Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:28-03-2024
Menu
Kalender
Marts 2024
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Julie
Dato: 04-03-2003 14:25:58
Emne: Når Man Er Begynder...
Jeg har så længe gerne villet i gang med lystfiskeri, men har ingen anelse om, hvor, hvordan og til hvem jeg skal henvende mig. Findes der begynderkurser i klubber? Hvad skal jeg anskaffe mig af udstyr? Hvad med bøger om emnet?
Jeg ved godt, at dette forum er præget af nogle mere erfarne folk, men jeg ville sætte meget stor pris på gode råd.
Taknemmelige hilsner fra Julie



Afsender: lassebo
Dato: 04-03-2003 14:51:24
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Hej julie

Der findes et utal af bøger og film om emnet. Men efter min mening er det bedst, bare selv at drage afsted og prøve. Du kan købe fine begyndersæt til næsten ingen penge i de forskelling fiskegrejsbutikker. Hvis du bor i nærheden af århus, så har jeg et fint sæt bestående af hjul og stang jeg gerne vil forære dig. Og som sagt, hvis du bor i nærheden af århus, så vil jeg da gerne tage dig med på en fisketur. Her kan jeg lære dig lidt om knuder og teknikker.

Hilsen Lasse Aabenhus



Afsender: Julie
Dato: 04-03-2003 15:03:56
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Tak for svarene - og lassebo, tusind tak for de fine tilbud! Det lyder jo perfekt - hvis jeg altså ikke lige boede i København... Hvilket også er et lille problem, eftersom jeg ikke har nogen bil - så er det svært at komme frem og tilbage til åer, kyster o.lign. Men det er supersødt af dig.
Det er nok en rigtig god idé at tage ud med en erfaren lystfisker og så tage en tur på biblioteket forinden.
Tak for hjælpen.

Julie



Afsender: Tranzonic
Dato: 04-03-2003 15:10:22
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Hej Julie

Jeg bor på Amager. Jeg synes at vi skal se på det når vejret bliver lidt varmere, for hvis du er interesseret i det, kunne jeg - ligesom Lasse foreslår - nok godt tage dig med ud.

Martin



Afsender: Julie
Dato: 04-03-2003 15:17:24
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Hej Martin - lad os endelig det! Jeg bor selv på Amager, så det kunne nærmest ikke være nemmere.
Det vil jeg glæde mig til - i mellemtiden kunne det jo så være at jeg skulle oprette en profil herinde.

Mange hilsner fra
Julie



Afsender: martin
Dato: 04-03-2003 15:30:00
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Hej Julie..
Er du fra Kbh kan jeg foreslå, at du evt kontakter HSLF Hvidovre sports og lystfiskerforening, hvis du er interesseret i at fiske med andre kvinder, de har nemlig en afd. i klubben kun for kvinder ,de kalder sig Søstjernerne.
Her er der også rig mulighed for at få adgang til en masse fiskevand, Damhussøen,Vestvolden,Utterslev mose er bare nogle af de vande der tilbydes, så der er masser af muligheder..
Jeg vil ligesom Martin og Lasse ,tilbyde al den hjælp du måtte ønske for at komme godt igang, det er ikke hverdag det modsatte køn viser interesse for lystfiskeri.
Med venlig hilsen.

Martin Nielsen..







Afsender: martin
Dato: 04-03-2003 15:55:05
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Hej Julie..

Du kan begynde at fiske nu, Gedde og Aborre fiskeriet er helt i top nu, men de kan selvfølgelig også fanges resten af året..
Fisk som Skalle, Brasen, Suder, Karpe kan selvfølgelig også fanges nu, men det kræver lidt held, de begynder at blive aktive i takt med temperaturerne stiger.
Der er også mulighed for at tage i Put & Take søerne, her er der udsat Ørreder, som du mod betaling kan fiske efter, dette fiskeri kan foregå hele året i de søer der holdes isfrie..
Som du kan se er der masser af muligheder du kan gå igang med, det er bare at kridte skoene og komme afsted.
Der ligger iøvrigt mange søer på Amager, med et fantastisk Aborre fiskeri, bla søerne ved sjællandsbroen (Amager crossbane)...
Er der mere er du velkommen til at spørge løs, hvis man ikke spørger blir man aldrig klogere...

MVH.
Martin Nielsen



Afsender: Julie
Dato: 04-03-2003 16:20:04
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Jamen, så kan jeg jo nå at anskaffe mig noget udstyr, inden det for alvor går løs!
Det er rart at vide, at der findes mange steder på Amager - jeg troede faktisk nærmest, at jeg skulle enten langt ud på Øresund eller langt uden for byen for at se en fisk.
Er der nogen der har erfaringer med at fiske ved Sjællands Odde på Kattegatsiden?

Julie



Afsender: Dorte Fox Maule
Dato: 04-03-2003 18:11:14
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Hej, Julie.
Velkommen til lystfiskeriets fagre verden. Du kunne næppe have valgt noget bedre, hvis du synes om frisk luft, natur og spænding.
Hvis jeg var dig, ville jeg henvende mig til de klubber, der ligger i nærheden af, hvor du bor. Se i telefonbogen eller gå ind på DSFs hjemmeside og se efter der. Prøv så dem, og se, om de har en dameafdeling. Jeg ved, der er klubber i Københavnsområdet, der kører med rene dameafdelinger, som vi gør i Dalum ved Odense.
De kan så hjælpe dig videre.
Og hvis du tror, du er den eneste på stedet, der er begynder, så kan jeg fortælle dig, hvordan JEG startede: Det var et kursus kun for piger, og den (mandlige) instruktør holdt en stang op og sagde: Dette er en fiskestang!!!
Vi er mange piger, der mødes dels til klubaftener, dels til fisketure, og vi har det skønt.
Bare klø på.
Hilsen
Dorte



Afsender: Øjvind Bejstrup
Dato: 04-03-2003 21:55:24
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Hej Julie

Du har allerede fået en masse god råd kan jeg se, men skulle du være interesseret og det ikke er uoverstigeligt og hvis du er under 18 år, så laver en del klubber, herunder ROLK i Roskilde en Fiskeskole og vores første arrangement er den 12. april, som du kan læse om under kalenderen på dette site. Og ellers er der som sagt god hjælp at hente her på forummet.



Afsender: Julie
Dato: 05-03-2003 08:57:14
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Sikke mange reaktioner, man får herinde - hvor skønt!
Jeg har været inde på "Foreningssiden", og det ser ud til, at der er en masse klubber også her i København, så der vil jeg prøve at henvende mig.
Til gengæld begyndte jeg at lede efter noget begynderudstyr på nettet og gik lidt i stå, fordi der jo netop ikke står "begyndersæt", men et mærke og en masse andet fagligt. Kan nogen fortælle mig, hvad jeg skal starte med - altså, er der et bestemt mærke der er begyndervenligt og ukompliceret?

Mange hilsner
julie



Afsender: Tranzonic
Dato: 05-03-2003 09:47:51
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Hej Julie

Det kommer jo lidt an på, hvad havde du tænkt dig, at du ville starte med at fiske? Ville du starte med at fiske ved havet, åer, søer, p&t? Og så hvor meget du er villig til at ofre på grejet?

Hvis du er sikker på at fiskeriet er en hobby, som du vil dyrke i længere tid, kan det jo godt betale sig at købe noget lidt bedre og dermed dyrere grej.

Men ved du hvad det er du vil fiske osv.?

Mvh Martin Olsen



Afsender: Julie
Dato: 05-03-2003 10:42:09
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Hej Martin

Det ser jo rigtig fornuftigt ud - jeg tror jeg tager en tur til Hunters House i dag eller i morgen og ser på det. Så kan de vel også give mig lidt vejledning derude!
Hvor længe har du selv fisket? Og er det en "svær" sport at gå i gang med?

Bedste hilsner
Julie



Afsender: Dorte Fox Maule
Dato: 05-03-2003 14:45:18
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Hej, Julie.
Prøv grejbutikkerne, og gerne mere end een. Find en, hvor du føler dig hjeme, og hvor de tager dig alvorligt (for det er ikke alle steder). Fortæl dem så, hvad du tænker på, lad dig råde, og køb så det, der passer bedst. Det er måske ikke det dyreste, og du synes måske ikke, det er så smart, når du sammenligner med andres, men tro mig: en dag opdager du, at du er "vokset fra" dit begynderudstyr, og så kan du selv snakke med om det næste.
Det er brandærgerligt at investere mange, mange penge i noget, der er for avanceret - det kan du købe, når du har øvelsen.
Og husk så lige: selv garvede fiskere får bundbid, mister grej, kaster skævt, fanger træer og lignende.
Knæk og bræk.
Dorte Fox Maule



Afsender: Julie
Dato: 05-03-2003 15:06:51
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Hej Dorte - tak! Det er jo rart at vide, når jeg skal til at stå der i bidende kulde og intet fungerer.
Men jeg glæder mig virkelig til at komme i gang.
"Smutter" anbefalede mig tidligere at starte med fluestangen, når jeg nu aldrig havde prøvet det før - er andre enige?
Kan I anbefale at tage med ud på nogle af turbådene?

Mange hilsner
Julie



Afsender: Dorte Fox Maule
Dato: 05-03-2003 18:03:29
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Ved du hvad, Julie:
Det med, at "spørgsmål, der må synes indløsende" - det er lige netop det, der får mange piger til at tøve med at gå igang, for hvis man nu spurgte om noget, som alle ved?
Kære Julie: der findes ikke dumme spørgsmål, kun dummme svar. Og hvis du vidste, hvor glade vi andre blev, når vi endelig havde lært at ramme vandet, når vi kastede.....
Jeg synes, det er klogt at starte med en spinnestang (undskyld, fluefiskere), men jeg synes, der er lidt mere styr på tingene på den måde.
Og Julie - her, hvor jeg bor, har jeg marker på flere sider. Her har jeg øvet mig igen og igen med kastedup og spinnestang, indtil jeg fik lidt hold på det, og jeg har aldrig mødt nogen, der grinede. Tværtimod.
Tro ikke, du er den første, der står som Moses ved Det Røde Hav. Det gør alle uanset køn, når de starter. Bare klø på.
Hilsen
Dorte



Afsender: Tranzonic
Dato: 06-03-2003 12:03:37
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Hej Julie

Jo der er masser af vande, hvor det er gratis at fiske, hvis bare man har det statslige fisketegn. Men fiskeri i flere søer og åer kræver også at man er medlem af en forening og det koster jo også en smule penge.

Du kan evt. kigge på: http://www.sportsfiskeren.dk/info/fiskevand/

Der står lidt om alle de danske fiskevande. Om det er gratis, om det koster, om man skal være medlem af en forening, hvad man kan fange osv.!

Med venlig hilsen

Martin



Afsender: Dorte Fox Maule
Dato: 06-03-2003 13:09:39
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Kære Julie.
Om det er en dyr sport, er du heldigvis selv herre over. Det er dig - og kun dig - der bestemmer, hvad du skal bruge.
Lad være med at investere vildt og voldsomt til at begynde med. Du behøver ikke havgrej for at prøve en tur. Lej ombord. Hvis det viser sig, at du lider af kronisk søsyge, har du ikke sat noget til på den konto.
Alt endegrej kan genbruges, hvis man ellers ikke sætter det til derude. Hvis man LIGE skal ind under den udhængende gren eller trærod - hvis man LIGE skal en cm tættere på den der sten - tja, så mister man måske grejet. Hvis du med agn mener levende agn, så løser problemet jo sig selv, ikke?
A propos hatten: det ender med, du bliver så glad for den, at den i sig selv bliver et trofæ.
På med vanten
Dorte



Afsender: Mads Hussing
Dato: 06-03-2003 13:55:22
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Hej Julie

Jeg ved godt jeg henviser til meget der er her på fiskemagasinet.dk, men der er en temmelig udførlig foreningsliste her på siden, du skal bare kigge under "Foreninger" ude i menusøjlen. Hvis du gerne vil have adgang til noget fiskevand når du melder dig ind i en forening, kan jeg anbefale Fiskeringen. Du finder dem på (sjovt nok!) www.fiskeringen.dk. Der er flere foreninger der kan anbefales, men jeg er medlem af Farum Lystfiskerforening, og der er aktivitetsniveauet meget højt. Der er også mange medlemmer. Deres klubhus ligger ved Farum sø (det var med i en udsendelse om Peter Brixtofte, for han var dernede til deres jubilæum!), og det ligger forholdsvis tæt på Farum Station.

Ellers er der jo Østerbro som også er en god klub, og som måske ligger lidt tættere på dit udgangspunkt.

Lystfiskeri er da en dyr sport, men hvis du tager ud med nogle erfarne i starten, så kan du altså låne dig til det meste, også for lige at se om det overhovedet er dig. Alle der har fisket en del år, har temmelig mange stænger og hjul derhjemme, så der er altid mulighed for at låne sig frem.

Mange hilsner

Mads Hussing




Afsender: Dorte Fox Maule
Dato: 06-03-2003 15:03:42
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Hej igen, Julie.
Jeg kan godt forstå, du gerne vil "have dit eget" .... men det er nu ikke så dumt, det Mads siger.
Prøv at se de mange opfordringer, der allerede er til dig om at prøve grejet hos erfarne fiskere.
Det er forsøget værd.
Her kan du helt uden problemer dels prøve forskellige ting og mærker, dels ganske givet helt gratis få en masse gode råd, måske så mange, at du slet ikke kan finde rede i dem til at begynde med, men det kommer.
Gør dig selv den tjeneste at tænke dig godt om, inden du køber: hvad er det hele værd, hvis du kommer skævt ind på verdens dejligste hobby?
Dyre ting er der nok af - men det tager os andre flere år at nå frem til at kunne vurdere dem efter fortjeneste og lægge de mindre formuer, der af og til er tale om.
Det var bare et velment råd.
Hilsen
Dorte



Afsender: niels anders
Dato: 09-03-2003 09:04:48
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
hej julie.
hslf(hvidovre) har en dameafdeling, det er et godt sted at starte.
der er vi er begge medlem, du er velkommen til at skrive til os på:
dorteniels@tdcadsl.dk så kunne du evt. få en sludder med min kæreste,
du kan også ringe.
mvh.
niels&dorte
virum



Afsender: Dimitri Hardorff
Dato: 02-01-2004 17:35:51
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Nå, Julie!

Nu er jeg spændt på at høre hvad du synes om lystfiskeriet som syssel efter næsten at et år er gået?

Dimitri Hardorff




Afsender: Dimitri Hardorff
Dato: 07-02-2004 21:41:30
Emne: RE: Når Man Er Begynder...
Hey "Søfiskeren"!

Du skal nok ikke vente at få svar på denne tråd.
Da den er et år gammel. Desuden tror jeg ikke at Julie er at findes på dette forum længre.



Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk