Marts 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Kartoffelgratin med laks | | Indsendt af: | Heidi | dato: | 07-08-2003 | Ingredienser: | 600 g laksefilét
2 spsk. friskpresset citronsaft
800 g faste kartofler
1 bundt forårsløg
2 fed hvidløg
2 spsk. smør eller margarine
salt og sort peber
1 bundt dild
1 ¼ dl fløde 13%
2 æg
80 g reven emmenthaler
1 spsk. smør eller margarine til fadet.
| Opskrift: | Skyl laksefiletén i koldt vand og skær den i ½ cm tykke skiver. Dryp med citronsaften. Skrub kartoflerne, kog dem med skral i 15-20 min. eller til de er knap møre. Lad dem køle lidt af.
Skyl forårsløgene og skær dem i fine ringe. Brug også det grønne. Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint. Smelt 1 tsk. Smør og steg forårsløg og hvidløg klare.
Sæt ovnen på 220 C. Smør et ovnfast fad med fedtstof. Pil kartoflerne og skær dem i skiver. Læg kartofler og laks lagvis i fadet. Drys med salt og peber og hæld løgblandingen over.
Hak dilden fint og bland den med fløde, æg og ost. Krydr med salt og peber. Hæld blandingen over ingredienserne i fadet. Skær det resterende fedtstof i små tern og læg det ovenpå. Bag i ovnen i 15 min. til gratinen er gennembagt og smukt gylden.
| Bemærkning
|
|
|