April 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | | | | | Forrige | Næste |
|
Afsender: Michael Bloch Dato: 24-07-2006 10:08:58 Emne: Opbevaring af ørred ved søen Hej
Jeg har her i sommervarmen brugt en hel del tid, ved forskellige put & take søer.
Derfor er det også blevet til en hel del fisk.
Men, men, men
Jeg havde fået 5 ørreder en dag, og da jeg efter 3 timer ved søen kom hjem og ville grille 2 stk, smagte de bare forfærdeligt.
Jeg har aldrig oplevet at de har haft den mærkelige smag, så jeg gik ud fra at det var grøntsagerne som jeg brugte som var gamle.
Jeg lavede i forgårs en ny, men med samme dårlige smag, så nu er de 2 sidste smidt ud.
Min tanke går nu på, om det kan være solen som har gjort dem dårlige? Jeg har opbevaret dem i vandkanten, med hele kroppen under vandet. I ca. 2-2½ time.
Kan det være grunden? Og hvordan er den bedste opbevaring ved søen for at få friske fisk med hjem?
| Afsender: Ole Aaslo Dato: 24-07-2006 10:57:56 Emne: RE: Opbevaring af ørred ved søen Tror mere det skyldes selve vandet i søen og ikke så meget opbevaringen efter fangsten....
I nogle søer for fiskene en grim smag af mudder efter et par ugers ophold i vandet - de lugter af jord ved tilberedningen..
Bedste opvaring vil jeg mene er en køletaske !
Ole
| Afsender: Ryan Jacobsen Dato: 24-07-2006 16:27:27 Emne: RE: Opbevaring af ørred ved søen Hej Michael.
som Ole skriver så kan fiskene godt have en grim smag hvis vandet de lever i er mudret.
Men i den ekstreme varme vi har haft på det sidste går der ikke længe før fiskene begynder at gå i forrådnelse, og det kan så sandelig også give en grim smag.
En anden god opbevaringsmulighed, hvis ikke man lige har en køletaske til rådighed, er at pakke fisken ind i en avis eller et stykke stof, som du så gør vådt.
Når vandet fordamper fra papiret/stoffet vil det køle fisken ned, blot du sørger for at det hele tiden er vådt, så kan fisken godt holde sig i hvert fald en 3 - 4 timer..
Med venlig hilsen
Ryan
| Afsender: Keld Andersen Dato: 25-07-2006 13:36:35 Emne: RE: Opbevaring af ørred ved søen Hej Michael
Jeg er enig med Ryan bruger selv den samme metode ved Åen. Af mangel på bedre kan du også pakke fisken ind i græs eller grøde, der igen hele tiden skal være gennem våd.
M. V.H.
Keld Andersen
| Afsender: Michael Bloch Dato: 25-07-2006 16:23:00 Emne: RE: Opbevaring af ørred ved søen Hej folkens
Tak for svarene, jeg vil helt bestemt bruge den måde fremover. - Jeg synes nemlig ikke at vandet er mudret, tværtimod.
| Afsender: Brian Kiær Dato: 24-08-2006 07:57:35 Emne: RE: Opbevaring af ørred ved søen At ørrederne smager af muder skyldes ikke, at vandet er mudret!
Dette skriver Danmarks Fiskeri Undersøgelse:
Mudret eller jordagtig smag i ferskvandsfisk menes at skyldes forbindelserne
geosmin og methylisoborneol, der dannes ved vækst af bakterier
(Streptomyces) eller en alge (Fossombronilla pusilla). Forbindelserne er
altså naturligt tilstede i miljøet.
Det er altså en alge som lever i vandet, som skyldes denne smag!
Hvordan smages kan fjernes , kan læses her:
http://fisketips.dk/Default.asp?Obj=spsm&funk=vis&spId=18839
Brian
|
|