Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:26-06-2022
Menu
Kalender
Juni 2022
MaTiOnToFr
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Azorerne
Indsendt af:
Dato:21-11-2005

For blot 20 år siden var Azorerne ganske ukendt i hvert fald som sports fiske destination. Udtrykket "Azorer højtrykket" gjorde området til en del af metrologernes terminologi og gav ikke associationer i retning af udmarvende kampe med kæmpe store marlin og tun…

Så kom legendariske Jens Ploug Hansen på banen. Han rejste derud og undersøgte fiskeriet og fandt et kæmpe potentiale. I hans bog "Fiske safari" beskriver han levende stedet og dets muligheder.

JPH sejlede ud med små lokale både med portugisiske skippere og lå i åben "tun krig" med de portugisiske erhvervs fiskere og oplevede fiskeri de fleste kun kan drømme om.

Ofte kom de blå finnede tun forbi og resulterede i drabelige kampe. Mako og hammer hajer var der masser af bataljer med ligesom den sagn omspundne blue marlin.

I dag er dagsordnen sat af professionelle big game både med udenlandske skippere, som forstår fiskeriet og deres "clients".

Hvor om alting er så er der stadig masser af fisk på Azorerne og det folk specielt kommer efter er fiskeriet efter marlin.

De senere år har der i området været en sand invasion af white marlin, som er en mindre slægtning til blue, black og stribt marlin.

Fiskeriet efter white marlin foregår derfor også med "let grej", hvilket vil sige 30 lbs, hvor man til sammenligning bruger 80 lbs + til blue marlin og 120 lbs til blue fin tuna…

Heldigvis er føde udbuddet i farvandet omkring Azorerne blevet betydeligt større de senere år og dette "rygtes" på den ene eller anden måde blandt marlin. Derfor oplever man også at der er flere marlin omkring øerne netop i disse år.

Når der nu er mange white marlin vil man opleve et utal af fejl hug på de store "Cona heads", som er det endegrej man benytter ved fiskeriet efter blue marlin. Derfor skal man vurdere om ikke der er mere sjov og udfordring i at fange mange, om end mindre fisk frem for at vente udelukkende på den helt store.

Fiskeriet efter white marlin foregår således at man har stangen i hånden når fisken tager madingen. Denne madding består af en hel sardin. Man kroger altså selv fisken og får hele forløbet med frem for når blue marlin hugger på det tunge grej, som er monteret nøjagtig som en trolling stang er det.

Men for overhovedet at kome så langt som til at kroge marlin skal man først have teaset en op bag båden. Dette gør man ved at sejle rundt med 4-5 "Cona heads" på slæb, der illudere en flygtende fiske stime.

Marlinen kommer pludseligt op bag båden, hvor man ofter ser den lange sværds hidsige slag efter Cona headsne.

Når det sker tages teaserne ind mod båden for at få marlinen til at sætte efter og man dumper sin sardin bagud i stedet. 8 udaf 10 gange hugger marlinen på denne. 5 udaf 10 gange bliver den hængende og man for en fight helt udover det sædvanlige…

For at sikre at man kan håndtere en blue marlin montere man en 80 lbs stang med en 1 kilos makrel som agn.

Er bådsmanden dygtig kan han få marlinen til at hugge denne agn mens han holder 80 lbs grejet i hænderne… hvorefter du fighter fisken!


Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk