Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:19-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Ryan Jacobsen
Dato: 26-02-2006 18:31:05
Emne: Steelhead/regnbueørred
Hej.

Hvor er det lige forskellen på en regnbueørred og steelhead ligger, jeg har søgt på fangstrapporter mange steder på nettet, samt andre former for oplysninger, men synes de 2 fisk ligner hinanden utroligt meget.
Er der en konkret forskel man skal kigge efter..

Med venlig hilsen
Ryan



Afsender: Jesper Pedersen
Dato: 26-02-2006 21:03:52
Emne: RE: Steelhead/regnbueørred
Hej Ryan!

Som jeg har forstået det så ligger den eneste forskel i, at en steelhead er opdrættet i saltvand og regnbuen er opdrættet i ferskvand.



Afsender: allan pedersen
Dato: 26-02-2006 22:30:11
Emne: RE: Steelhead/regnbueørred
Hej Ryan
det er rigtig som der bliver skrevet med opdrætsørreder,men den oprindelige steelhead kommer fra nordamerika,hvor den lever vildt og trækker så i ferskvand når gydetiden nærmer sig,herhjemme er der vist kun en enkelt bæk på sjælland hvor der er registreret yngel fra regnbuen,ellers er alle de regnbuer du ser og fanger i søer,hav og vandløb fisk der er undsluppet fra diverse hav eller dambrug,rundt omkring i landet,derfor er der heller ingen fredningstid på dem.
venlig hilsen
Allan



Afsender: Peter Paranowski
Dato: 27-02-2006 00:29:06
Emne: RE: Steelhead/regnbueørred
Så vidt jeg har forstået det så er det lidt ligesom vores havørred , bækørred og søørred. Dem der bliver i havet er steelheads og dem der vælger at leve i åer og søer er regnbueørreder...



Afsender: Ryan Jacobsen
Dato: 27-02-2006 06:43:26
Emne: RE: Steelhead/regnbueørred
Okay, mange tak for svarene, men jeg tænker også lidt på hvordan man konkret kan se forskellen, for begge arter er jo med på fiskecuppens p&t kategori, så derfor tænker jeg på hvordan jeg kan vide med sikkerhed at det er en steelhead jeg har fanget, og ikke en regnbueørred.
Jeg kom f.eks lidt i tvivl mht den sidste regnbueørred jeg har tilmeldt cuppen, det er den på 3,1 kilo fra Munkbro. Er det en regulær regnbueørred, eller er det en steelhead, og hvordan kan jeg se forskellen..:-)

Med venlig hilsen
Ryan



Afsender: Henrik Rosendahl Kristiansen
Dato: 27-02-2006 09:04:09
Emne: RE: Steelhead/regnbueørred
En steelhead er en havgående regnbueørred. Jeg vil ikke uddybe de racemæssige forhold, men blot nævne at trækket mod havet kan finde sted som ungfisk eller senere i livet. Det mest undersøgte sted for naturlig reproduktion af regnbueørred i Danmark er vistnok et lille tilløb til Hald Sø. Her trækker ungfisken i søen i stedet for i havet.

En regnbueørred er nem at kende p.g.a. den lyserøde stribe fra gællen til haleroden. Den havgående form er blank som en havørred. Det bedste kendetegn er, at der er markante og mange sorte pletter på halen. Desuden kan der naturligvis være parasitter (havlus).

Når den havgående form bliver kønsmoden og kommer i gydedragt, så ligner både hun- og hanfisk den "stationære" regnbueørred i dambrug. Da kan det være særdeles svært at kende forskel.

Fiskemagasinets biolog, Henrik Rosendahl Kristiansen



Afsender: Mads Hussing
Dato: 27-02-2006 09:42:15
Emne: RE: Steelhead/regnbueørred
Det kan være svært at kende forskel i P&T-vande, og derfor overvejer vi også at droppe arten i Fiskecuppen... Der er bare så få arter i P&T-konkurrencen, så mon der er nogen herinde der har nogle forslag til andre ørred-arter fra P&T-vande vi kunne have med i Fiskecuppen??

Mvh
Mads



Afsender: Ryan Jacobsen
Dato: 28-02-2006 21:20:19
Emne: RE: Steelhead/regnbueørred
Endnu en god grund til at smide alle fedtfinner i samme kategori...:-)
Nej, helt ærligt så ved jeg ikke hvad der ellers kunne være, der er jo et hav af forskellige fiskearter i de danske p&t søer, og mange af dem er jo krydsninger af de 3 mest almindelige, og deres navne varierer åbenbart også en del alt efter hvilken sø man fisker i...:-) selvom de ligner hinanden meget...
Jeg har søgt lidt rundt på nettet og andre steder, og fundet en del fisk der efter søejernes beskrivelser skulle kunne fanges i deres søer, Regnbueørred, steelhead, bækørred, kildeørred, fjeldørred, brøding, rødding, tigerørred, havørred, laks, sølvørred og guldørred
Mange af disse fisk er jo den samme fisk, der blot optræder med forskellige navne...:-)



Afsender: Mads Hussing
Dato: 01-03-2006 09:47:38
Emne: RE: Steelhead/regnbueørred
Der er virkelig mange forskellige og måske alligevel ens arter :-)

Vi prøvede jo at have "laks" med sidste år i P&T-kategorien, men der var ingen tilmeldinger. Til gengæld kunne vi have fået nogle tilmeldinger på kildeørred, og derfor er den så med i år. Jeg ved ikke om der er nogle af dem du nævner vi kan have med, eller om det bliver for kompliceret????

Mvh
Mads



Afsender: Stig Brodersen
Dato: 02-03-2006 03:15:55
Emne: RE: Steelhead/regnbueørred
Hej det er helt sikkert en regnbue, hvis den mangler noget af finnerne. det er det helt sikkert også hvis den er fanget i P+T. en Steelhead er noget af det ypperste man som lystfisker kan få på krogen. det er iøvrigt sjældent at man får dem i stor størelse, derfor mener jeg heller ikke de skal konkurere blandt opdrættede p+t fisk. VH Stig




















Afsender: Stig Brodersen
Dato: 02-03-2006 03:20:35
Emne: RE: Steelhead/regnbueørred
hej igen. Den overspringer på små 2 kg som deltager i havørredkatagorien, er et godt eks. på en havgående regnbueørred som på et tidspunkt er undsluppet sit hjemsted. bemærk det violette skær samt den manglende brystfinne.



Afsender: Christian Romanius Jacobsen
Dato: 02-03-2006 14:34:53
Emne: RE: Steelhead/regnbueørred
det tror jeg næsten stig har ret i!
ville gerne se nærmere på den ørrede, tror det er en steelhead.

mvh C



Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk