Februar 2020 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Pocheret laks i dildsauce | | Indsendt af: | Heidi | dato: | 03-08-2003 | Ingredienser: | 800 g. laks af midterstykket
1 skalotteløg
2 bundter dild
2 dl fiskefond
1 tsk. fennikel
3 spsk. tør vermouth
2 ½ dl. fløde 13%
1 spsk. citronsaft
salt og peber
| Opskrift: | Skyl laksen forsigtigt i kold vand og dup den tør med køkkenrulle. Pil skalotteløget og hak det fint. Skyl dilden. Dup den tør og hak bladene groft og stilkene fint.
Hæld fiskefond, løg og fennikel i en sautépande og bring det i kog. Læg laksen i og lad den simre ved svag varme, ca. 15 min. Tag den forsigtigt op af gryden og læg den på et varmt serveringsfad. Hæld lidt væde over og dæk med folie. Hold fisken varm i ovnen.
Si fiskevæden gennem en netsi over i en gryde. Tilsæt vermouth og lad bouillonen koge kraftigt under piskning, til den er tyk som sirup. Tilsæt derefter fløden lidt af gangen og lad saucen koge, til den er cremet. Tilsæt dild og citronsaft og rør rundt. Smag til med salt og peber. Hold dildsaucen varm ved svag varme.
Filetér laksen, og fjern skind og ben. Anret lakseschnitzlerne på varme tallerkner og hæld saucen over.
| Bemærkning
|
|
|