Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:26-02-2024
Menu
Kalender
Februar 2024
MaTiOnToFr
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: spirk
Dato: 27-05-2005 16:08:08
Emne: Fladfisk
Efter endnu en mislykket fladfisketur slår det mig, at da jeg var barn, kunne man fange masser af fine skrubber selv fra almindelig strandbred. forår og efterår bedst. Moler og havnebassiner gav også fine fangster.
Jeg vvar for ca 20 år siden så heldig at kunne låne en robåd inde i Sejrøbugten et par somre. Det gav formidable fangster 2 år. 3. år var der mange små isinger og også erhvervsfiskeren klagede. Fiskeriet gik i stå og jeg hørte for nyligt, at det var helt umuligt at fange flade i Sejrøbugten. For 5-10 år siden kunne man stadig fange lidt fra båd og fra land i Rågeleje, men jeg mistede følingen med tingene.
Jeg fanger nu og da en skrubbe i Øresund under torskefiskeri men det er få. Målrettet fiskeri resulterer i for få fisk.

Mit spørgsmål er: er jeg uheldig, eller er fladfiskene gået utroligt meget tilbage i DK. Der har ikke været noget i fiskelitteraturen om det (undtaget en afhandling om at krabber tager for mange små fladfisk). At torsken går tilbage er udkommunikeret ret grundigt, men ingen interesserer sig tilsyneladende for fladfisk.

SpirkAfsender: Ryan
Dato: 28-05-2005 08:57:06
Emne: RE: Fladfisk
Hej Spirk.

Det er min opfattelse at fladfiskeriet har oplevet en kraftig tilbagegang de sidste 10 - 15 år.
Da jeg var barn fangede vi tit rigtig mange fladfisk i Hvide Sande, hvor jeg fiskede meget, men efter en pause fra fiskeriet derude på ca 10 år, er jeg nu begyndt igen, men fanger stort set ingen fladfisk når jeg er ude, og de få der kommer på land, er meget små.
Om det skyldes forurening ( iltsvind ) eller overfiskning fra erhvervslivets side, ved jeg ikke, men problemet med fiskemangel er voksende, det gælder ikke kun for fladfiskene, men også andre havfisk, som sild, makrel, torsk og lign.
Der er dog nogen der gør et stort arbejde for at genetablere bestandende, men da erhvervsfiskere og landbruget gør alt hvad de kan for at forpurre arbejdet går det langsomt..
Jeg så en udsendelse for et par år siden hvor en erhvervsfisker fortalte at hvis de indstillede eller reducerede deres fiskeri ville det tage deres levebrød fra dem, hvorefter programværten spurgte hvad de ville gøre når alle fisk var fanget, derpå svarede fiskeren at så måtte de finde noget andet at leve af... Det er da en holdning der er til at tage og føle på...
Men sådan er det jo når der er penge involveret..

Med venlig hilsen
RyanAfsender: spirk
Dato: 30-05-2005 11:00:13
Emne: RE: Fladfisk
Hej Ryan. jeg er ked af at høre, at den er ligeså gal ved Vestkysten. Erhvervsfiskerne fisker med arme og ben for at kunne betale huslejen, og det bliver de nok ved med, indtil nogen (politikerne) kommer dem til undsætning. Mennesker er konservative og klamrer sig til det, de har istedet for at tage nye udfordringer. Erhvervsfiskerne skulle måske spekulere over, at andre erhvervsgrupper ikke får anden hjælp end understøttelse, når deres job ryger til fx globalisering. De må selv ud og opsøge nye muligheder. Det gælder også dig og mig.

Vores egne "brancheorganisationer" fx sportsfiskerforbundet interesserer sig heller ikke for sagen. Her er det vist kun fedtfinner på laks og havørreder, der tæller ( Da jeg var barn og gik ned til en å i Jylland var der masser af bækørreder og regnbuer i alle åerne, men nu...)

SpirkAfsender: Ryan
Dato: 07-06-2005 16:02:31
Emne: RE: Fladfisk
Hej.

Det indtryk jeg har fået er at den stigende forurening der leder til iltsvind i rigtig mange fjorde og kystområder har en stor del af ansvaret for de manglende fisk, men også erhvervsfiskeriet synes jeg har en del af skylden. Disse kæmpe store trawlere der efterhånden har udviklet sig til flydende fabrikker, skraber alt hvad der er på bunden i deres område, og de fisk der ikke kan bruges bliver smidt ud igen, men skaden er allerede sket da fiskene enten er døde af iltmangel eller blevet mast.
Mit bedste forslag ville være at indstille al erhvervsfiskeri i en periode på , måske 3 år, og lade fiskene få lov til at genetablere bestanden naturligt, men da der er rigtig mange penge involveret i det, bliver det nok svært, hvis ikke umuligt at få det gennemført.
Problemet med forurenngen er jo at hvis man infører strengere miljøkrav, vil mange virksomheder flytte til udlandet efter som det bliver for dyrt her hjemme, og det vil koste mange arbejdspladser, så det er lidt en ond cirkel vi er havnet i.
Samtidig med at al det giftstoffer der blev dumpet i havene i 70érne og 80érne er begyndt at sprede sig, og bliver skyllet tilbage mod land, det bliver heller ikke nemt at få bugt med det, så ærlig talt ved jeg ikke hvad der skal gøres, det virker som en umulig opgave, desværre for os der gerne vil have flere fisk, end det er tilfældet lige nu..

Med venlig hilsen
RyanAfsender: Heine
Dato: 12-06-2005 12:24:05
Emne: RE: Fladfisk
Hej

Jeg fisker personligt tit ved havnsø, med båd, jeg har ingen problemer med at fange fladfisk.
Hvis man eks. fiske fra mollen er der også fladfisk, men jeg fortrækker at fiske fra båd.
Man kan se hvor de har lagt fladfiske garn ud der er der også fladfisk.

Så knæk og bræk

HeineAfsender: Steensc
Dato: 13-06-2005 09:09:22
Emne: RE: Fladfisk
Hej Ryan,Mads og i andre
Der er ingen tvivl om at erhvervsfiskeriet,landbruget og industrien bære en stor del af skylden for foureningen og den dermed følgende tilbagegang af fisk.Jeg har selv været erhvervsfisker en del år og har set hvordan fiskeriet i skagerak og nordsøen gik tilbage år for år.Men den nye politik med salg af fiskekvotaer imellem fiskekutterne gør det bestemt ikke bedre her i Hirtshals har det ført til en tilbagegang i flåden,men de både der så er kommet er blevet endnu større og dermed større gæld og der skal fiskes endnu mere,som der blev nævnt i et indlæg det er en ond cirkel.Kan erhvervsfiskerne ikke kan se at de graver deres egen grav?Jo det tror jeg de kan,men de kan nok ikke se hvad de skal gøre.Personligt mener jeg at det skulle forbydes at der kom større fiskekuttere end op til 100 tons.Fiskeriet i Kattegat,Skagerak og Østersøen skal forbydes i en årrække,som man gjorde med silden,så bestandene kan komme på fode igen.Regeringen og EU må komme med en pose penge eller finde andre alternativer til fiskerne så de kan komme over det med skindet på næsen.I den sidste ende er det en god forretning for både fiskerne og resten af samfundet.
Mvh SteenAfsender: spirk
Dato: 07-07-2005 17:25:31
Emne: RE: Fladfisk
Tak for rigtigt mange svar på mit indlæg. Det er skønt at se, at der er en i Nordjylland, der kan fange masser af flade og torsk, selv fra kysten. Ellers tyder det på at de fleste har samme oplevelse af, at det er gået ned ad bakke. Jeg har forresten også hørt, at der er blevet et godt torskefiskeri fra båd på stenrevene uden for Hirtshals, så måske har den mere restriktive linie over for erhvervet hjulpet.

PS jeg er lidt ked af at i kalder hinanden for blødninger i min "tråd". Jeg har også oplevet at specielt sydlandske (hoste-rømme) "turister" har lidt travlt med at tage undermålere hjem til kødgryderne. Og jeg opfattede slet ikke det indlæg som et angreb på en flot fangst fra molen i Hirtshals.

SpirkAfsender: martinsmoelgaard
Dato: 07-07-2005 21:10:20
Emne: RE: Fladfisk
Forresten Spirk, så er det min erfaring at du får det bedste spættefiskeri når der er helt vind- og strømstille!Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk