Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:28-03-2024
Menu
Kalender
Marts 2024
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Chokfangst fra lille fynsk bæk08/09/2012 20:19:03
Har fået lov til at bruge denne forrygende fangstrapport fra Allan Nielsen. Han lagde den på Facebook, og Fiskemagasinet.dk har fået lov til at lægge den på sitet også.

Turen skulle atter gå til min lille private Å/bæk her på fyn, og havde da heller ikke i min vildeste fantasi turde tro på hvad der netop skulle komme til at ske denne aften.

Jeg ankom til Åen kl ca 19,00 og fik hurtigt pakket min lille 9 fods spinnestang ud og monteret op med min nye killer agn (snurrebassen i flot sølvfinish) gennemløbs blinkene er lavet af medefiskeren Ole Gregersen, der skulle da heller ikke gå mere end knap 5-10minutters tid før den første blanke havørred på 47 cm hugger brutalt i et ret dybt sving hvor gennemløberen blev fisket stille og roligt, en udramatisk fight kunne afsluttes med en hurtig måling og genudsætning.

Jeg vælger så at rigge om til flådfiskeri med orm, da jeg netop havde brugt de sidste aftener på at lyse dem, så 2 store orm bliver agnet på enkelt krog i størrelse 1, og jeg fisker videre nedstrøms men der sker ikke det vilde andet end en enkelt lille skrubbe.

Efter knap 20 minutters fiskeri kommer jeg til en indsnæverring af åen godt fyldt op med grøde, da jeg pludselig ser en MONSTER trykbølge på 7-9 cm, kan huske benene rystede gevaldigt under mig og jeg kunne næsten ikke kaste flådet ud med havefluen (Orm), men ud kom den og flådet nærmede sig området hvor den fisken befandt sig, og så sagde det ellers slurp og flådet gik under.

Jeg gav så et resolut modhug, kan huske at jeg tænkte at nu sidder den der endelig min drømmehavørred på mellem 5-9 kilo jeg har drømt om de sidste 25 år, for jeg kunne intet gøre de først 10 minutter hvor fisken går stille og roligt nær bunden, så jeg finder mit kamera frem fra rygsækken og tager det om halsen og trykker på videoknappen ellers er der nok ikke mange der vil tro på dette senarie (lidt amatøragtigt - men pyt).

Efter yderligere 7-8 minutters fight viser fisken sig i overfladen og jeg kan lidt skuffende konstatere at det ikke var en storhavørred men en stor skælkarpe, og sådan fortsætter fighten 15 minutter mere da jeg simpelthen ikke tør lægge overdrevet pres på den da jeg ikke ved hvordan den er kroget, den rev flere gange 15-20 meter line af hjulet især når den fik øje på nettet. Men ind kom den og jeg kunne måbende betragte denne flotte skælkarpe på 8,8kg og 77cm som blev vejet på min super samson vægt i 10 kg modellen, derefter blev der skudt 6-8 billeder af dyret inden den blev genudsat igen

Må sige at jeg blev lidt overrasket over fightens længde som løb op i hele 32 minutter(!), hvis det nu havde været en storhavørred var luften nok gået ud af ballonen lidt tidligere i forløbet.

22 minutters fight video kan ses her: http://youtu.be/?dXDmOPoQJCE?hd=1

Genudsætningsvideo med skælkarpen: http://youtu.be/?FQzdFv55Nns?hd=1
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk