Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:27-02-2024
Menu
Kalender
Februar 2024
MaTiOnToFr
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Daniel Christensen
Dato: 28-12-2007 22:37:36
Emne: Lystfiskeri sviner!
Jeg faldt over det her klip på nettet og tænkte på om nogle af jer karpefiskere, var enige med de herre som udtaler sig. Kunne forstille mig at der var nogle som ikke var helt enige, eller hvad??

www.tv2regionerne.dk/reg2005/video.aspx?id=306673&r=3Afsender: morten schultz
Dato: 29-12-2007 04:17:53
Emne: RE: Lystfiskeri sviner!
OMG!!

seriøst, en erhversfisker og hans barndoms kammerat der brokker sig over karpefiskere,

hør her, det er en evig debat som aldrig vil gøre andet end skabe en masse diskusioner ,

så derfor er min mening her.
jeg fodre det jeg vil hvor jeg vil så meget jeg vil, medmindre der er begrænsninger på det, og hvis der er begrænsninger på det, så fisker jeg der nok ikke, jeg er heller ikke typen der overfodre,

men ok hør lige erhversfiskeren " x antal tons karpe foder om året? " så er der alligevel en helll del karpefiskere i pederesborg sø hvert år.

jesus, mavesure mennesker, ja tænk på miljøet osv, men come on.... videre i teksten der andre ting der er vigtigere end det.
Afsender: Daniel Christensen
Dato: 29-12-2007 15:58:59
Emne: RE: Lystfiskeri sviner!
Ja han har det hårdt den stakkels mand:-)

Der må gå nogle ordelige krabater i den sø, med alt det foder han påstår der bliver smidt i den:oAfsender: Jonas_P x
Dato: 30-12-2007 06:57:34
Emne: RE: Lystfiskeri sviner!
@Morten (og Peter)

Det er simpelthen en så dum og ignorant holdning du udviser, at det skriger til himlen på en løgklipning.

Hvorfor er du ikke istand til at forholde dig kritisk til din egen gøren laden i forbindelse med din hobby?

Det er i mine øjne ikke noget særligt godt program og ingen af de 3 hovedpersoner fremstår synderligt overbevisende. Dette uagtet er der altså rejst et par problematikker der er ganske reelle. Primært problemer med overfodring sekundært den vedvarende spredning af karper. Det er problemer enhver karpefisker der værdsætter natur og miljø bør forholde sig respektfuldt til. Hvis karpefiskere ikke gør det kunne man hurtigt få en klam fornemmelse af at det absolut eneste karpefiskere går op i er at der er så mange- og så store karper som muligt i så mange vande som muligt, for enhver pris. Men det er måske sådan det forholder sig?

Personligt er jeg stor tilhænger af at der er et godt karpefiskeri i et kontrolleret antal mindre og mellemstore vande rundt omkring danmark. Således at karpefiskere kan få adgang til godt fiskeri uden at karperne skal til at smadre fiskefauna og naturlig ballance i en lang række af de danske vande i særdeleshed de få store vandsystemer i DK. Kontrolleret lukket karpefiskeri som i eksempelvis Hove ser jeg eksempelvis ikke det fjerneste problem i-tværtimod.

Mvh
Jonas

PS.Den afsluttende bemærkning vedrørende fiskerens egne observationer versus biologens er en klassisk kæmpebrøler. Hvis man ikke i et vist omfang har forstået og sat sig ind i den dynamik der gør i sig gældende i naturen burde man afholde sig fra pure at tilsidesætte teorier fra bedrevidende. På den anden side har han bestemt en pointe i at biologer i flere tilfælde burde komme lidt mere ud ved vandet.Afsender: morten schultz
Dato: 30-12-2007 22:15:14
Emne: RE: Lystfiskeri sviner!
@jonas.

kan ikke tage dig seriøst.

kunne godt tænke mig du til og starte med oprettede dig under dit eget navn så man ved hvem man snakker med, til den tid kan man så snakker seriøst indtil da så pis af.

Mvh MortenAfsender: morten schultz
Dato: 30-12-2007 22:20:43
Emne: RE: Lystfiskeri sviner!
men kan da lige tilføje at når du ikke kender mig eller ved hvad mine holdninger er bør du holde din kæft, gider ikke høre på det lort der når du ikke aner en skid om hvem jeg er eller hva mine holdninger og udførelser af disse i praksis er.

syntes på ingen måde fauna forurening er godt, og er ikke noget jeg bidrager til heller, min kommentar er ment på film klippet, det er jo ikke til og tage seriøst, når man høre søens erhversfisker stå og sige at det er skidt osv, man ved jo godt hvor manden tjener sine penge, og ingen hemmelighed han vil have søen i fred.

jeg betvivler ikke etttt eneste sekund nogen vande herhjemme bliver overfodret, men som jeg ser det er det op til folk selv og hva deres moral er, JEG gør det feks ikke ( se en helgen jeg er )

så de der kommentare til mig når du ikke aner en millimeter kan du godt pakke sammen, debat på fornuftigt nivue, og uden og kalde folk alt muligt er nok den bedste vej frem tror du ikke?

Mvh Morten
Afsender: Christian Klagenberg
Dato: 31-12-2007 15:58:08
Emne: RE: Lystfiskeri sviner!
Har set klippet før, kan ik andet end at grine af det, problemet er vist ik så stort som de prøver at gøre det til..

Hvis der er nogen der smadre sørø sø er det ham selv
erhvervs fiskeri i ferskvand skulle forbydes.
Hvis man stilles til regnskab for sine gerninger når man dør,kommer han lige i helvede..Afsender: Lars Larsen
Dato: 01-01-2008 11:04:42
Emne: RE: Lystfiskeri sviner!
Hårde ord Christian, men må indrømme at jeg stortset deler holdingen om erhvervsfiskeri i søer. Men om han ligefrem ryger i helvede ved jeg ikke..........

Har også set indslaget før, og det har været debatteret før.

Bl.a. her
http://www.danskekarpefiskere.dk/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=63&func=view&id=13300&catid=4&limit=20&limitstart=100

Det har også været omtalt flere andre steder, bl.a her på siden (kan ikke finde tråden)

Jeg synes det er lidt bemærkelsesværdigt at det materiale der samles op fra bunde omtales som dødt, uomsat organinsk materiale? Det kan da ikke komme som den store overraskelse for en biolog at der er den slags på bunden af en sø som Pedersborg, med alle de omkringliggende træer mv.
Det ligner ikke ligefrem noget som jeg forbinder med karpeagn.

Hvis jeg skal tage indslaget seriøst, og ikke bare betragte det som en gang populistisk sludder, så savnes der dokumentation for de fremsatte påstande.

Det er for nemt "bare" at skyde mod karpefiskerne, og kommentaren om at han selv har set fiskere fodre med adskillige kilo foder, er lidt grebet ud af den blå luft. Hvor mange kilo snakker vi om? Som jeg ser det skal der en hel del kilo tiil pr. fisker om året for at lave et mudderlag på den tykkelse som er omtalt i klippet. Og de mængder er der vist ikke nogen der fodrer med igennem længere tid.

Afsender: Jonas Prehn
Dato: 04-01-2008 03:07:53
Emne: RE: Lystfiskeri sviner!
@Morten Schultz

Hvis du selv læser dine indlæg igennem synes du så ikke du er meget mere saglig i dit sidste indlæg?(det hvor du er efter mig)

Well det synes jeg ihvertfald og hatten af for det.

Tillad mig at forklare mig hvorfor jeg skriver som jeg gør. Overordnet synes jeg du i forskellige tidligere tråde har været en del efter andre skribenter og i mine øjne ganske usagligt. Derfor tillader jeg mig også at prikke til dig. Kan man gi kan man tag du ved. Men tilbage til den aktuelle tråd

"... jeg fodre det jeg vil hvor jeg vil så meget jeg vil ..."

Det er da en holdning! og det er den tillader mig at forholde mig til. Jeg kan ikke læse det som andet end at du ikke accepterer der er et muligt problem. Hvilket jeg synes er dumt.

I dit sidste indlæg skriver du

"syntes på ingen måde fauna forurening er godt, og er ikke noget jeg bidrager til heller, min kommentar er ment på film klippet, det er jo ikke til og tage seriøst, når man høre søens erhversfisker stå og sige at det er skidt osv, man ved jo godt hvor manden tjener sine penge, og ingen hemmelighed han vil have søen i fred.

jeg betvivler ikke etttt eneste sekund nogen vande herhjemme bliver overfodret, men som jeg ser det er det op til folk selv og hva deres moral er, JEG gør det feks ikke ( se en helgen jeg er )"

Her ytrer du andet end en 'rend mig røven'-holdning og du kommer endda med et fornuftigt bud på hvorfor problemmatikken er taget op(Seriøst: Det havde jeg sgu ikke gennemskuet selv!) Personligt tror jeg dog man skal passe meget på med at lade for mange ting være op til 'folk selv' ( vi mennesker er så umanerligt selvretfærdige af natur) og ville derfor foretrække lovgivning i relevante tilfælde. Men synes du har ret i at det ideelt set burde være sådan at folk selv kunne finde ud af at beherske sig med fodring såfremt der var potentielle problemer forbundet med det.

Godt Nytår

mvh Jonas Prehn(just for you my friend :-))


Afsender: Ole Aaslo
Dato: 04-01-2008 10:47:32
Emne: RE: Lystfiskeri sviner!
Forbyd opfiskningen af rovfisk og hold en balance mellem fredsfiskene....

Hvad hjælper det at der bliver fodret karper, når bestanden af brasen er så høj!?! Tror mere der skal kigges på den store bestand af slimplader som er i f.eks. Pedersborg... måske skulle man lade være med at acceptere erhvervsfiskeren hjemtager gedde, aborre, sandart og ål i stor stil fra de store søer...?!?!?Afsender: Lars Larsen
Dato: 04-01-2008 11:18:13
Emne: RE: Lystfiskeri sviner!
God pointe der Olle......
Hvis erhvervsfiskerne kunne holde deres net fra rovfiskene, så ville der nok være væsentligt færre vande der skal biomanipuleres i fremtiden, da antallet af skidtfisk ville blive reguleret automatisk grundet predationstrykket.Afsender: Ole Aaslo
Dato: 04-01-2008 14:28:41
Emne: RE: Lystfiskeri sviner!
Man kan heller ikke drage paraller ud fra Pedersborg om dyndlaget....

Har en sø på vestsjælland hvor der tidligere ikke har været karper.... der har derfor ikke været forfodret i søen som har en størrelse på >2 hektar
Der ligger ca en halv meter slam på bunden som ville koste en bondegård at oprense jf kommunen...
Som ligger som Pedersborg med træer hele vejen rundt og nedfaldne gren/blade giver en del tilførsel af organisk materiale, samtidig med der hverken gedde eller aborre i søen...

En anden sø tæt på er besat med mange karper og heftigt befisket... Søen har fast lerbund - ingen slam- få fredsfisk ud over karper...
Hvis man lader en sø med tæt bevoksning og lader ligge i mange år, vil man langsomt se at bunden kommer langsomt op og små vande kan faktisk lukke på få år, når rørskoven kan brede sig ud over !

Man skal se sagen fra mange sider og flere aspekter tages i konklusionen end en presseliderlig lommebiolog nu og her :-)

karper og karpefiskeri er selvfølgelig en stor forureningskilde i mange søer... Men mange karpefiskere er med til at deres lille biotop måske overlever ved vandpleje på så mange områder... I den sidste ende kender jeg ikke facit...Afsender: kim petersen
Dato: 04-01-2008 16:58:13
Emne: RE: Lystfiskeri sviner!
Præcis Ole.
Det faglige udtryk for denne udvikling er succession - hvis man vil blære sig lidt, når biologen skal læres sit ellers obligatoriske pensum.
:-)
Mvh. KimOpret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk