Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:19-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Michael Bloch
Dato: 24-07-2006 10:08:58
Emne: Opbevaring af ørred ved søen
Hej

Jeg har her i sommervarmen brugt en hel del tid, ved forskellige put & take søer.
Derfor er det også blevet til en hel del fisk.
Men, men, men…
Jeg havde fået 5 ørreder en dag, og da jeg efter 3 timer ved søen kom hjem og ville grille 2 stk, smagte de bare forfærdeligt.
Jeg har aldrig oplevet at de har haft den mærkelige smag, så jeg gik ud fra at det var grøntsagerne som jeg brugte som var gamle.
Jeg lavede i forgårs en ny, men med samme dårlige smag, så nu er de 2 sidste smidt ud.
Min tanke går nu på, om det kan være solen som har gjort dem dårlige? – Jeg har opbevaret dem i vandkanten, med hele kroppen under vandet. I ca. 2-2½ time.

Kan det være grunden? – Og hvordan er den bedste opbevaring ved søen for at få friske fisk med hjem?




Afsender: Ole Aaslo
Dato: 24-07-2006 10:57:56
Emne: RE: Opbevaring af ørred ved søen
Tror mere det skyldes selve vandet i søen og ikke så meget opbevaringen efter fangsten....

I nogle søer for fiskene en grim smag af mudder efter et par ugers ophold i vandet - de lugter af jord ved tilberedningen..

Bedste opvaring vil jeg mene er en køletaske !

Ole



Afsender: Ryan Jacobsen
Dato: 24-07-2006 16:27:27
Emne: RE: Opbevaring af ørred ved søen
Hej Michael.

som Ole skriver så kan fiskene godt have en grim smag hvis vandet de lever i er mudret.
Men i den ekstreme varme vi har haft på det sidste går der ikke længe før fiskene begynder at gå i forrådnelse, og det kan så sandelig også give en grim smag.

En anden god opbevaringsmulighed, hvis ikke man lige har en køletaske til rådighed, er at pakke fisken ind i en avis eller et stykke stof, som du så gør vådt.
Når vandet fordamper fra papiret/stoffet vil det køle fisken ned, blot du sørger for at det hele tiden er vådt, så kan fisken godt holde sig i hvert fald en 3 - 4 timer..

Med venlig hilsen
Ryan




Afsender: Keld Andersen
Dato: 25-07-2006 13:36:35
Emne: RE: Opbevaring af ørred ved søen
Hej Michael
Jeg er enig med Ryan bruger selv den samme metode ved Åen. Af mangel på bedre kan du også pakke fisken ind i græs eller grøde, der igen hele tiden skal være gennem våd.
M. V.H.
Keld Andersen



Afsender: Michael Bloch
Dato: 25-07-2006 16:23:00
Emne: RE: Opbevaring af ørred ved søen
Hej folkens

Tak for svarene, jeg vil helt bestemt bruge den måde fremover. - Jeg synes nemlig ikke at vandet er mudret, tværtimod.



Afsender: Brian Kiær
Dato: 24-08-2006 07:57:35
Emne: RE: Opbevaring af ørred ved søen
At ørrederne smager af muder skyldes ikke, at vandet er mudret!

Dette skriver Danmarks Fiskeri Undersøgelse:

Mudret eller jordagtig smag i ferskvandsfisk menes at skyldes forbindelserne
geosmin og methylisoborneol, der dannes ved vækst af bakterier
(Streptomyces) eller en alge (Fossombronilla pusilla). Forbindelserne er
altså naturligt tilstede i miljøet.

Det er altså en alge som lever i vandet, som skyldes denne smag!

Hvordan smages kan fjernes , kan læses her:
http://fisketips.dk/Default.asp?Obj=spsm&funk=vis&spId=18839

Brian




Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk