Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-03-2024
Menu
Kalender
Marts 2024
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Nikolaj Rasmussen
Dato: 09-03-2008 19:05:13
Emne: caviar
hvordan gør man det? jeg ved det skal salte og så bare stå nogen mdr??

eller hvordan?

Nikolaj



Afsender: Søren Lundgaard Olesen
Dato: 13-03-2008 01:56:46
Emne: RE: caviar
Hej Nikolai.

Det med at det skal saltes er helt rigtigt, men det kan ikke holde sig i nogle måneder. Det kræver en proces som er så ren, og hygiejnisk at det ikke kan lade sig gøre i et alment køkken.
Desuden er der i en Rigtigt caviardåse - et vacuum, der gør at de dyre rognkorn ikke oxyderer.
Når der ikke er ilt tilstede, holder varen sig meget længere tid, ligesom en almindelig konservesdåse.
Hvilke "caviar" er det drejer sig om...???
I Normale fagtermer, omtales - kun rogn fra stør - som caviar, men i folkemunde kaldes stenbidderrogn jo for dansk caviar.

Er det fordi du gerne vil eksperimentere med at servere lidt rogn derhjemme???

Lad endeligt være med at lade rognene ligge mere end et par dage, fra den er helt friskfanget.
Den kan ikke ret godt holde sig. Desuden er den sart.

Hvis du ønsker et par tips til anvendelse af rogn i køkkenet, så "spørg kokken" i kolonnen "fiskeopskrifter".

Knæk og bræk.
Søren "kokken" Olesen.



Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk