Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:04-12-2023
Menu
Kalender
December 2023
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
”Juniorhavørreder”
Indsendt af:Martin Fabricius
Dato:07-09-2006

Havørredfiskeriet i åer, har i mange år været anerkendt som en svær disciplin inden for lystfiskeriets fantastiske verden. Det foregik i gamle dage med prop og orm, eller en spinner. I dag kan vi få tilpassede skydehoveder fra Guideline som snildt kaster en tung messingtubeflue skabt af alverdens flash og kunstmaterialer ud i åen. En leddelt langsomtsynkende Rapalaer fisker effektivt standpladserne af. De mange nye produkter betyder nye muligheder. Men det betyder ikke altid, at tingene bliver lettere.

Havørreden er stadig den samme. Laksefisken er stadig en svær fisk at lokke til hug. Men mange års fiskeri har vist hvilke metoder der nogle gange kan være effektive. Fiskeriet forbindes mest med sene aften- og nattetimer ved de jyske åer. En dårlig kombination hvis man er ung lystfisker, som stadig skal tænke på sengetider.

Så i Vejle Sportsfiskerforenings Juniorafdeling har vi valgt at fokusere på, at gøre fiskeriet simpelt og realistisk. Selvom det ofte foregår i dagslys kan det alligevel være effektivt, det beviste den seneste juniortur, som resulterede i 18 havørreder, alle over målet. De 12 af dem blev fanget af juniorer! Og der var 15 juniorer tilmeldte. Den største, på 2,8 kg, blev også fanget af en junior.

Det har været vigtigt for os i foreningen, at bevise, at alle fange havørreder i Vejle Å. Vi underviser i vintermånederne i havørredfiskeri med simpelt grej. Det er ikke noget med to-håndsflue og rullekast. De færreste af juniorerne ejer en to-hånds og endnu færre formår at bruge den effektivt. Derimod går det ud på simpelt fiskeri, med spinner, wobler, orm eller en-håndsflue. Simpelt fiskeri kan også være effektivt fiskeri. Det har dette års udvikling vist. Aldrig har vi haft så mange ”juniorhavørreder ” på land, som i år.

Det startede med grønlænderfiskeriet, hvilket gav god mulighed for at lære åen at kende. Når først der er fanget juniorhavørreder, så giver det blod på tanden til resten af drengene. Der er omkring 30 aktive juniorer i afdelingen, og de fleste har i år fået deres første havørred. Den største juniorfangede havørred er i år på 6,3 kg og 75 cm. Der er stadig lidt op til juniorrekorden på 11 kg som blev fanget for to år siden.

Vi afholder hver anden tirsdag en fiskeaften ved åen med drengene, det såkaldte tirsdagsfiskeri. Det har været ret populært, og da vi startede op, efter sommerferien, debuterede vi med at fange 4 havørreder! Så det er med spænding vi venter på næste tur, som er på tirsdag.

I er meget velkommen til at kigge forbi galleriet med drengenes fangster.

Skrevet af Martin Fabricius

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk