Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:23-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Jørn Nordahl
Dato: 19-04-2006 21:50:05
Emne: Att Mads; Cuppen/Billede
Jeg fisker meget ofte alene og oftest C&R og har derfor ikke mulighed for at indlevere billede af fanger+fisk som foreskrevet i reglerne. Jeg kan dog se at der ind i mellem tilmeldes og godkendes fisk hvor billedet kun indeholder selve fisken. Jeg håber derfor at der derfmed ses igennem fingre omkring dette punkt? Man kan jo som minimum lægge net eller stang som målestok ved fotograferingen?



Afsender: Stig Brodersen
Dato: 19-04-2006 23:02:48
Emne: RE: Att Mads; Cuppen/Billede
Good point. Det skal jeg nok fremover :-)



Afsender: Mads Hussing
Dato: 20-04-2006 08:50:59
Emne: RE: Att Mads; Cuppen/Billede
Hej Jørn,

Det er et forrygende spørgsmål, for jeg vil allerhelst have billeder med både fanger og fisk. Det gør at snyd lettere fanges - for man kan jo tage billeder ned på en afkrogningsmåtte, og dermed får man ikke indtryk af om der er sne, grønt græs, sand eller hvad det end kunne være. Så man får svært ved at se hvilken årstid det er.

Vi har set igennem fingre med det indtil videre, men jeg vil naturligvis opfordre alle til at holde øje med mærkelige og mistænksomme billeder. Det har virket indtil videre, og flere fisk er taget af..!

Svaret på spørgsmålet må dig være at sæt dine fangster på, og så vil vi løbende vurdere om vi synes at de er OK, eller der bliver brugt lige lovlig mange smutveje til at skjule størrelsen, årstiden eller andre ting :-)

Mvh
Mads



Afsender: Dorte Fox Maule
Dato: 20-04-2006 11:27:16
Emne: RE: Att Mads; Cuppen/Billede
Jeg vil gerne tilslutte mig dette indlæg. Jeg fisker nemlig også oftest alene, og det sker faktisk, at jeg genudsætter -efter foto er taget. Jeg plejer at bruge en almindelig tændstikæske (den med Tordenskjold) eller en engangslighter som målestok. Så er det vel begrænset, hvor meget man kan diskutere. Er det acceptabelt i så henseende?
Knæk og bræk til alle
Dorte



Afsender: Mads Hussing
Dato: 20-04-2006 11:40:29
Emne: RE: Att Mads; Cuppen/Billede
Hej alle,

Hvad siger folk til dette? Skal der ikke være nogen vidner til fisken? Det er da en diskussion værd, og hvis folk er indstillet på at droppe vidnepligten, så er det helt fint for mig!

Mvh
Mads



Afsender: Frank Sjøgreen
Dato: 20-04-2006 13:15:52
Emne: RE: Att Mads; Cuppen/Billede
Hej Mads

Idet der jo tydeligvis af og til er nogle der snyder, så mener jeg at det er rimeligt at der, som minimum er billede af fanger med fisk, så mål ca. kan anslås.
Vedr. vidner, så kan det godt være et psoblem at skaffe et, hvis man er på C&R fiskeri i "hemmelige" vande. Jeg synes derfor at fisk fanget uden vidner skal være med målebåndsfoto, og billede af fanger og fisk. Ellers er jeg bange for at der kommer mere snyd - Selvom det er noget bøvlet til tider - også for mig selv, men sådan er det jo at deltage i konkurrencer.

M.v.h.
Frank



Afsender: Ole Aaslo
Dato: 20-04-2006 15:58:57
Emne: RE: Att Mads; Cuppen/Billede
Hej Alle....

Som udgangspunkt vil jeg mene at der skal være billed af fisk & fanger og hvis der ikke kan skaffes vidne, så skal det være muligt at kunne udbede om målebåndsfoto... En tændstikæske (den med Tordenskjold *ss*) kan være ok .... Men ukorrente lightere og reklametændstikæsker siger ikke meget, da de får i mange størrelser....

Mange kamera i da har den dejligt funktion at man kan tage selvudløserbilleder, men min gamle mibilos har den funktion på kameraet...
Man kan i fotoforretninger købe små tripods som kan være i en inderlomme!
Samtidig er det muligt at købe adaptors til bankstiks, så man kan montere sit kamera oven på :-)

Ta som f.eks. Jimmy Nielsen´s brasen på 2,3 fra 15/04/2006 - betvivler ikke fiskens str. når man ser alle de andre plader de har revet på land - MEN det er ret umuligt at se om den vejer 1,8 eller 3,0 kg..

Min meníng er altså - Fisk & fanger på billedet og vidne i bedste fald. Accepterer webmaster/Mads en fisk uden vidne, så er det også ok, hvis de kan se fisken ellers er iorden ud fra et godt billede

Mvh

Ole





Afsender: Michael Bloch
Dato: 20-04-2006 16:48:25
Emne: RE: Att Mads; Cuppen/Billede
9 ud af 10 digitalkameraer har da selvudløser, så problemet var da til at løse.



Afsender: Ryan Jacobsen
Dato: 20-04-2006 18:03:36
Emne: RE: Att Mads; Cuppen/Billede
Hejsa.

Jeg kan sådan set godt se problemet i at skulle skaffe vidne til en fangst, jeg fisker også meget alene, og har ikke lyst til at ringe til kammerater på de mest mærkelige tidspunkter for at de skal køre ud til mig for at se en fisk der i sidste ende ikke vil kunne gøre sig gældende i konkurrencen, så for min skyld er det okay at afskaffe vidnepligten.
Men man skal nok lige huske på at det jo ikke er små præmier der konkurreres om, det er faktisk rigtig mange penge, så man kunne nok frygte at omfanget af snyd vil stige i takt med at der slækkes på reglerne, så jeg synes godt man kunne lave lidt mere håndfaste regler omkring et foto.
Cigaretpakker, sodavandsflasker, målebånd og lign. kan fåes i miniudgaver der ligner originalerne på en prik, så det kunne evt. være stang og hjul fisken skal fotograferes sammen med, hvor man tydeligt kan se fabrikatet.

Med venlig hilsen
Ryan



Afsender: Dorte Fox Maule
Dato: 20-04-2006 19:50:01
Emne: RE: Att Mads; Cuppen/Billede
Jeg kan godt se, at jeg er i mindretal. Min mobil er så ældgammel, at den ikke har kamera, og jeg har ikke tænkt mig at skifte den ud, da den passer til mit behov.
Jeg har et lille lommekamera med, når jeg fisker, og jeg må så bare erkende, at der åbenbart er brådne kar, der gør, at andre kommer i miskredit.
Det er helt fint - det retter jeg mig efter. Men det forhindrer mig ikke i at glæde mig over en fin fisk, som desværre ikke kunne foreviges med vidner.
Knæk og bræk
Dorte



Afsender: Jørn Nordahl
Dato: 20-04-2006 21:40:33
Emne: RE: Att Mads; Cuppen/Billede
Fint nok med selvudløser, men det er pænt svært at finde et egnet sted at stille kameraet i position langs en å-brink.... - en stalling eller bækørred er nok heller ikke ligefrem vild med at boble rundt i mit lille fangstnet indtil førnævnte projekt er klaret, men man kan selvfølgeligt vælge at aflive fisken..... - men at nakke en flot stalling eller bækørred det kræver altså mere end almindelig overvindelse.
Hvis man tager et closeup som netop dækker fisk og stang/hjul er der vel grænser for hvor vildledende et billede kan blive?
Kan godt se problemet med tændstikæsker og colaflasker i miniatureudgaver..., - men det sidespor er der forhåbentligt ingen herinde der kommer ud på.....
Men problemet er jo ikke så stort endnu, - skal jo først lige fange éen :-)

Tight lines til alle





Afsender: Raymond 
Dato: 21-04-2006 00:15:43
Emne: RE: Att Mads; Cuppen/Billede
Den med adapter til bankstick er god og koster ikke meget.
Den bruger jeg selv.Sender ikke til konkurrencer men syns det lyder fint med et godt billede med målebånd eller andet.Det er vel heller ikke umuligt at tage et godt billede med digitalkamera, det er da bare med at skyde løs så der bliver mindst èt godt billede.Det med vidner kan være et problem da jeg tror mange ligesom jeg selv fisker alene.
Vil da også glæde mig mere over at genudsætte en fisk der har givet mig en oplevelse end ærge mig over ikke have vidner til en fangst.



Afsender: Mads Hussing
Dato: 21-04-2006 11:45:06
Emne: RE: Att Mads; Cuppen/Billede
Hej alle,

Puha, den er sgu svær denne her. Der er mange muligheder for at lave billeder selv, men det er ikke noget alle har eller har tænkt sig at skaffe.

Er det her helt uspiseligt:

Det er muligt at få godkendt fangstbilleder med fisk uden fanger, vi er bare ekstra opmærksomme på uregelmæssigheder i den forbindelse. Det er så alle "alene"-fiskere også får mulighed for at tilmelde deres fangster. Der skal være mulighed for at bedømme størrelsen på den, enten ved hjælp af stang, hjul eller andet der kan ligge ved siden af. Det skal også være muligt at bedømme årstiden, det vil sige at man skal tage nogle billeder hvor der er så meget natur med som muligt. Så man kan se om græsset er helt friskt og grønt, eller om det er mere vinteragtigt.

Denne regel er også lavet for at forhindre at nogen slår fisk ihjel som de vil tilmelde, og som de ellers ville have sat ud igen.

Mvh
Mads



Afsender: Ryan Jacobsen
Dato: 21-04-2006 15:23:53
Emne: RE: Att Mads; Cuppen/Billede
Tja, der er så stadig et problem mere.
Når der ikke er billede af fisk og fanger, men blot fisken alene, er der jo ingen garanti for at det virkelig er vedkommende der har fanget fisken.
Man kan jo have kammerater der også fanger fisk og derefter giver billedet til en person som så tilmelder den til konkurrencen.

Jeg kan godt se at det er en svær situation, og jeg vil da også helst tro på at det er ærlige lystfiskere der deltager, men snyd er jo desværre set før, både her og andre konkurrencer.


med venlig hilsen
Ryan




Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk