Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:25-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Erik Jacobsen
Dato: 22-08-2006 14:30:57
Emne: vingsted sø - I Bredsten
Hejsa,

Er der nogle af jer der ved lidt om Vingsted sø?
Hvad kan man fange osv.

Jeg skal ved firmaet over til Vingstedcenteret, og tænkte på at tage stangen med derover.
Hilsen
Erik





Afsender: Ryan Jacobsen
Dato: 22-08-2006 17:13:22
Emne: RE: vingsted sø - I Bredsten
Hej Erik.

Jep, det gør jeg... :-)
Fiskekort kan købes i receptionen i vingstedcentret, sidste gang jeg fiskede der var i sommeren 2005, og der kostede det 20 kr. pr. døgn. Tror det er det samme nu. Der kan også lejes en båd, det koster vist nok omkring 12 kr. i timen, og der skal betales et depositum på 200 kr. Men det skal nok lige nævnes at hvis det er den båd der ligger ved søen, ser den ikke videre sikker ud, men jeg har aldrig lejet båd der, og ved ikke om de har en anden.:-)

Det er ikke den letteste sø at fiske fra, da den er omkranset af træer og stejle skrænter, men det kan godt lade sig gøre at finde plads.
Bunden er ret mudret, og der ligger mange grene og andet skrammel, så du skal nok være lidt varsom med at komme for langt ned.

Mht. hvad der kan fanges i søen, så er der skaller ( i tusindvis, og de er ikke ret store ), sudere ( skulle efter sigende have en pæn størrelse ), ål og gedder. ( der går rygter om fangster af mindst en gedde over 10 kilo )

Desværre går der også en del rygter om at der i de senere år har været en flok udenlandske fisker ved søen der har slået mange sudere og gedder ihjel, men om det passer ved jeg ikke.


Håber det kan hjælpe dig lidt..

Med venlig hilsen
Ryan



Afsender: Erik Jacobsen
Dato: 23-08-2006 09:44:45
Emne: RE: vingsted sø - I Bredsten
Hey Ryan,

det var jo en fantastisk info du gav mig der..

takker.

man bliver jo nødt til at tage ud og se på det når man nu er der.

hilsen
Erik



Afsender: Erik Jacobsen
Dato: 23-08-2006 14:33:10
Emne: RE: vingsted sø - I Bredsten
Er der forresten andre muligheder i nærheden ??



Afsender: Martin Fabricius
Dato: 24-08-2006 14:35:40
Emne: RE: vingsted sø - I Bredsten
Hej Erik

I de tidligere måneder af 2006 overtog Vejle Sportsfiskerforening fiskeretten over Vingsted Sø. Søen skal gennemgå en renovation, langs brinken flere steder, da der er væltet en del træer i søen.

Den forventes at være klar i slutningen af 2007 da den er totalt tilgroet. Der er 2 fiske pladser tilbage.


Istedet vil jeg anbefale Engelsholm sø eller Fårup sø.
Kan kun tale af erfaring ved Engelsholm, hvor jeg har tilbragt mange gode timer.

Søen rummer en del sandart, gedder, aborre, skaller, suder, ål og karper.
Fiskekort og bådleje kan klares på DK-tanken i Nørup. Tæt ved planteskolen, hvis det siger dig noget!?

Spørg endelig hvis du vil vide mere?



Afsender: kenneth andersen
Dato: 24-08-2006 15:51:22
Emne: RE: vingsted sø - I Bredsten
Hej martin.
du skriver at der er sandart og karper i engelsholm, ved du noget om hvor store fikene ca er?? Og om det er en ok stor bestand??
mvh kenneth andersen



Afsender: Erik Jacobsen
Dato: 24-08-2006 17:18:59
Emne: RE: vingsted sø - I Bredsten
Hej Martin,

super tak.
jeg kender desværre intet til området, da jeg er fra Købnehavn og ikke slår mine folder i Jylland så tit.
Men det er da værd lige at se på.

tak for info.

hilsen
Erik



Afsender: Ryan Jacobsen
Dato: 24-08-2006 20:22:33
Emne: RE: vingsted sø - I Bredsten
Hej Erik.
Udover Engelsholm og fårup, findes der en del søer i Kolding, som ligger ca. en halv times kørsel fra Vingsted. Der er de såkaldte bysøer, som omfatter Parksøen, Marielundsøen, Svanesøen og Banansøen, Alle indeholder gode bestande af Skaller, karusser, brasen, mindre karper, gedder og ål. Og fiskeriet er frit i disse søer, man skal dog lige have sig et gratis fiskekort. Det kan afhentes hos Shell tanken ved Kolding storcenter eller hos Kolding Jagt og fiskeri. Der er også Harte-dons søerne, som ligger mellem Kolding og Vingsted, her koster et dagskort 50 kr. og kan købes samme steder.

Att. Kenneth. Jeg har fisket en del i Engelsholm sø gennem de sidste par år, og kan bekræfte at der er karper i søen, men dem vi so far, har set har været mindre skælkarper op til omkring en 4 - 5 kilo. Det er muligt der er større. Det er svært at finde egnede steder fra land, da søen er fuldstændigt tætpakket med siv hele vejen rundt, men der kan findes små huller i sivene som det kan lade sig gøre at fiske i.
Desværre er søen et af Vejle amts små miljøprojekter, og deres meget omfattende udrensning af fredfisk, har desværre taget livet af mange karper. Jeg har diskuteret med både sportsfiskerforeningen der har fiskeretten i søen ( og som jeg iøvrigt er medlem af ) samt Vejle amts miljøudvalg, men de har en indgroet tro på at karper også ødelægger megen vegetation, og derfor skal disse også fjernes fra søen.
Under deres opfiskninger er det dog kun mindre karper der er blevet fanget, hvilket giver grund til at tro at bestanden ikke er så stor, og karperne heller ikke.
Der er sandart i søen, men bestanden er ikke voldsom stor, jeg har i de 3 år jeg har fisket der kun fanget en. Derimod er der rigtig mange Gedder, jeg har selv fanget gedder op til 7,9 kilo, men har hørt om enkelte fangster op mod de 10 kilo. Jeg tvivler på der er fisk over de 10 kilo, men man kan aldrig vide...:-) Der er nogle pæne aborrer i søen, vi har fået enkelte op til kiloet. Sudere har vi dog aldrig set. men derfor kan de jo godt være der..:-)
Prisen for et dagskort i Engelsholm er 75 kr og gælder kun til kl. 24, så vil man overnatte, skal der købes 2 dagskort. Pris for leje af båd er 125 kr om dagen, og igen gælder dette kun til midnat..

I fårup sø findes også karper, og der skulle efter sigende være nogle gamle stammer, der indeholder individer over 10 kilo. Gedderne og aborrerne i fårup skulle være af en anseelig størrelse, har hørt om flere gedder over 15 kilo fra søen. og aborrer omkring de 2 kilo. Fårup sø er et udpræget brasenvand, og der er vildt mange. De fleste ligger omkirng de 1,5 til 2,5 kilo, men der skulle ifølge rygterne være taget enkelte omkring de 4 kilo.
Der kan også fanges enkelte søørred og sandart i Fårup sø.

Håber dette kan hjælpe lidt.

Med venlig hilsen
Ryan




Afsender: kenneth andersen
Dato: 24-08-2006 20:31:09
Emne: RE: vingsted sø - I Bredsten
Okay, mange tak for en super info ryan... Håber at jeg en da kan give tilbage af min viden! Tak.



Afsender: Martin Fabricius
Dato: 28-08-2006 08:17:13
Emne: RE: vingsted sø - I Bredsten
Hej,
Ryan har vel næsten svaret på det hele :-)



Afsender: Ryan Jacobsen
Dato: 30-08-2006 17:20:14
Emne: RE: vingsted sø - I Bredsten
Hej igen.

Martin: Ja det var ikke for at tage svarmuligheden fra dig :-), men det er så sjældent at der kommer spørgsmål omkring de steder jeg fisker meget, og når der så endelig er noget jeg ved lidt om så er det bare med at få givet lidt viden fra sig... hehe...:-)
Du skriver at du fisker meget i Engelsholm sø, det kunne da være hyggeligt at tage en tur sammen derned engang, hvis du har lyst, det kunne jo være vi kunne lære hinanden lidt..:-)

Kenneth: Selv tak. Jeg er sikker på du kan en masse tips og tricks, som jeg kunne nyde godt af, kan se du har godt styr på det med karperne, og selvom jeg i år har haft en super karpesæson, er jeg stadig lidt grøn på området..:-)
Så måske..:-)
Du kan altid give lyd fra dig hvis du kommer i nærheden af Fårup eller Engelsholm, så vil jeg med glæde være behjælpelig.

Omkring fiskeriet i disse midt, og østjyske søer, så er jeg ved at strikke en hjemmeside sammen, hvor jeg vil lave lidt omkring søerne og andre steder hvor jeg selv fisker meget, selvfølgelig baseret på mine egne oplevelser og erfaringer.
Jeg er dog ikke alene om hjemmesiden, vi er pt. 4 lystfiskere der har slået os sammen, og lavet et lille "fisketeam", og de andre bidrager selvfølgelig også med deres erfaringer.
Vi forventer at den kommer online engang i september i år, og jeg skal nok lige skrive et lille indlæg om den når det er...

Med venlig hilsen
Ryan



Afsender: Martin Fabricius
Dato: 31-08-2006 20:06:48
Emne: RE: vingsted sø - I Bredsten
Hej Ryan

Det er skam helt fint :-)
En tur på Engelsholm ville være alletiders. Jeg må skuffende fortælle, at det ikke er blevet til nogle ture derud i år, da eksamen, vennerne og især veninderne har taget meget af min tid. 1 maj var en dag med prøver i hvert fald, så den blev ikke til den årlige gedde premiere. Men måske kunne en tur her lidt hen i efteråret friste?

Jeg er i hvert fald interesseret!

Martin



Afsender: Ryan Jacobsen
Dato: 03-09-2006 21:31:29
Emne: RE: vingsted sø - I Bredsten
Hej Martin.

Det lyder fint med en tur til efteråret. Det snakkes vi bare lige ved omkring.

Mvh
Ryan.



Afsender: Martin Fabricius
Dato: 06-09-2006 21:30:20
Emne: RE: vingsted sø - I Bredsten
Jeps. det gør vi :-)



Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk