April 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | | | | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Kartoffel-omelet med røget makrel | | Indsendt af: | Anders | dato: | 10-10-2002 | Ingredienser: | 6 æg (str. store)
1 dl piskefløde
1 dl vand
1½ dl frisk, klippet purløg
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
500 g små, kogte og pillede kartofler
25 g smør
1 røget makrel (ca. 500 g)
150 g radiser i kvarte
Pynt: Purløgsstrå.
Tilbehør: 240 g ristet rugbrød.
| Opskrift: | Rør æg, fløde og vand sammen med et piskeris. Tilsæt purløg, salt og peber. Skær kartoflerne i halve. Lad smørret smelte i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kartoflerne ved jævn varme i ca. 3 min. Skru ned til svag varme og hæld æggeblandingen over kartoflerne. Skub forsigtigt i omeletten til den begynder at stivne. Bag omeletten (uden låg) i ca. 25 min.
Rens makrellen for skind og ben og del fisken i mindre stykker.
Ved serveringen: Anret makrel og radiser på et fad. Lad forsigtigt kartoffelomeletten glide over på et andet fad, der er varmt, og server straks | Bemærkning
|
|
|