Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:26-02-2024
Menu
Kalender
Februar 2024
MaTiOnToFr
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Mads Hussing
Dato: 17-06-2005 09:48:39
Emne: Geddefiskeri Med Flåd
Hej alle

Jeg har fået denne mail, som I måske også har kommentarer til:

"Hej Fiskemagasinet.

Jeg har ikke rigtig fanget gedder før, men har tænkt mig at prøve med død skalle.. Hvor dybt skal jeg cirka fiske og er der andre fif mht. at fiske gedder med prop?

På forhånd mange tak..

Hilsen Lars"

Afsender: Mads Hussing
Dato: 17-06-2005 09:49:35
Emne: RE: Geddefiskeri Med Flåd
Her er mit foreløbige svar:

Hej Lars

At fiske med død skalle er noget af det mest effektive overhovedet. Jeg ville fiske forholdsvist tæt på bunden, da det typisk er der gedderne står.

mvh
Mads HussingAfsender: Ryan
Dato: 17-06-2005 15:22:10
Emne: RE: Geddefiskeri Med Flåd
Hej.

Det jeg oftest gør når jeg fisker gedde med flåd, er først og fremmest at "undersøge" bundforholdene på det pågældende sted, og så vælge det bedste sted, fortrinsvis er det på skrænter eller såkaldte passager mellem bundvegetationen, hvor der er lidt eller ingen bundvegetation, og hvor fredfisk kunne tænkes at passere forbi på deres patruljer.. Dette gøres enten ved at rigge dit forfang til med flåd og det hele, og så placere et stort splithagl eller klemmebly lige over den nederste krog. Blyet skal være så tungt at det kan trække flåddet ned. så kaster du bare flåddet ud og justerer din stopknude op eller ned, afhængig af om flåddet ligger fladt på overfladen eller bliver trukket ned, dette gentages indtil du har fundet den dybde hvor flåddet står korrekt op. Når dette er fundet finder du den dybde eller måske rettere højden du vil fiske over bunden. jeg fisker oftest mellem 20 cm. og en halv meter over bunden alt efter hvordan bunden ser ud.
En anden måde er at have en ekstra stang med, som du monterer med en svirvel der kan glide frit op og ned af hovedlinen, i den hægter du et ret stort stykke bly 25 - 40 gr. og for enden af hovedlinen binder du et markørflåd fast. derefter kaster du forfanget ud og trækker forsigtigt ind til du mærker flåddet støder imod svirvlen, så løsner du bremsen en smule, og trækker line af hjulet ( en halv meter ad gangen ) indtil flåddet kommer til syne på overfladen. Så kan du tælle sammen hvor langt der er til bunden, og samtidig kan du mærke om der er meget vegetation på bunden ( så vil blyet sætte sig fast hele tiden, og være svært at trække ind ) eller om det er fri for vegetation ( blyet vil så glide frit over bunden ). Husk at bruge en kraftig line ( 0.30 - 0.40 mm ) til denne metode..

Når du har fundet dybde og har tjek på bundforholdene, placerer du din agnfisk så tæt på vegetation som muligt, da gedder på rov stort set altid står i skjul mellem grene, siv, åkander eller anden vegatation.

Hvis du har mulighed for det, så findes der 2 fiskefilm, hvor de to metoder jeg har skrevet om bliver gennemgået meget detaljeret. den ene er Geddefiskeri ( af Pete Morgan og Ian Heaps ) det er en ældre film fra sidst i 80´erne eller først i 90`erne, hvor den første metode bliver gennemgået, den anden er " En dag med karpe" ( af Matt Hayes og Max Cottis ) der bliver den anden metode gennemgået.
De findes sandsynligvis i andre film også, men ikke nogen jeg kender til..


håber det kan hjælpe.


Med venlig hilsen
RyanAfsender: Geddefiskeren
Dato: 18-06-2005 14:14:49
Emne: RE: Geddefiskeri Med Flåd
Hej med jer

Et andet forslag er at droppe flådet helt, og lade skallen ligge på bunden, evt. med lidt glide bly for at holde bunden. det virker og ganske udemærket. Hvis du er så heldig at have en bidmelder er det helt kanon.
så er det bare ud med skallen og vente.
hilsen jeppe
Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk