Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:28-03-2024
Menu
Kalender
Marts 2024
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: John Østergaard
Dato: 19-04-2006 20:02:48
Emne: Den gyldne uge
Det er nu I kan opleve det bedste tidlige forårsfiskeri efter havørred på kysten. Nu og indtil hornfisken kommer, svømmer havørrederne bare rundt med munden åben mund og æder døgnet rundt. Nu er de fleste fisk kommet i rimelig kondition og du har en rigtig god chance for at støde ind i en stor fisk tæt på kysten.

Vandtemperaturen er for hastig opadgående og nærmer sig ørredens optimaltemperatur på 14 grader. Lige nu ligger vandtemperaturen mellem 6 og 9 grader. Alt rigeligt til der er gang i den hele tiden.
Hvis vandet er stille og klart, prøv da en ophænger flue foran blinket, det kan være forskellen på succes og fiasko. Eller endnu bedre fluestang eller flue og bobleflod.

Når hornfisken kommer jager havørreden stadig om dagen, det vidner fangster af havørred, fanget af hornfiskefiskere hvert år om.
Selv holder jeg 14 dages pause grundet andre forpligtelser og starter så op på mørke fiskeri. I øvrigt på de samme pladser jeg fisker på om foråret. Det er en skrøne at man kun kan fiske mørkefiskeri på strømstederne.
Hvis du vil undgå hornfiskene men godt vil fiske midt på dagen, har jeg læst andetsteds at du kan opsøge grumset vand for der ynder hornfiskene ikke at være. Jeg ved ikke om den ”holder vand”, men hvis nogen har nogle erfaringer med den teori må de meget gerne komme frem med dem?

Ellers så gør som jeg, fisk på de selv samme pladser som du har forårsfisket på, men læg dine ture enten omkring solnedgang, regulært natfiskeri, eller tidligt morgenfiskeri. De tidspunkter kan byde på et rigtigt godt fiskeri, og den fisk du fangede sidst i marts, som dårligt gad røre på sig, før den lagde sig på siden, er nu blevet en rigtig vildkrabat der stater med en lufttur når du får den på krogen.

Ps. Du kan også fange hornfisk om natten.
Venlig hilsen
John Ø




Afsender: Søren Lundgaard Olesen
Dato: 21-04-2006 01:57:27
Emne: RE: Den gyldne uge
Hej John!

Har du et realistisk bud på hvornår "de lange" indfinder sig i år?
Enkelte tidligere år har vist at vandtemperaturen ikke er så væsentlig som jeg troede, dvs. at der kan komme enkelte store stimer i det sydfyenske allerede sidst i april.
Tror du at det kan blive tilfældet i år igen?
Et andet spørgsmål går på de store nedgængere, som nede ved os nærmest er udeblevet. Det er for så vidt godt nok, men kommer de monstro væltende her sidst i april?
Det ville jo være ærgeligt at man, - til ørreddagene i år - fangede en kæmpe på 80 cm. som kun vejer 4 kg.

Hilsen Søren "kokken" Olesen, Svendborg.



Afsender: John Østergaard
Dato: 21-04-2006 21:13:15
Emne: RE: Den gyldne uge
Hej Kokken
Hornfisken er kommet, men om de er kommet ind til de kyster hvor du fisker ved jeg ikke. Jeg vil formode at hornfisken kommer tæt under land for alvor i løbet af næste uge. Selv fisker jeg hornfisk til fryseren og panden 2 gange årligt i tiden omkring 15-20 maj. På det tidspunkt er der altid masser af fisk nær land.
Jeg kan fortælle dig en sjov oplevelse jeg havde for et par år siden præcis den 26.04. der fangede jeg 2 pæne ørreder på en plads. Dagen efter ville jeg ud igen og havde i første kast en stor stime hornfisk efter blinket. Så hurtigt skifter det efter mine erfaringer.
Sidste år havde jeg fanget hornfisk 26.04. Nogle dage efter skulle jeg med nogle fiske kammerater på Vestsjælland. Der fik jeg en havørred undermåler og en på 1,5kg. Så det kan ligeledes gå modsat.

Den er en svær en med dit andet spørgsmål, for uhyggeligt mange faktorer kan spilde ind i fiskeriet.

Jeg har meget sjældent fanget nedgængere sidst i april.

På mine pladser har der generelt været færre fisk i forhold til de senere år, og der har været langt imellem de store. Men der har været nedgængere og jeg har set dem fanget af flere forskellige fiskere. I mine fangster og dem jeg fisker sammen med, har der været forholdsvis mange undermålere.

Med fare for at overdrive på et for løst grundlag vil jeg påstå at; Havørred fiskeriet er forsinket i 7 til 14 dage i forhold til det normale, vel at mærke normale i dette årti.
Jer regner/håber der vil komme et knald af et fiskeri i maj og juni.

Med de erfaringer jeg har med Østfyn skulle chancen for en nedgænger være minimal (håber ikke knæskallerne ryger nu) så gå du bare til den.

Venlig hilsen
John Ø.





Afsender: Peter Paranowski
Dato: 21-04-2006 21:29:48
Emne: RE: Den gyldne uge
Hej John

Jeg regner med at smutte på Falsters østkyst her ved en 04:00 tiden, jeg har hele vinteren fisket igennem med juletræet og en anden skrigende lyserød flue med ganske gode resultater. Dog har fiskeriet her mest været i Isefjorden på steder hvor vandet er lidt grumset og i den lyse periode af døgnet.
Har du et par forslag til en god flue til fiskeri i mørke og et par tips til hvordan den skal tages ind? og tror du de lyserøde fluer giver godt på den åbne mere klarvandede kyst??

Mvh Peter



Afsender: Søren Lundgaard Olesen
Dato: 22-04-2006 12:48:42
Emne: RE: Den gyldne uge
Hej John.

Tak for dit svar.

Mine erfaringer med hornfisken, er faktisk de samme som dine.
For et par år siden, i dagene lige inden de langelandske ørreddage, fik jeg udover et par fine havørreder omkring målet, enkelte hornfisk, men i weekenden fik jeg ikke en eneste.
Det var der dog enkelte andre der gjorde.
Vedr. de store nedgængere. Går min bekymring på - at jeg i år, ikke har fået en eneste, hvilket er en smule usædvanligt.
Men jeg håber at det værste er overstået.

Ha´ det godt ved vandende!
Hilsen Søren "kokken" Olesen.



Afsender: Søren Lundgaard Olesen
Dato: 22-04-2006 12:51:21
Emne: RE: Den gyldne uge
Hej peter!

Jeg har på det seneste haft fin succes med mindre fluer i mere afdæmpede farver. Brun, olivengrøn, sort osv.

Gerne hacklefluer. de pulserer godt i vandet, og fisker fint i alle vandlagene.

Hilsen Søren "kokken" Olesen.



Afsender: John Østergaard
Dato: 23-04-2006 05:20:31
Emne: RE: Den gyldne uge
Hej Peter

Giv mig din mail adresse og jeg sender dig mine mønstre. I øvrigt er jeg enig med Søren i at haklefluer er gode til kysten og i de af ham nævnte farver.

Jeg fisker med mørke fluer i mørke nætter og med lyse fluer i lyse nætter. Jeg er dog overbevidst om at indtagning af en agn er vigtigere end valg af agn. Jeg har været ude for at en agn skulle bryde vandet før fisken ville bide/side fast. Altså ekstrem hurtig indspinding. Jeg har konstateret at andre lystfiskere har lignede erfaringer.
Et er i hvert fald efter min overbevisning sikkert. Du fisker om natten silhuet fiskeri, i det alle ”katte er grå i mørket”. Så en flue eller en anden agn med fylde er godt til natfiskeri.

Prøv gerne kystwobler eller blink til nat fiskeri. De kan være lige så effektive som fluer.

Jeg har kun fanget Ørred på røde fluer i grumset vand eller om vinteren, men jeg har hørt om andre der har andre erfaringer. Jeg har dog aldrig mødt en lystfisker på kysten der i klart og varmt vand har fanget ørred på et juletræ. Men hvorfor ikke, en del af charmen ved lystfiskeri er netop, at du i en given situation kan fange fisk på en agn du ellers aldrig ville fiske med.

Venlig hilsen
John Ø.



Afsender: John Østergaard
Dato: 23-04-2006 05:26:23
Emne: RE: Den gyldne uge
Hej Kok

Velbekomme og tak i lige måde.

Må din fisk smage dig, også næste gang!

Venlig hilsen
John Ø.



Afsender: John Østergaard
Dato: 23-04-2006 05:26:28
Emne: RE: Den gyldne uge
Hej Kok

Velbekomme og tak i lige måde.

Må din fisk smage dig, også næste gang!

Venlig hilsen
John Ø.



Afsender: Søren Lundgaard Olesen
Dato: 23-04-2006 12:38:56
Emne: RE: Den gyldne uge
Hej alle!

På en eller anden besynderlig måde, er det ligesom om at "jultræet", er fluen der virker hvis der ikke rigtigt er andet der virker.
men det er da rigtigt at, - i klart vand fisker mere afdæmpede fluer klart bedre.

En lille historie tilknyttet:
for et par år siden, var en af mine bekendte i orkla i norge på laksefiskeri. Det var midt om sommeren, vandet var lavt og klart, folk fiskede deres små fluer på lette stænger, med lange tynde forfang og lette flydeliner.
Men...
der var en enkelt nordmand der havde regnet den ud.
alle de andre havde ikke fanget en disse, men han skiftede til en synke 2, satte en stor rørflue på, der faktisk bare var et forvokset juletræ.
Han fik en fisk på 9,3 kg!!!

Det viser at der heldigvis ikke er en regel, uden enkelte undtagelser.

Knæk og bræk!
Søren "kokken" Olesen.



Afsender: Peter Paranowski
Dato: 23-04-2006 14:33:43
Emne: RE: Den gyldne uge
Hej John

Min Mail adr. er : Paranowski@hotmail.com

Min erfaring med de skrigende pink fluer er at de fisker kanon´t på dage med god blæst og massere af bølger på vandet. Jeg har dog oplevet at jo mere stille vejret bliver jo mere forsigtige bliver huggene og jeg skal lave spin stop og pludselige hurtige træk når jeg mærker nappene. Det skal lige siges at min erfaring her er baseret på de sidste 4 måneders fiskeri da det først er nu jeg for alvor føler jeg har fået hul på bylden, jeg har nemlig gået 3-4 år på kysten med flue og kun produceret meget ringe resultater, men de sidste 4 mdr. er det blevet til ialt 13 fisk + en del mistede mm. :-) men det har nemlig været hovedsageligt i fjorden og på kysten i meget koldt vejr.
Jeg har til brug på kysten anskaffet et par magnus med blodtud som jeg har hørt meget godt om men ikke prøvet af endnu, har du nogle tips til hvordan og hvornår den skal fiskes?
Til natfiskeri har jeg fundet et par store sorte fluer frem med en livlig gang samt nogle "cigarer" i sort og grå med rødt hoved, er det noget der duer eller skal man hen til sommernatten før det er tid til dem?

Egentlig er det mit mål at finde frem til 5-6 fluer der kan dække alle situationer på kysten og fjorden og som jeg kan finde ud af at fiske med, men indtil videre har jeg altså kun juletræet og en skrigende pink flue jeg ikke ved havde hedder som jeg ved hvor ,hvornår og hvordan skal fiskes.. så gode råd modtages meget gerne ... :-)

Mvh Peter






Afsender: Peter Paranowski
Dato: 23-04-2006 14:35:41
Emne: RE: Den gyldne uge
Turen blev i øvrigt ikke til noget hverken igår eller idag da høj vandstanden og ikke mindst store bølger umuliggjorde vadning på de pladser jeg kender :-( Men jeg prøver igen imorgen da jeg skal møde sent :-)



Afsender: Søren Lundgaard Olesen
Dato: 23-04-2006 16:01:51
Emne: RE: Den gyldne uge
Hej Peter!

Hvis jeg må og får tid de næste dage, kan jeg måske sende et par billeder af de fluer jeg anvender oftest.
- Hvis det har interresse?

Planen var osse at de skulle på fiskemagasinets hjemmeside på givet tidspunkt, så nu var det jo en fin anledning til at, jeg får taget mig sammen...

Mønstrene svinger en del.
De er tilpasset forskellige pladser i mit lokalområde, og desuden, de forskllige forhold der spiller ind, dårligt vejr, godt vejr, varme, kulde.
Grumset vand, klart vand osv...

Jeg skal nok skrive lidt om de forskellige fluer, samt hvornår og under hvilke forhold jeg bruger dem...

Men jeg må jo indrømme at der er et par favoritter imellem. Dem har jeg en tendens til, - altid at vende tilbage til. Men det er vel egentlig osse godt det samme!!!

min mail er kokken@fiskemagasinet.dk

Hilsen Søren "kokken" olesen.



Afsender: John Østergaard
Dato: 23-04-2006 20:48:28
Emne: RE: Den gyldne uge
Hej Peter
Magnus er god. spcielt på fyn har jeg fanget fisk på den flue. jeg fiskede den på bobleflod med et forfang efter, der var så langt som jeg kunne styrre. jeg fiskede på et rev hvor jeg lod fluen synke dybt og spandt den ind med små hurtige ryk og lange pauser imellem. det skal poienteres at pladsen var dyb, så jeg sad aldrig i bunden. fiskene bed oftes efter en pause.
du får mine fluemønstre snarest.
venlig hilsen
John Ø.



Afsender: Peter Paranowski
Dato: 24-04-2006 15:48:36
Emne: RE: Den gyldne uge
Hej Søren det kunne være rigtig fedt :-) alle råd er jo guld værd når man er begynder jo :-)

John>>> Jeg synes også at Magnus har en meget livlig gang i vandet. Det eneste dårlige ved den er at krogabet på nogle af dem jeg ville købe var meget lille og derfor købte jeg den med blodtud i stedet da gabet var større på disse. Har det noget at sige mon ? Jeg ved fra karpefiskeri at kroge med lille gab feks. Kevin Nash Twister kroger meget dårligt er det det samme med fluer?

Turen i dag blev i øvrigt hellere ikke til noget, dagen blev brugt på at efterse bilen efter at katalysatoren i går aftes var ved at smelte pga. manglende gnist på det ene tændrør.. Bwadr.. :-P måske i bliver det til noget i aften...

Mvh Peter P.







Afsender: Søren Lundgaard Olesen
Dato: 25-04-2006 17:33:36
Emne: RE: Den gyldne uge
Hey!

Jeg satser på at få tid en af de kommende aftener...

Jeg sender lidt fluer til hjemmesiden.

Hilsen "kokken"



Afsender: Peter Paranowski
Dato: 01-05-2006 00:13:46
Emne: RE: Den gyldne uge
Hej John

Endnu engang tak for mønstrene jeg har været ude og prøve to af dem... Det ene var en mudler som jeg fiskede nat fiskeri med i onsdags det gav nu ikke det store kun lidt små pilleri for enden af linen der aldrig blev seriøs.. Måske var aftenen for mørk ??? Alle de andre forhold passede ellers lige til at pladsen ved normalt dagslys ville køre godt.. fik dog en enkelt lille undermåler så turen ar da reddet med det var tidligere på dagen på min Dog Nobbler flue i pink...

http://www.fiskemagasinet.dk/site/330/1204

Nå men jeg har også været ude idag og teste magnus med blodtud/ polarmagnus og fik en ny PR. på den så nu har den fået en fast plads i flueboksen :-) Den var godt nok flot og fighede hårdt. jeg nuppede også et par hornfisk med fluen men dette er den til gengæld elendig til jeg kroger langt flere fisk med små tangloppe imitationer ol. Men heldigvis er det jo ikke hornfiskene jeg brænder mest for at fange..

http://www.fiskemagasinet.dk/site/330/1205
http://www.fiskemagasinet.dk/site/330/1206

I den nærmeste fremtid tror jeg at jeg vil prøve fluerne:

Frede
Mysis
Grizzly Woolly bugger
kobberbase
John Ø rejen/børsten

Men indtil videre skal jeg lige have prøvet polar magnus godt af :-)

Nå endnu engeang tak for hjælpen

Mvh Peter Paranowski



Afsender: John Østergaard
Dato: 01-05-2006 09:12:14
Emne: RE: Den gyldne uge
Hej Peter
Glæder mig du har udbytte af min samling. Også bekræftigere det mig endnu engang, det med at de fluer man har fået fidus til fanger mest. Bliv endelig ved med dine "egne fluer" og fyld så på efter behov og erfaring! Bare et godt råd.
Glæder mig til at høre om dine erfaringer.
Ps. tror det er på tide at du starter en ny tråd næste gang du skriver angående ovenstående. så kan flere få glæde af dine erfaringer. Jeg tror ikke mange går tilbage og ser på "gamle".

Venlig hilsen
John Ø.




Afsender: Peter Paranowski
Dato: 01-05-2006 10:58:22
Emne: RE: Den gyldne uge
Ok det gør jeg :-)

Var lige ude igen imorges ved 5:00 tiden (inden dagen starter) med polarmagnus og fik to fisk...

Er den ene i øvrigt ikke en laks ????



http://www.fiskemagasinet.dk/site/330/1210

Mvh Peter



Afsender: Søren Lundgaard Olesen
Dato: 01-05-2006 13:59:58
Emne: RE: Den gyldne uge
Hej Peter!


Den ene er ikke en laks.

Den smalle form er ikke ualmindelig for de mindre fisk.
fisk i denne str. er måske en smule underernærede, de jager typisk på det lidt lavere vand, og der er ikke så mange smådyr på de små rev endnu. Men det er lige startet, vandtemperaturen er over de 9 grader på det lave vand.
Så der er ikke nogen tvivl om at iskeriet i de næste uger bliver udemærket...

Søren "kokken" Olesen.



Afsender: Peter Paranowski
Dato: 01-05-2006 19:05:52
Emne: RE: Den gyldne uge
Okay det var bare fordi at farven var anderledes, pletterne meget tydligere end på de andre fisk jeg har fanget og hovedet mere spidst...
Hvordan kender man egentlig forskel på ørred og laks ???
Ja det bliver spændene med fiskeriet de næste par uger... :-)



Afsender: Stig Brodersen
Dato: 02-05-2006 03:02:03
Emne: RE: Den gyldne uge
http://hff.adr.dk/lystfiskerinfo.html#Hvordan%20ser%20man%20forskel%20på%20laks%20og%20havørred

Hej her er listet de fleste forskelle på laks og ørred!

mvh Stig



Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk