Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-03-2024
Menu
Kalender
September 2018
MaTiOnToFr
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
GREJNYHEDER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Grejnyheder ialt: 20
Teknologisk nyhed møder fluekastet
Dato:17-11-2005
Beskrivelse
Enhver fluefisker der arbejder med at opleve det perfekte kast, kan nu blive hjulpet godt på vej.



I september på den store Denver Messe,USA, demonstrere SAGE en lille ”sag”, som skulle blive dette års store samlingssted for rigtig stor opmærksomhed. ”The Cast Analyzer ” som i sin enkelthed består af en gyro monteret på bunden af stangen, gyroen er forbudet elektrisk til en computer enhed og en håndholdt mini PC (Palm pilot, PDA). Det lyder enkelt, men hvordan bringer den teknologiske opfindelse mig i nærheden af ønsket om at beherske det perfekte kast?



Måneden for inden Denver Messen, var jeg blevet spurgt af SAGE´s udviklings ingeniør Steve Greist om jeg ville deltage i et eksperiment, jeg havde givet min accept og uden at vide hvad eksperimentet egentlig var, stod jeg nu en herlig august eftermiddag ved den lille sø på Bainbridge Island, Seattle. Søen ligger i SAGE fabrikkens baghave og her skulle eksperimentet så stå sin prøve. Jeg blev udstyret med en klasse 6 stang påmonteret en gyro, en computer i mit bælte og Steve ved min side. Jeg styrede stangen, Steve styrede kaste analyse programmet på den lille håndholdte PCér (PDA).



Så til sagen, et par prøve kast, ”Are you ready ” lød det fra Steve, om jeg var klar, sandhedens time kom frygtelig tæt på. Opgaven gik ud på at jeg skulle foretage 2 blind kast og så selve kastet. Med angstens sved på panden. Jeg fik nogenlunde ro på nerverne og fuldførte mine 2 blinde og mit kast. Her stod jeg nu sammen med Steve, der har haft nogle at de bedste kastere i verden til rådighed for at udvikle dette udstyr og afventede dommen.



Lidt teknisk forklaring er nødvendigt for at give det fulde indblik. Fra bunden af stangen sender gyroen signal om acceleration, deceleration og pauser til computeren (CPU), som er monteret i bæltet på kasteren. Computeren omsætter oplysningerne fra gyroen til et signal som kan modtages af programmet i den håndholdte PCér. Denne håndholdte PCér lagere alle data og kan vise kasteren grafisk præsentation af kastet.



Steve´s første kommentar var, ”powerfull….. maybe a little to powerfull”. Jeg blev inviteret til at kikke over skulderen for at studere resultatet på den håndholdte PCér. Der tonede en fin grafisk præsentation frem på skærmen, en kurve viste hvordan mine accelerationer i tilbage trækket var ok, mit bag stop var for blødt, min acceleration fremad var for kraftig, deceleration og stop fremme effektfuld, min opfølgning i pausen…..total dårlig, vinklen af stangen mellem bagstop og forstop var 88 grader, hvilket jeg skulle sammenligne med ….osv, osv.



Hvad er jeg lige blevet målt op imod? Jeg er blevet målt op imod data som stammer fra optagelser fra bedste kastere, altså målet ud fra det en elite kaster præsterer. Steve foreslog at jeg skulle prøve koncentrere mig om at ændre EN TING – starte computeren, foretage mine 3 kast, checke med PC éren - var jeg blevet bedre ?



Sådan forsvandt en herlig eftermiddag lyn hurtigt, ingen diskussion om hvordan mine kast var – det var der en ”lille sag” som opsamlede data og huskede os på, hvad der var sket ved sidste kast og forrige kast samt 4 kast tilbage o.s.v



Jeg forlod SAGE en stor oplevelse rigere, havde mødt dejlige mennesker i en positiv stemning, en rigtig ”once i a lifetime experience”. Har jeg så fået det perfekte kast med hjem….. jeg arbejder på det, lige som alle andre med passion for sporten, jo mere vi arbejder med vores kast, jo større er sandsynligheden for at vi en skønne dag oplever suset - et lykkeligt øjeblik – et perfekte kast .



” The Cast Analyser” værd at vente på – til os som søger det perfekte kast.



Steen W. Slot

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk