Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:20-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Jesper Bech
Dato: 22-01-2003 00:05:38
Emne: Fælles Talsmand For Alle Lystfiskere
Kan det mon lade sig gøre med, en fælles forhandler for flere forskellige forbund, sammenslutninger o.lign?
Vi lystfiskere er bedre tjent med, fælles front mod alle de miljø opgaver o.lign som findes nu, og dem der vil komme i fremtiden. Dette er der nok ikke mange, som er uenig i. Vi har DSF og Danske lystfiskere som de største. 95 % af tingene er disse 2 organisationer sikkert enige om, og det skal udnyttes til fælles fordel. Der kan sagtens laves et fælles udvalg, som varetager de fælles interesser, der trods alt er.
Det er ok, at der er forskel i meninger og holdninger ved hinanden, men derfor kan der sagtens komme noget konstruktivt ud af det. Jeg har på fornemmelsen, at gammelt nag og andre latterlige, ting er en stor årsag til stridighederne. Der er nogle, fremtrædende personer i alle lejre, som kan yde en indsats for at vende skuden. Jeg tænker bla. på dem, som har brugt lystfisker medierne meget, igennem årene. Alle vil jo sikkert hævde, at det er modparten der er noget galt med. Det kan vi imidlertid ikke bruge til noget, som helst - den form for "debat" er der brugt, flere år på. Vi som
deltager her, har også et ansvar for om "tonen" og respekten, befinder sig på et fornuftigt nivau.
Med andre ord - er der ikke snart brug for at nulstille og tage nye briller på? Det er vores fælles troværdighed og tillid, som står på spil.
M.v.h Jesper.




Afsender: Guest
Dato: 22-01-2003 07:39:09
Emne: RE: Fælles Talsmand For Alle Lystfiskere
Hej Jesper

Det lyder som en god idé, men der er ingen der ved hvor store de enkelte forbund/sammenslutninger er. Det kunne være rart at få sat nogle tal på.
Jeg kan godt kontakte DSF, og få deres medlemstal. Men de andre medlemstal kender jeg ikke.
Mads du kunne jo komme med et tal for LDL.
Så er der Fiskeringen, Ferskvandsfiskeriforeningen og eventuelt andre.
Kunne vi i fællesskab ikke finde disse tal i løbet af de næste par dage, da det ville være det rigtige sted at starte en debat som denne udfra. Det er ikke spændende at diskutere noget ingen har konkrete tal på.
hvor mange organiserede lystfiskere er der i DK?

Hilsen Peter Rødsgaard



Afsender: Guest
Dato: 22-01-2003 10:58:49
Emne: RE: Fælles Talsmand For Alle Lystfiskere
Jeg har lige ringet til DSF, og de oplyser at de er lige i underkanten af 30.000 medlemmer.

Hilsen Peter Rødsgaard



Afsender: Allan
Dato: 23-01-2003 00:19:44
Emne: RE: Fælles Talsmand For Alle Lystfiskere
Jeg er enig i at sammenhold gør stærk,meeen denne snak om organisering falder ikke i min smag, og jeg tror heller ikke hovedparten af den fiskende befolkning ønsker,at være en del af en delvis politisk organisation.

Mange medlemmer i diverse fiskeforeninger,er jo egentlig kun et navn i et kartotek,for hvis man kigger efter på klubaftenerne og til generalforsamlingerne,er det jo de samme 20-25% af medlemmerne,der besøger klublokalerne,så hvor mange organiserede lystfiskere der er i landet,kan man ikke bruge til noget,da de egenlig kun er med i foreningen pga.fiskevandet som foreningen har råderet over.

Når nu snakken falder på gammelt nag etc. Tror jeg ikke bare fordi der kommer en ny forening/forbund på benene,at alt er fryd og gammen,der vil altid være rivalisering,blandt udøverne af de forskellige fangstmetoder,så der bliver ikke den idealistiske gennemslagskraft som der efterlyses.

MVH
Allan





Afsender: Jesper Bech
Dato: 23-01-2003 18:53:16
Emne: RE: Fælles Talsmand For Alle Lystfiskere
Hej Allan
Der er slet ikke tale om, at danne et nyt forbund e.lign. Der er tale om at, acceptere hinandens forskelligheder, men i fællesskab etablere et forhandligsudvalg, til at tale de fælles mærkesager, som trods alt findes. Hvem skal ellers kæmpe vores sag Allan? Politikkerne? - Det er selvfølgelig, dem som vedtager lovene, men der skal være nogen til, at råbe dem op og den der råber højt bliver hørt - sådan er det desværre.
Iøvrigt mener jeg, at medlemsskab af en forening, er aldeles frivillig. Jeg kan sørme godt, tage på fisketur sammen, med en kammerat selv om han ikke er, medlem af
DSF.
M.v.h Jesper Bech.



Afsender: Jesper Bech
Dato: 28-01-2003 20:30:23
Emne: RE: Fælles Talsmand For Alle Lystfiskere
Hej Smutter
Det er muligt, at jeg er naiv. Jeg snakker ikke om fritidsfiskerne, dertil er vi sikkert for uenige. Hvem der skulle være talsmand? Hver forbund kunne vælge sin kandidat, og så kunne det gå på tur. Den med uenigheden - de er sikkert ikke så uenige endda.
Du nævner at du er bange for pamperi o.lign - jeg er heller ikke meget for pampere, men det er nu engang nødvendigt, hvis vi skal have indflydelse. Jeg er heller ikke meget for pollitikkere, men vi kan sku ikke undvære dem, så bliver det hele til anarki.
Hvis ingen taler vores sag, ja så er der andre interessegrupper, som får indflydelsen.
Iøvrigt mener jeg ikke, man kan sammenligne med fagforeninger.
M.v.h Jesper



Afsender: Guest
Dato: 03-02-2003 21:05:35
Emne: RE: Fælles Talsmand For Alle Lystfiskere
Hej Jesper

Det kan være LDL er 100% fiktivt.

Hilsen Peter Rødsgaard



Afsender: Allan
Dato: 03-02-2003 23:23:02
Emne: RE: Fælles Talsmand For Alle Lystfiskere
Kan det ikke være ligemeget hvor mange medlemmer de enkelte foreninger har!
Skolelæreren fra jylland oplyste godt nok medlemstallet fra DSF men hvor mange direkte medlemmer der er,figurerer vist ikke nogen steder,for der er mange lokalforeninger hvor medlemmerne er påtvunget et medlemsskab.

Som du har fået fortalt af en forbundsformand fra DSF er der jo ikke nogen af medlemmerne der vil have deres kontingentkroner til at gå til fælles kamp for alle lystfiskere i miljøspørgsmål(fair nok)
Jeg vil da heller ikke være med til,at betale for kampen mod bæverne,hvis jeg var i en fælles Samlede Danske Lyst og Sportsfiskersammenslutning.

Der er da mange ting der kunne arbejdes sammen på mellem de enkelte foreninger,men der er ligeså mange sager hvor der er for stor splittelse.

Jeg ville godt være med på en lytter hvis der blev indkaldt en repræsentant fra hver eneste fiskeforening i landet,det kunne være til stor morskab for den danske befolkning,men ikke til gavn for os lystfiskere,da det ikke vil blive til andet end ævl og kævl.

Din ide er god,men desværre ikke realistisk.

Allan




Afsender: Jesper Bech
Dato: 04-02-2003 07:20:30
Emne: RE: Fælles Talsmand For Alle Lystfiskere
Hej Allan
Det kan da ikke være lige meget, med medlemstal. Uanset om, det kun er 25% af et
bestemt medlemstal, som reelt vil bakke op om en bestemt sag, har det alligevel gennemslagskraft i en forhandlings situation, hvis modparten ved at der er stort medlemstal. Derfor mener jeg også medlemstallet i LDL er vigtigt i denne her sammenhæng. Det kan jo være ligegyldigt, med at få dem med hvis medlemstallet kun er bestyrelsen - så har de jo ikke nogen "opbakning" for deres holdninger.

Med hensyn til om, det skal være bævere eller andre småting! Det er lige præsis dem
indstilling, der gør at lystfiskere er splittede, man bliver ved med at dvæle ved disse
småting. Du tror selv på, at der er nogle mere overordnede/generelle ting, som alle har til fælles. Det er disse ting, man kan samarbejde med. Men ok hvis alle forventer enighed, ned til mindste nyance og detalje, ja så vil det forblive en børnehave - og du har ret, så vil vi blive til mere grin (om muligt) i befolkningen og hos politikkerne og de
andre interesse organisationer.
M.v.h Jesper Bech



Afsender: Allan
Dato: 04-02-2003 23:25:32
Emne: RE: Fælles Talsmand For Alle Lystfiskere
Jeg mener stadig ikke det er relevant,hvor mange mennesker der er i LDL,for selv om der bare er en bestyrelse,er det stadigvæk en forening,med samme rettigheder som alle andre foreninger.

Hvis et uafhængigt organ skulle på benene,skal der jo være en repræsentant med fra alle forskellige former for fiskeri:Erhverv,fritid,å,sø,kyst,hav,trolling,p&t,mede og sæsonfiskere(hornfisk,makrel og sild).
Alle disse former for fiskeri skal efter mi mening have samme rettigheder!
Erhverv og fritid har et stort organ i ryggen.

Å,kyst og trolling har en vis samhørighed,med dertil hørende mange tilhængere.

Mede,sø og karpefiskere har også en del tilslutning.

P&T er der jo også en del der dyrker,hvis man går ud fra alle de søer der er.

Havfiskeriet er jo også populært,at dømme efter alle de skippere der lever af det.

Sæsonfiskerne er dem,der egentlig kun fisker når de ovennævnte fiskearter indfinder sig,ved de danske havne,men dem er der sgu rigtig mange af.

Min konklusion er,at selvom man lod mandatet gå på skift,vil der være alt for modstridende interesser,til det kunne lade sig gøre.

MVH
Allan








Afsender: Allan
Dato: 05-02-2003 22:24:58
Emne: RE: Fælles Talsmand For Alle Lystfiskere
Nej jeg er ikke med i LDL,jeg ved ikke en gang hvad form for fiskeri de praktiserer.
Jeg er medlem af Salvandsfiskeren Vejle og vi er ca.150 medlemmer og ikke en underafdeling af DSF,da vi ikke kan bruge medlemskabet til noget.

Jeg mener ikke jeg gør tingene mere komplicerede,jeg gør bare opmærksom på at der ikke er nogen form for fiskeri der skal nedprioriteres,da der ville blive en ulige mandatfordeling ved en eventuel ny overordnet organisation.

Der skal jo bruges en del penge til sådan et organ,og sæsonfiskerne og p&t fiskerne vil nok ikke spæde i bøtten,det ville jeg heller ikke hvis jeg kun praktiserede disse former for fiskeri,for hvad gavn ville vi have af en sammenslutning når vi fisker i private betalingssøer(det koster jo nok i forvejen.

Hornfiskene,silden og makrellerne skal jo ind i de indre danske farvande,så dem ville jeg også kunne fange,medmindre farvandene blev totalt forurenede,men det tager staten sig af,det betaler vi skat til i rå mængder.

DSF,fritids og erhvervfiskerne har jo i forvejen et organ i ryggen,der varetager deres interesser,så de vil jo nok heller ikke have pungen op i første omgang.

Tilbage er der så sø og havfiskerne,og hvor mange der ville være interesserede tør jeg ikke skyde på,da mange foreninger inden for disse to kategorier,er medlemmer af DSF og da foreningen er med i en helvedes masse udvalg,kan du nok regne ud hvem der dikterer dagsordenen med hensyn til hvilke sager der ligger øverst i bunken.

Men hvis du får nys om en uafhængig forening eller en sammenslutning der
er på vej,så vil jeg da ikke afvise et medlemsskab.

MVH
Allan








Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk