Marts 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| Jomfruhummer med avocadocreme | | Indsendt af: | Tina Bæk | dato: | 10-10-2002 | Ingredienser: | ca 400 gram kogte og pillede jomfruhummerhaler (de kan ofte købes billigt direkte fra fiskerne på havnen)
2 hårdkogte æg
8 blade husblas (kan undværes hvis man ikke ønsker halerne i gele)
5 dl. kraftig grøntsagsbouillon
AVOCADOCREME:
2 modne avocadoer
1 revet skalotteløg
1 fed knust hvidløg (eller flere efter smag)
3 spsk citronsaft
1 dl. creme fraiche 18%
salt og peber
| Opskrift: | Skær æggene i skiver. Læg husblasen i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Rør bouillonterninger ud i 5 dl. kogende vand så den bliver godt stærk, provenceterningerne fra Knorr er gode til dette. Vrid vandet fra husblasen og smelt den i den varme bouillon. Hæld derefter lidt af denne op i 6 kopper med en skive æg i bunden. Fordel nu halerne i kopperne og dæk dem med resten af bouillonen. Stil dem i køleskabet til de er stivnede. Blend/mos frugtkøddet fra avocadoerne med de andre ingredienser og fordel det på små tallerkener med hummerhale geleén ovenpå. Du kan nemmest løsne det fra koppen ved at dyppe den i varmt vand et øjeblik. Pynt med dild. | Bemærkning
|
|
|