Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-03-2024
Menu
Kalender
Marts 2024
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Ken Hansen
Dato: 01-05-2009 12:07:00
Emne: Tilberedning af karper
Hej,

Står og kunne godt bruge nogle lækre opskrifter på hvordan man bedst tilbereder karper?

Synes ofte de smager af mudder specielt når det er de helt store over 10 kg man fanger..



Afsender: Henrik Berg
Dato: 01-05-2009 12:16:43
Emne: RE: Tilberedning af karper
Haha...





Afsender: Søren Grothe Petersen
Dato: 02-05-2009 08:46:47
Emne: RE: Tilberedning af karper
Der er en opskrift her på siden inder "Fiskeopskrifter."
Velbekomme.



Afsender: Søren Grothe Petersen
Dato: 02-05-2009 11:10:09
Emne: RE: Tilberedning af karper
Ups, webmaster!!
Linkene virker ikke på opskriftsiden!
Men her er opskriften: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=19363



Afsender: kenneth andersen
Dato: 02-05-2009 14:23:24
Emne: RE: Tilberedning af karper
god humor :)



Afsender: Søren Grothe Petersen
Dato: 02-05-2009 14:47:16
Emne: RE: Tilberedning af karper
@ kenneth andersen
Min forargelse kunne da ligge på et meget lille sted, hvis nogen skulle få lyst til at spise en 10 kilos karpe.
Karpefiskere, som vil genudsætte, har vel ikke forret fremfor andre i naturen?
Hvad skulle kvalifisere dem til det?



Afsender: kenneth andersen
Dato: 02-05-2009 16:27:42
Emne: RE: Tilberedning af karper
@ Søren

Har ingen kommentar til dig.....!!



Afsender: Mads Hussing
Dato: 02-05-2009 18:02:47
Emne: RE: Tilberedning af karper
Hvis man endelig skulle tage en karpe (altså en fisk der ikke reproducerer sig selv i alle vande) så tag en mindre en fra et vand hvor der er rigtig mange og hvor de yngler. Det kunne eventuelt være fra Lammefjorden. Men at tage en 10 kgs, fra en sø hvor de ikke yngler, det ville i mine øjne ikke være i orden.



Afsender: kenneth andersen
Dato: 02-05-2009 19:08:47
Emne: RE: Tilberedning af karper
Og mange søer er de faktisk også fredet og SKAL sættes ud igen!!!!



Afsender: Søren Grothe Petersen
Dato: 02-05-2009 22:25:02
Emne: RE: Tilberedning af karper
@Mads
Det pisser mig af, når nogle mennesker nedgør nogle andre. Det oplever jeg fra nogle karpefiskeres side, hvis nogen formaster sig til at ville spise karper, specielt store karper.
Disse karpefiskere påberåber sig forskellige argumenter med det slet skjulte formål, at de selv vil kunne fange flest muligt store fisk. Der er ikke noget galt i at arbejde for sine synspunkter. Men jeg mener, man går over stregen og bliver useriøt, når man nedgør "karpespisere" og farer med løs snak.
Du kommer med et forslag til at administrere karpefiskeri, hvis man vil spise karper. Du anbefaler, at "karpespiserne" f.eks. kører til Lammefjorden. Så vil jeg med lige så god ret anbefale at karpefiskerne holder sig til f.eks. Hove.
Selvfølgelig er det da i orden, at spise en sø's eneste karpe, hvis man har en familie, der godt kan lide karper. Vi andre lystfiskere er da ikke sat i denne verden for at opfylde karpefiskernes behov!



Afsender: Mads Hussing
Dato: 02-05-2009 22:48:23
Emne: RE: Tilberedning af karper
Hej Søren,

Jeg mener at der er meget stor forskel på hvad man kan gøre, og hvad man bør gøre. Man kan sagtens slæbe den ene kulsorte og udlegede havørred hjem, men jeg synes ikke at man bør. Lige så er det med karper, i mange søer må man gerne slå dem ihjel, men jeg synes ikke at man bør.

Karpefiskeriet er grundlagt på private udsætninger, vi får ikke penge proppet op alle steder som eksempelvis havørredfiskere gør. Derfor bliver vi nød til at passe på vores fisk, i forhold til havørredfiskere der bare kan slå ihjel, for der bliver sat nye ud hele tiden. Så vi karpefiskere passer på "vores" fisk, de kommer ikke igen uden at vi selv tager tegnebogen frem og køber nogle nye til søen.



Afsender: kenneth andersen
Dato: 02-05-2009 23:09:17
Emne: RE: Tilberedning af karper
Tror simpelhen ikke på at ham Ken mener dette han har skrevet, det er kun for at få nogle til at fare op og starte en bebat/skænderi! Som du søren jo tydeligvis meget gerne vil også...! Men spørger en mig om hvordan man bedst steger eller hvordan fanden de nu vil æde dem en karpe vil jeg aldrig støtte op om det!
Og dette er ikke for at nedgøre dem som spiser den slags fisk!



Afsender: kenneth andersen
Dato: 02-05-2009 23:11:59
Emne: RE: Tilberedning af karper
Søren!

Hvor syntes du at der bliver nedgjort i denne tråd????????????????????????????????????????



Afsender: Søren Grothe Petersen
Dato: 03-05-2009 02:36:24
Emne: RE: Tilberedning af karper
Hej Mads,

Jeg forarges ikke over, at nogen tager kulsorte og udlegede havørreder med hjem, bare de spiser dem. De har jo opfyldt deres opgave, nemlig at videreføre den kommende generation.
Forskellen på havørreder og karper er i den her forbindelse, at havørreden er en hjemmehørende fisk, der altid har haft sin plads i den natur, vi har her til lands. Derfor er den også tilskudsberettiget, da den helt eller delvist indgår i naturgenopretning. Det kan man overhovedet ikke på nogen måde sige om karper. Så derfor er det ganske rimeligt, at I selv bekoster jeres udsætning. Der er aldrig nogen andre, der har opfordret jer til at sætte karper ud i offentligt tilgængeligt vande, så derfor må det være for egen regning og risiko. Hvilke regler I har i jeres egne vande, må I selvfølgelig selv om.



Afsender: Søren Grothe Petersen
Dato: 03-05-2009 02:37:14
Emne: RE: Tilberedning af karper
@ Kenneth
Hvis Ken ikke mener det, han har skrevet, er det jo en provokation, formodentlig med det formål at skabe en debat. Det er jo også lykkedes. Så hvad end formålet har været, må Ken jo være en glad mand. ;-)
Jeg mener ikke, at nogen har nedgjort nogen i denne tråd, og det mener jeg heller ikke, jeg har skrevet.
Men hvorfor en karpeopskrift er lig "god humor" forstår jeg ikke helt, men det er måske fordi, der bruges gåsefedt i opskriften.



Afsender: Dan Henriksen
Dato: 03-05-2009 10:38:50
Emne: RE: Tilberedning af karper
Lige lidt til denne tråd...
det med at ørreden er en naturlig kommende fisk i dk er jo ganske rigtigt... men men husk lige at karpen ikke er en ny fisk i dk...
den er avlet i gennem mange år på de store herregårde... og derfor har vi en bestand af karper dk...
ja den blev avlet til spisefisk i halvtresserne... men ligefrem at tage trofæfisk med hjem og spise syns jeg måske er lige over kanten...
men giver da en debat ska jeg da lige love for...



Afsender: Mads Hussing
Dato: 03-05-2009 11:00:55
Emne: RE: Tilberedning af karper
Hej Søren,

Der er så temmelig mange andre der bliver forarget hvis nogen tager en sort udleget havørred med hjem. Men det var også bare et eksempel - jeg ville fortælle at der er forskel på hvad man KAN gøre og hvad man BØR gøre. Der er rigtig mange ting man kan gøre, men måske ikke bør gøre. Hvis man tager nogle karper et sted hvor de ikke reproducerer sig selv, og dermed ødelægger noget for andre, så er det noget man kan gøre, men i mine øjne ikke noget man bør gøre.

Hvor mange generationer skal en fisk have været her før den er hjemmehørende? 2 generationer, 5 generationer, 10 generationer eller 40 generationer?

Naturgenopretning? Så skal vi snart have mallerne tilbage?





Afsender: Søren Grothe Petersen
Dato: 03-05-2009 12:41:06
Emne: RE: Tilberedning af karper
Hej Mads,

Jeg ved ikke, hvorfor nogle lystfiskere føler trang til at agere smagsdommere overfor andre, ud over som beskyttelse af deres egne interesser. Hvad man synes, at en selv og andre - kan og bør gøre, - er som oftest et udslag af ens egen interesse i spørgsmålet og ikke en afvejning af argumenter.
Det er ikke nødvendigvis rigtigt at gøre, som alle andre. For at citere Niels Hausgaard: "Er de fleste de bedste eller bare de fleste?
Og helt ærligt, hvor stort er jeres problem med at store karper bliver spist? Jeg vil tillade mig at antage, at store karper næsten udelukkende fanges af karpefiskere som genudsætter, fordi de er de eneste, der har grejet - og kan teknikken - til dette fiskeri.
En hjemmehørende fisk er i mine øjne en fisk, som er naturligt indvandret til landet og ikke noget med, hvor længe den har været her. Lad det også være svar til Dan.
Og ja, vi bør have mallerne tilbage, - på linie med bævere og vildsvin.



Afsender: Dan Henriksen
Dato: 03-05-2009 13:42:08
Emne: RE: Tilberedning af karper
Hej Søren & Mads.

jamn er da delvis enig med jer begge i denne debat...
ja karpen er ikke en naturligt kommende fisk i DK men mener dog at den har sin fulde ret til at være her i danske vande...da den ikk er indført af sportsfiskere... og hvad med de ørredarter som er indført i dk som heller ikke hører hjemme i danmark.. har de mere ret til at være her??
og tagning af trofæfisk.. jamn ville altid genudsætte om det er en +10 gedde ell en 2kg aborre ell en stor ørred i farvet stand på kysten..
men er da ikke den der skal være smagsdommer på andres vegne.. hvad den enkelte gør og finder rigtigt er jo op til dem...
men mener man bør respektere bestandene..
men ja lad os få mallen tilbage samt vildsvin og bæver tilbage i Dk.



Afsender: Jesper hansen
Dato: 03-05-2009 14:13:04
Emne: RE: Tilberedning af karper
Der er jo også et utal af invrandre fisk i danmark.. Men det er altid kun karpen man høre noget dårligt om, jo nogle gange regnbue ørreden fordi den tager bækørredens stand pladser i åerne... Jeg har aldrig hørt nogen sige: Sandarten den udsle invrandre fisk hvad laver den her??? Nej det høre men aldrig...
Men det er altid karperne, de sviner også i vandet.. Ja det gør de men brasen sviner faktisk mere...
Men hvis man nu skal spise en karpe så kan de købes i gråsten mener der er en gang om året de sælger spise karper, de er også unge fisk der er mere fast i kødet.. isteder for at æde en 35-40år gammel 10 kilos fisk...
Mvh jesper hansen



Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk