidst kold smør (kan evt. udelades).
Spinatbund: Den friske spinat skyldes grundigt. Spinat kommes i en gryde og sauteres i ca. 1 min. indtil bladene falder sammen. Krydres med salt og peber.
Servér retten med nye (udenlandske) kartofler. Retten er på billedet pyntet med oliefritteret dild.
| Bemærkning
|
|
|