Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:25-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Gæst_Niels
Dato: 20-11-2002 16:05:00
Emne: 20 Kg's Karpe?
Hej alle

Jeg ved ikke om det har været diskuteret andre steder, men da Fiske-Feber kom med nyheden i et af sine første blade, troede jeg det var en joke. Den karpe som man påstod var over 20 kg. lignede en på omkring 10 kg.

Der stod at man skulle tænke på at ham der fangede den vejede over 100 kg.

En 20 kgs karpe er vel ca. en meter, og denne karpe stak ca. 10-15 cm. ud på hver side af manden. Så med lidt god vilje er han altså 70 cm. bred. Hvis så vi "leger" at han er ca. 20 cm. på den anden led, hvilket bestemt er sandsynligt, så er han altså 190 cm. rundt om livet, hvis karpen er en meter. Hvis man er 190 cm. rundt om livet, så vejer man tættere på de 300 kg end omkring 100 kg. Jeg er sikker på at den karpe er omkring 10 kg.

Jeg har spurgt mange karpefiskere i udlandet, og ladet dem kigge på billedet og så vurderet, og de har alle, uden undtagelse, gættet på at den vejede omkring 10 kg.

Har Fiske-Feber ikke tænkt på at lave disse små udregninger, eller ganske enkelt tage et ekstra kig på billedet, for det er meget tydeligt at den bestemt ikke er over 11 kg.

med venlig hilsen - og med ønsket om en god debat.

Niels



Afsender: Mads Hussing
Dato: 20-11-2002 19:17:45
Emne: RE: 20 Kg's Karpe?
Bevise.... Det bliver selvfølgelig svært. Jeg må ærligt indrømme jeg har gået og tænkt over den fisk og hiver billedet frem en gang imellem.

Jeg er bestemt ikke overbevist, netop på baggrund af samme regnestykke som Niels', fangeren skal nemlig være mellem 170-190 cm rundt om livet hvis den er ca. en meter. Jeg har en ven der fangede en 16 kg's Twente, den var tromletyk og var 93 cm.

Den i Fiske-Feber er ikke specielt tyk, og derfor er det nok mere sandsynligt at den skal være 105-110 cm. Det gør at manden skal være næsten 2 m. rundt om livet, og så vejer han altså 400 kg.

En hundredekilos mand er vel ca. en meter rundt om livet.

Men det er rigtigt at den er godkendt/ved at blive godkendt som rekord, og derved officielt god nok.

Mange hilsner

Mads



Afsender: Guest
Dato: 20-11-2002 21:54:14
Emne: RE: 20 Kg's Karpe?
Jeg synes stadig ikke at at der kommer noget afgørende nyt på bordet.

Man har lov til at have sine tvivl om rigtigheden af en vægt, men jeg mener ikke at offentlige fora er stedet at diskutere dette. Manden udstilles som løgner, hvilket han absolut ikke har fortjent.

Så vidt jeg kan tolke argumenterne, så går de primært på at fisken ikke har den længde som der er opgivet. Et lille eksperiment: Læg din hånd på et stykke ternet papir, og noter længden over knoerne. Min hånd er 9 cm bred, og jeg vejer ca. 75 kg. En kammerat vejer 105 kg og har en hånd der er 12 cm bred. Tag så et kig på billedet og regn jer frem til længden af fisken f.eks. ved en håndbredde på 10-12 cm. Så passer længden pludseligt.

Argumentet med at man "har en kammerat der engang fangede en på 16 kg og 93 cm der var tromletyk" holder heller ikke. Fordi karpen har en dunk der er stor betyder det jo ikke at det nødvendigvis er fiskens max-vægt. Nogle tror at fisken helst skal have en stor dunk for at veje meget, men det er efter min mening vigtigere at fisken er bred over ryggen. Og det kan man som bekendt ikke se på selv de bedste billeder.

Generelt synes jeg at der er alt for stor misundelse over nye rekorder. Jeg mødte f.eks nogle der mente at den ekstremt fede suder på 3,925 kg var pumpet op med vand, inden vejningen. Hvorfor? De kendte ikke fangeren.

Om det er det samme der er tilfældet med rekord-karpen ved jeg ikke, men jeg ved at rekord-udvalgte virkelig gør et stort stykke arbejde med at tjekke den slags.

Igen vil jeg sige: Ingen beviser --> Lad være med at svine folk til.



Afsender: rj2002
Dato: 20-11-2002 21:55:41
Emne: RE: 20 Kg's Karpe?
for at undgå forvirring, så er det mig der har skrevet ovenstående indlæg

mvh

rj



Afsender: Mads Hussing
Dato: 21-11-2002 08:00:13
Emne: RE: 20 Kg's Karpe?
Det er bestemt ikke for at svine folk til at jeg er i tvivl. Der står så vidt jeg husker i artiklen at han er "nybegynder", og det får mig simpelthen til at tænke om vedkommende har set forkert på vægten. Vejer den i pund???

Det er sådan noget jeg er ude i at tænke over, ikke om han bevidst har snydt.

Mads H



Afsender: rj2002
Dato: 21-11-2002 10:54:18
Emne: RE: 20 Kg's Karpe?
Jeg synes ikke at det bliver bedre af at man nu mener han er for dum til at aflæse sin vægt. Og stadigvæk vil jeg ikke mene at dette er stedet at diskutere en anden persons fangster. Hvis man mener der er noget galt, kan man snakke med personen direkte, i stedet for at nedgøre ham på denne måde. Det er heldigvis også nemt at få fat i ham, da han nu er skribent på Fiske-Feber.

Jeg mener da også at billedet er i så dårlig kvalitet, at det er svært at vurdere fiskens størrelse, men fisken ER altså anerkendt, så der er ikke noget at komme efter.

For at belyse et punkt jeg tidligere har nævnt, så ser nogle af de storkarper der bliver fanget i DK meget store ud, fordi fangerne vitterligt er små. Daniel Hein og Dr. Bursell er jo ikke ligefrem kæmper.

mvh

rj



Afsender: Gæst_Niels
Dato: 21-11-2002 11:03:41
Emne: RE: 20 Kg's Karpe?
Hej rj

Argumentet om at den er godkendt, så er den god nok, køber jeg ikke helt. Så er den ihvertfald teknisk god nok, men er den i virkeligheden god nok?

Kim Milton dømte ikke straffe til FCK mod Brøndby i den sidste kamp i Parken sidste sæson, så derfor er der jo ikke straffe. Men alle billeder viste klart at der var straffe, og derfor var der i virkelighedens verden straffe. Men i den tekniske verden var der ikke straffe for dommeren dømte det ikke.

Så bare fordi noget er godkendt, behøver jo ikke at betyde at det er rigtigt, så er det bare rigtigt i rekordkomiteens (dommernes) øjne, men måske ikke i virkeligheden. Det var det jeg ville starte en debat om. Det kan da også være at vægten var i stykker, det behøver ikke at betyde at han hverken er dum eller en snyder.

Niels



Afsender: rj2002
Dato: 21-11-2002 12:38:39
Emne: RE: 20 Kg's Karpe?
Jeg tror nu nok at rekordkomiteen ved hvad de laver.

dels så afviser de faktisk en del fisk der er tilmeldt som rekord, bla. en multe på 6 kg, hvor vægt/længde forholdet ikke passede.

Dels så tjekker de også vægten, hvilket vist nok har betydet at karpen er registreret med vægten 20,5 kg

Faktisk har de også fjernet en del rekorder for nogle år siden, fordi de var urealistiske.

Det eneste suspekte jeg kan se i godkendelsen af karpen er at Steen Lyngsøe og fangeren er skribenter på samme blad (fiske-feber), og derfor mener jeg at steen lyngsøe er inhabil. Steen lyngsøe står for godkendelsen af vægten benyttet til at veje den.

mvh

rj



Afsender: martin
Dato: 22-11-2002 17:28:51
Emne: RE: 20 Kg's Karpe?
Hej..

Jeg må erkende at jeg også tvivler på at denne fisk er over 20+.
Jeg er også blevet præsenteret for det famøse regnestykke, og kan da også se fornuften i det..
Men det der trækker mest i mig er rekordkomiteén, der før har godkendt tvivlsomme fisk, husker et par fisk og en bestemt person der brillierede med den ene rekord efter den anden for et par år siden, og alt blev godkendt, men han blev sidenhen endelig opdaget, men de fleste rekorder står stadig, de må have en dårlig smag i munden.
Og det er derfor jeg tvivler når regnestykket heller ikke passer...

Martin.



Afsender: martin
Dato: 23-11-2002 10:34:35
Emne: RE: 20 Kg's Karpe?
Kære RJ...

Jeg mener jo at regnestykket er konkret nok, mit problem er stadig komiteen, min fiskekammerat fra det gule rev sad i komiteen på daværende tidspunkt, og han fortalte de ikke kunne gøre noget, han var for dygtig til at snyde!!!!!
Og jeg understreger hans rekorder står der stadig!....
Hermed er debatten også lukket for mit vedkomne



Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk