Maj 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Stegt gedde med hvidløg | | Indsendt af: | Anders | dato: | 10-10-2002 | Ingredienser: | 1 gedde ca.1,3kg
3 fed hvidløg
70 g usaltet smør
160 g frisk spinat
2 dl fiskefond
30 hvide peberkorn
½ citron
salt og peber
hvedemel
| Opskrift: | Gedden renses og skrabes for skæl. Skyl den omhyggeligt ind- og
udvendigt. Hvidløgsfeddene pilles og flækkes på langs. Med en lille spids kniv skæres seks små lommer langs fiskens rygben, anbring et halvt fed hvidløg i hver. Fisken drysses med salt, peber og hvedemel.
Varm 40 g smør i en stor, oval pande, til det har en smuk nøddebrun farve. Læg gedden på panden og steg den gylden, først på den ene side, derefter på den anden, i alt ca. 10 minutter. Læg den derefter i et ovnfast fad, hæld smørret fra panden over. Sæt den i forvarmet ovn ved 210grader i 20 minutter. Dryp den undervejs.
Mens gedden steger, gøres spinaten i stand og skylles omhyggeligt. Fyld en kasserolle med vand, tilsæt salt og bring den i kog. Kom spinaten i vandet og lad den koge i 4 minutter. Spinaten afdryppes og hældes straks i en skål koldt vand. Afdryppes på ny.
Peberkornene knuses. Hæld skefonden i en lille kasserolle, den i kog og tilsæt den knuste ber. Lad fonden koge næsten Ii ind. Tilsæt spinaten og varm den igennem under omrøring.
Hæld kasserollens indhold g nem en meget fintmasket sigte i en skål. Pres det gennem sigt ved hjælp af en træske. Resten smørret varmes på en lille pand det er nøddebrunt. Pisk det sm de smør i spinatsaucen. Tilsæt ten fra den pressede halve citron. Smag til med salt og peber.
Læg den stegte gedde i et stor ovalt serveringsfad. Hæld en sm sauce rundt om den og server r sten af saucen i en sauceskål.
| Bemærkning
|
|
|