Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:26-06-2022
Menu
Kalender
April 2022
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
ARTIKLER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Artikler ialt: 147
Lystfiskerguider i Odder kommune
Indsendt af:
Dato:21-11-2005

Af Turistchef på Odder Turistbureau Edith Derdau og
naturvejleder på Odder Museum Terkel Christensen


Sommeren er ved at gå på hæld, hvilket tydeligt ses i det faldende antal turister, der kommer til byen. Det er ingen hemmelighed at de fleste turister der besøger Odder og omegn kommer for at nyde godt af de gode badestrande og den skønne natur. Men hvad måske knap så mange ved er at en stor del af turisterne indtager en mere aktiv rolle ved kysterne omkring Odder nemlig som lystfiskere.

De østjyske kyster er yderst attraktive for lystfiskere, som ønsker at satse på Danmarks ultimative sportsfisk, havørreden. Med det i tankerne lancerer Odder Turistbureau og Odder Museum i samarbejde med lokale lystfiskere, som de første i Østjylland en guidet fiskeferie ved de østjyske havørredkyster i efteråret. Ferien kommer blandt andet til at bestå af en introduktionsaften på Odder Museum samt to dages fiskeri med en lokal fiskeguide og overnatning i hytter på campingplads.

Det spiller ingen rolle om man er nybegynder, eller man har været garvet lystfisker gennem en menneskealder. Tilbudet er rettet mod alle, der har interesse for lystfiskeri efter havørreder. Ideen er at tilføje lystfiskeri som endnu en ferieattraktion i Odder. Fordelen med lystfiskeri efter havørreder er at det bedste fiskeri finder sted i forårs- og efterårsmånederne. Det giver mulighed for at udvide turistsæsonen, hvilket vil betyde flere overnatninger og flere kunder i de lokale butikker uden for den normale turistsæson. Tilbudet om lystfiskerferie begynder i uge 35 og løber frem til uge 42, hvorefter det starter op igen til foråret hvis interessen er til stede.

Håbet er at lokale vil benytte sig af muligheden for at komme på fiskeri med en ekspert, men der satses også på udenlandske turister. Derfor bliver projektet også markedsført på tysk og engelsk på en række hjemmesider, som henvender sig direkte til udenlandske turister, se for eksempel www.visitodder.dk, www.visitdenmark.com og www.angling-eastjutland.dk

Lokale lystfiskere behøver ikke være nervøse for at deres fiskeri bliver ødelagt. Planen er at starte i det små og at det skal vedblive med at være småt. Det skal forstås på den måde at vi selvfølgelig ønsker tilslutning til arrangementet. Men vi vil heller ikke gøre det så stort at kysterne i Odder kommune vil blive overrendt af udenlandske turister til gene for de lokale fiskere. Håbet er at der kommer omkring ti fiskere pr. uge. Hen af vejen må vi se hvor meget området kan bære, for så at justere op eller ned på antallet af gæster.

Venlig hilsen
Turistchef på Odder Turistbureau Edith Derdau og
naturvejleder på Odder Museum Terkel Christensen

Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk