Juni 2020 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | | | | | Forrige | Næste |
|
| Fiskeopskrifter ialt: 276 |
| MUSLINGER I HVIDVIN MED SVAMPE OG KRYDDERTOAST. | | Indsendt af: | Thomas | dato: | 10-10-2002 | Ingredienser: | Til 4 personer.:
1,4 kg friske muslinger, 3 skalotteløg, 1 fed hvidløg, 1/4 liter tør hvidvin, 2 dl. fløde, 200-300 gr. svampe
Til toasten : 4 skiver toastbrød, 100 gr. smør, hakket persille/purløg.
| Opskrift: | Udvand muslingerne i rindende vand i 6 - 8 timer. Skrub dem så godt med en stiv børste og de er klar til brug.
Rør det bløde smør med salt, peber og de finthakkede krydderurter. Smør et tykt lag på brødet og frys det så.
Damp muslingerne i en rigelig stor gryde under låg, tilsæt hvidvin og det finthakkede skalotte- og hvidløg. Dampes i 12-15 minutter.
Tilsæt fløde og de rengjorte svampe, når muslingerne er næsten færdige, d.v.s. når de allesammen er åbne. Damp det hele endnu et par minutter.
Steg toasten på en meget varm, tør pande og først med smørsiden nedaf. Vend dem og steg dem færdig på den anden side. Tag dem af og skær dem ud i trekanter.
Server muslingerne i dybe tallerkner med lidt af muslingefonden ved. Drys med hakket persille og server den sprøde toast til.
| Bemærkning
|
|
|