Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:27-02-2024
Menu
Kalender
Februar 2024
MaTiOnToFr
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Alf Nissen
Dato: 27-06-2005 11:01:22
Emne: Hvorfor Være Medlem Af En Fiskeklub?
Tja jeg er ikke selv PT. medlem af DSF. Dette skyldes at jeg ikke får noget ud af at være medlem. Bladet er f.eks. komplet uinteressant og fyldt med reklamer, og handler kun om fedtfinner og beretninger fra eksotiske rejsemål. Da jeg mest interesserer mig for medefiskeri efter fredfisk, ål og gedder, giver det ikke meget mening at støtte en forening hvis midler hovedsageligt kun går til at udsætte ørreder, administration og ligge gydegrus ud i vores åer.

osgå lige min holdning til udsætninger:
I stedet burde man kæmpe for at løse de egentlige problemer, og få begrænset udledningen af næringsstoffer i vores vandsystem. F.eks. udleder svineproducenterne her hjemme hvert år næringsstoffer der svare til hele tysklands befolk-ning(80.000.000 menneskers efterladenskaber), det kan lille Danmarks natur overhovedet ikke optage. Så længe man ikke kan genetablere de naturlige levevilkår og forplantningshvilkår for vores fauna, forbliver DK en stor put’and’take sø, og hvor fedt er det?
Afsender: Mads Hussing
Dato: 27-06-2005 12:00:59
Emne: RE: Hvorfor Være Medlem Af En Fiskeklub?
Har lige rykket mit oplæg herhen, så det hele kommer i en gryde!

Der er mange grunde til at være med i en fiskeklub. Det kan have at gøre med adgang til fiskevand i lokalområdet eller længere væk. Det kan også have noget at gøre med rabatter på diverse ting, overnatninger, overfarter etc. Nogle er medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund for at støtte forbundets arbejde, og nogle er for at få del i den lokale fiskeklubs vand.


Hvordan kan det være at vores store interesseorganisation herhjemme Danmarks Sportsfiskerforbund kun kan samle lidt over 30.000 medlemmer? Når vi ifølge en Gallup-undersøgelse formentlig er godt over en halv mio. lystfiskere. Jeg vil gerne gøre en indsats for at få samlet flere lystfiskere i det store forbund, men hvordan gør man det? Hvordan får man alle de "uorganiserede lystfiskere i tale? Du kan tilkendegive her på forsiden om du er medlem af en fiskeklub, og i Fiskemagasinets Forum kan du give dit bud på hvad der skal til for at få flere medlemmer i Danmarks Sportsfiskerforbund.


Bliver der gjort noget galt fra DSFs side i øjeblikket, eller gør mand et godt nok? Måske kan der bare gøres mere? Og hvad skal det i givet fald være? Der er jo ingen tvivl om at jo flere vi er, jo stærkere høres vores stemme alle steder. Det gør sig både gældende i lokale råd, men bestemt også i Folketinget. Vi lystfiskere kunne jo stå sammen da det gjaldt trollingsagen for et par år siden, men siden da er det hele fuset lidt ud efter min mening.Afsender: keis
Dato: 27-06-2005 15:38:35
Emne: RE: Hvorfor Være Medlem Af En Fiskeklub?
Det er jo et velkendt problem, som man ser mange steder. Idrætsforeninger, klubber osv. mangler alle steder frivillige, der ønsker at give et nap med. Det er ikke anderledes for fiskeklubber. Nogle få aktive knokler røven ud af bukserne (jeg er ikke hellig - tilhører bestemt ikke denne kategori), andre giver jævnligt en hjælpende hånd, og flertallet løfter ikke en finger.

Omkring DSF er jeg af den klare holdning, at "selvfølgelig" skal man være medlem. Det gælder uanset hvilken hobby/interesse man måtte have, så er det vigtigt at være organiseret. Det handler om ren og skær indflydelse politisk. Så er det rigtigt, at der har været kritik af forbundet på forskellige områder - noget berettiget, andet noget frygteligt sludder - men jeg kan afsløre en ting: Står man udenfor, får man ingen indflydelse, ønsker man at lave noget om, må man sgu være aktiv, og ikke læne sig tilbage og brokke sig over andres arbejde. Jeg ved godt alle ikke er enige, men det fører tilbage til mit første synspunkt, at man som princip er medlem af relevante interesseorganisationer.

mvh, RasmusAfsender: Alf Nissen
Dato: 27-06-2005 16:23:09
Emne: RE: Hvorfor Være Medlem Af En Fiskeklub?
Det er korrekt at man bør melde sig ind i en forening, hvis man ønsker politisk indflydelse. Men det er heller ikke min hensigt. Derfor kan man jo godt ydre sine holdninger alligevel.

Man melder sig jo ikke ind i en forening der ikke varetager ens interesseområder. Politik er ikke noget der interessere mig specielt meget, og jeg gider derfor ikke bruge tid på at "dreje" foreningerne i bestemte retninger og involvere mig aktivt.

Jeg mener bestemt ikke det er en selvfølge at være medlem af DSF, ligesom jeg heller ikke er medlem af et politisk parti. Man melder sig jo f.eks. ikke ind i SF hvis man har V's holdninger, eller i folkekirken hvis man ikke er religiøs.
Afsender: keis
Dato: 27-06-2005 19:48:08
Emne: RE: Hvorfor Være Medlem Af En Fiskeklub?
Det er klart, at man ikke melder sig ind i en forening, der ikke varetager ens interesser. Men pointen er jo netop, at det er det, DSF gør! At varetage danske lystfiskeres [I]samlede[I] interesser (så kan lokale klubber varetage lokalsager). Man kan selvfølgelig mene, at der gøres for lidt i forhold til fx medefiskeri, men jeg tror nok at i forhold til forurening, adgang til fiskevand osv. kan man takke DSF for meget.

Min pointe er ikke, at alle skal være aktive. Pointen er, at størrelsen i sig selv giver styrke. Havde DSF dobbelt så mange (passive?!) medlemmer eller flere, er der ingen tvivl om, at man ville kunne markere sig bedre politisk.

mvh, Rasmus -der som en selvfølge er medlem af et politisk parti, men bestemt ikke V ;-)Afsender: Kim Holm Boesen
Dato: 19-07-2005 13:10:07
Emne: RE: Hvorfor Være Medlem Af En Fiskeklub?
Käre DSF-folk.
Jeg forstår godt I er trät af "brokkerne" der ikke er organiseret i DSF, isär dem fra Själland, der ikke forstår det vigtige jyske å-fiskeri.
Se det er man også i de politiske partier med faldende medlemstal, så for at göre noget ved det, så bevilliger Folketiget (bestående af de samme partier) flere penge til partiforeningerne - ikke at der kom flere medlemmer ud af det, men så var der mere at reklamerer for de samme partier for.
DSF har klaret det fint på lignende vis - hovedparten af Fisketegnsmidlerne (af dem der ikke går til forskning), går til jyske åer, vedtaget i paragraf 7 udvalget, hvor DSF er den eneste "rene" lystfiskerrepräsentant, selvom 45% indbetales fra Själland, + DSF får 1,5 million af Friluftsrådet hvert år.

Problemet er bl.a., at der faktisk er en hel del lystfiskere der ikke kan se sig rep. af DSF, når DSF stötter DFU holdning til udsätning på Själland, selvom det före til färre fedtfinner til själlandske kystfiskerne, DSF forsög på at overtage alle Statens vande, DSF´s tilskönnelse til overbud på vande ikke adm. af DSF-foreninger, udsagn fra tidligere formand om, at Själlandske pis-render vil DSF da skide på m.m.

Jeg er selv meget aktiv i en stor sammenslutning på Själland, der også kan märke, at der er mange brokkere og for få aktive. Men det hjälper bare ikke at stå og sige: "De er dumme - de skal melde sig ind for at få indflydelse". Vores holdning er istedet at sige, vi er åben for alle, men vi repräsentere ikke alle lystfiskere, fordi de er så forskellige, at det kan vi ikke göre for f.eks. dedicerede kystfiskere - det er en enspänder lystfiskerkultur. Men er du til bådfiskeri i sö og hav, samt å-fiskeri, så har vi adgang til steder man ellers ikke kan komme, hvadenten det er karpe eller laks, torsk ellr stalling du er ude efter.Afsender: Steen Lindkvist Nielsen
Dato: 22-07-2005 03:21:49
Emne: RE: Hvorfor Være Medlem Af En Fiskeklub?
Hej Kim

Først og fremmest tror jeg du misforstår noget. Der er ingen her, der har påstået at det jyske å-fiskeri er vigtigere end andet fiskeri. Det er der heller ingen i DSF, der påstår. Men vi hører tit påstanden fremsat af sjællændere....

Og jeg forstår ikke helt din sammenligning med folketingets bevilling af partistøtte. Mig bekendt tilflyder der ikke hverken min forening eller DSF midler som DSF har indflydelse på bevillingen af. I så fald vil jeg da gerne have at vide, hvor jeg kan aflevere foreningens kontonr. så vi også kan få del i disse...:-)

Og så endnu en misforståelse. Du skriver at hovedparten (underforstået en større andel end antallet af fisketegnsløsere) af fisketegnsmidlerne til udsætninger går til de jyske åer. Det er ikke korrekt. Der bliver i alt brugt 2 mill. kr på bestandsophjælpning af ørred i vandløb, og heraf bliver en mindre del brugt på Fyn og Sjælland. Og der bruges 2,38 mill. kr på laks - udelukkende i Jylland. I alt altså 4,38 mill. kr. Men der bruges altså 5,6 mill. kr på mundingsudsætninger og udsætninger i søer af ørred, og heraf går langt de fleste til udsætninger på Fyn og Sjælland. Og når vi snakker udsætning af andre arter, ål og gedder f.eks. (ialt ca. 5,5 mill. kr) går langt flest af pengene til udsætninger på Sjælland. Så hvis I står for 45 % af indbetalingerne, får I såmænd også nogenlunde den samme andel af de penge, der går til fisk. I hvert fald er der ikke en voldsom skævdeling, som du antyder (tallene stammer fra Handlingsplan for Fiskeplejen 2005).

Men selvfølgelig: en usandhed bliver vel til sandhed, hvis bare den gentages tit nok - og ih, hvor har jeg hørt påstanden om den skæve fordeling af fisketegnsmidlerne tit! Men fakta er altså noget andet. Nøjagtigt den samme debat havde vi for 5 år siden på usenet i dk.fritid.lystfiskeri, og også dengang var påstanden om den skæve fordeling ukorrekt.

Endelig vil jeg ikke undlade at gøre opmærksom på, at fordelingen af fisketegnsmidlerne ikke vedtages af §7-udvalget, som du ellers skriver. Danmarks Fiskeriundersøgelser udarbejder et udkast til ministeren, som indhenter en udtalelse fra §7-udvalget. Om ministeren fastsætter så den endelige fordeling. §7 udvalget vedtager ingenting, det er et rådgivende udvalg.

Du skriver, at DSF's støtte til DFU's holdning til udsætning på Sjælland vil medføre færre fedtfinner på Sjælland. Igen misforstår (eller fordrejer, om du vil) du fakta.

For det første er ændringen fra "rene" saltvandsudsætninger til mundingsudsætninger sket i hele landet. Ikke kun på Sjælland, men også i Århus-bugten, på Fyn osv. Og grunden var, at de var rendyrkede put&take-udsætninger, som intet bidrager til bestandsophjælpningen, da fiskene ikke har et vandløb at vende tilbage til. Og fiskeplejen skal være bestandsophjælpende. Ved mundingsudsætninger er der da en vis chance for, at de vender tilbage til et vandløb for at reproducere sig.

Dernæst har du ganske enkelt intet belæg for, at det skulle medføre færre fisk på Sjælland. Mundingsudsatte fisk overlever ikke dårligere end saltvandsudsatte, nærmere det modsatte, da de får mulighed for at trække ind i vandløbet, hvis de ikke er helt klar til saltvandet, når de udsættes.

Derimod er et andet tiltag med til at skaffe flere fisk, nemlig udfasningen af dambrugs-stammer i de sjællandske udsætninger til fordel for afkom af vildfisk. Vildfiskeafkommet har ganske enkelt en markant højere overlevelse end dambrugsfiskene. Så skulle det endelig ske, at mundingsudsætningerne førte til færre fisk, vil det kompenseres af en bedre overlevelse på de fisk, der udsættes.

Så der er et fuldt sagligt belæg for at indføre en anden udsætningspraksis, i stedet for at fortsætte med at bruge gode fisketegnspenge på dårlige fisk, og ovenikøbet udsætte dem på en måde, der helt sikkert ville forhindre, at de bidrog til ophjælpning af bestanden på længere sigt. Men du vil måske hellere, at vi brugte fisketegnspengene til rent P&T-fiskeri, sådan som vi gjorde før???

Det er i hvert fald ikke DSF's politik, og hvis nogen mener noget andet må de jo skaffe sig et flertal i DSF, for at ændre denne politik. Med det resultat, at DSF's saglighed ryger på gulvet, hvilket ikke vil være befordrende for vores muligheder for indflydelse på det politiske.

Du skriver, at DSF får 1,5 mill. kr fra Friluftsrådet. Det er da korrekt, men det er ikke et beløb, man er sikker på at få, men udelukkende et beløb man tildeles af Friluftsrådet. Hvorimod idrætsorganisationerne får fra tipsmidlerne efter en fast fordelingsnøgle. Og i sammenligning med de beløb, som idrætsorganisationerne har at drive landsforbund for er det ganske enkelt peanuts. Også selvom man dividerede med antallet af medlemmer. Hvis Danmarks Idrætsforbund fisk det samme beløb pr medlem som DSF skulle der være flere medlemmer af DIF end det samlede indbyggertal i Danmark for at opnå den støtte, som DIF får i dag. Og hertil kommer så den "skjulte" støtte i form af gratis idrætsfaciliteter til klubberne.

Og så kunne jeg godt tænke mig at se noget dokumentation for, at DSF skulle have forsøgt at overtage alle statens vande. Det er i hvert fald noget jeg aldrig er blevet præsenteret for i DSF. Derimod har man forsøgt at få Skov- og Naturstyrelsen til at stille flere vande til rådighed for offentligheden og for lokale foreninger, og det er for mig at se noget helt andet.

Hvad angår en tidligere DSF-formands udtalelse om "sjællandske pisrender" er det ikke noget, jeg er bekendt med, og vi skal da vist tilbage i '80-erne for at finde en formand, der kunne have fundet på at sige sådan noget (den daværende formand var i øvrigt fynbo, ikke jyde). Og helt ærligt, det er da useriøst at køre på den slags som et udtryk for DSF's politik - især da så mange år efter. Som sagt har jeg aldrig hørt om denne før, men trollingfiskerne kommer gerne med lignende citater fra den pågældende eks-formand om trollingfiskeriets manglende evne til at fascinere ham...

Sammenfattende må jeg sige, at jeg også synes, at det du kører frem med bygger på fordomme (og den hyppigste årsag til fordomme er mangel på indsigt i de reelle forhold) og at du så prøver at underbygge det med en usandhed som den med den skæve fordeling af fisketegnsmidlerne er jo blot at beklage. Især hvis der ikke er nogen der sætter sig ned, og finder de reelle tal frem så folk kan se, at du jo da i bedste fald har læst tallene som fanden læser biblen.

I øvrigt kan jeg ikke se, hvorfor det er så vigtigt at der er en "korrekt" geografisk fordeling af fisketegnsmidlerne. Det afgørende for anvendelsen af disse må da være, at de bruges til noget, der er fagligt forsvarligt og som bidrager til en bedre natur for os som lystfiskere. Og ikke om pengene er indbetalt i Slagelse eller Ejstrupholm.

Jeg har også tit undret mig over, at her hvor jeg kommer fra er vores vande åbne, så der kan erhverves dagkort. Dermed kan altså også sjællændere komme til at fiske efter de ørreder, som de mener at de i så rigt mål har betalt. Og vi har ganske mange på besøg fra Djævleøen som gerne vil fiske i vores vande - og I er velkomne. Hvorimod jeg på Sjælland har konstateret, at det kun er et meget lille antal foreningsvande, hvor jeg kan købe et dagkort. Og det er da helt uladsiggørligt gennem de to store sammenslutninger, SU og Fiskeringen. Hvordan kommer jeg nu lige til at fiske efter de mange gedder, som er udsat på Sjælland, og som jeg har været med til at betale??? Jo, jeg kan jo betale et års medlemsskab!

Hvem er det lige, der er åbne i deres holdning, og hvem er det, der vil have sit vand for sig selv???


Knæk & Bræk

Steen Lindkvist Nielsen
Afsender: Mads Hussing
Dato: 27-07-2005 22:55:12
Emne: RE: Hvorfor Være Medlem Af En Fiskeklub?
Jeg havde jo håbet på at vi kunne tage en diskussion hvad der skal til for at få lystfiskerne samlet i en stor organisation, istedet for at den som nu måske kun repræsenterer 5% af alle lystfiskere...

Diskussionen er desværre blevet en forlængelse af de mange diskussioner der har været tidligere om øst kontra vest, og det er der efter min bedste overbevisning ikke kommet noget godt ud af endnu. Ret mig gerne hvis jeg tager fejl...!

Jeg kunne godt tænke mig nogle saglige, konstruktive og realistiske løsninger på at få flere mennesker samlet i en organisation, istedet for bare at fortælle hvad DSF ikke er gode nok til, så måske foreslå dem noget så de kan gøre det bedre.

Det her er fra min side ikke et ønske om for og imod DSF, det er hvordan kan vi gøre DSF bedre, og større, så den repræsenterer flere lystfiskere, og får en "højere" stemme i det politiske liv.

Mange hilsner
Mads HussingAfsender: Steensc
Dato: 17-08-2005 14:11:31
Emne: RE: Hvorfor Være Medlem Af En Fiskeklub?
Det kunne jo tænkes at hovedparten af den 1/2 million lystfiskere kun fisker i p&t og ved molen et par gange om året og aldrig har hørt om DSF.Måske skulle DSF reklamere mere for forbundet.Det kunne også tænkes at folk simpelthen ikke gider at være medlem af et lystfiskerforbund eller en lystfiskerforening fordi de ikke ved hvad de skal bruge det til.At der ikke er tilstræklig med folk der vil bruge tid til foreningsarbejde.jamen det kunne jo tænkes at de fleste ikke syntes de har tiden til foreningsarbejde og det skulle jo helst være frivilligt arbejde og ikke tvangsarbejde.Alt ialt syntes jeg at de forskellige foreninger og forbund burde lave noget reklame,så lystfiskerne i Danmark ved hvad fordelene er ved at støtte dem.

Mvh SteenscOpret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk