April 2024 | Ma | Ti | On | To | Fr | Lø | Sø | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | | | | | Forrige | Næste |
|
Afsender: Jan Rasmussen Dato: 28-06-2008 11:24:21 Emne: Varmrøgning Hvorlænge skal man salte fisken inden man ryger den,og hvilken krydderier er at foretrække? Mvh. Jan
| Afsender: Eddie Sørensen Dato: 28-06-2008 19:22:30 Emne: RE: Varmrøgning Du finder alt her http://www.roegeovnens-venner.dk/
| Afsender: Raymond Holm Dato: 30-06-2008 11:50:05 Emne: RE: Varmrøgning Jeg plejer at salte mine ørredefilleter og de ligger natten over. Så skylles de og hænges til tørre 4-6 timer et køligt sted. Husk noget myggenet eller lignenede da fluer meget hurtigt kommer for at lægge æg.
| Afsender: Jan Rasmussen Dato: 30-06-2008 20:23:55 Emne: RE: Varmrøgning Tak for rådende mvh.Jan
| Afsender: Rasmus Pindstrup Jensen Dato: 07-07-2008 19:28:40 Emne: RE: Varmrøgning Hej Jan.
Du behøver ikke nødvendigvis salte en ørred for at varmryge den.
Vi har røget en del uden at salte dem. En rigtigt lækkert resultat kan du få ved at ligge dem i marinade et stykke tid og så i ovnen når de har dryppet lidt af. Det giver noget der minder om en ovnbagt ørred, men med mere smag i kraft af røgen. Det er dog klart bedst at salte og tørre dem hvis du ikke spiser dem mens de er varme. Jo mere du tørrer dem, des mere røgsmag tager de. Jeg har bedst erfaring med at tørsalte dem en time til to. Saltlage kan godt give for meget smag af salt til ørreder.
| Afsender: Søren Lundgaard Olesen Dato: 17-07-2008 21:36:46 Emne: RE: Varmrøgning Der er dog fordele ved at salte fisken lidt først...
salt er, udover det er smagsforstærkende, - med til at stramme kødet lidt op, og fæstne det en anelse...
Søren "kokken" Olesen.
| Afsender: Thomas Nyberg Dato: 18-07-2008 02:00:25 Emne: RE: Varmrøgning jamen jeg plejer at ligge dem i en pose med salt, og så i fryseren, det er en god ideé efter en silde tur hvor mand har for mange sild, de kan sagtens ligge i fryseren 3mdr, du tager dem så op to timner for du vil ryge dem, og har derfor næsten frisk røget sild...
makarl eller ørrede, hvis du har en rygeovn hvor fisken kan ligge, kan du lave pebber markral/ørrede du morder en blandning af pebber/salt/andet krydderig som du lider... dette presser du ind i filiens kød side og ryger dem på skind siden... mumf....
hornfisk.... eller ål... rens skyld og lig i en pose med salt frys i 24 timer eller mer... tag op to timer før rygning og server varme...
mumf,,, nattevagt jeg er sulten,,,,,, vi ses ,,øv,,, kun torskerovn
thomas
| Afsender: Jan Rasmussen Dato: 10-08-2008 13:23:00 Emne: RE: Varmrøgning Tak for alle de gode råd og triks,så er det bare med at komme igang.
Mhv.Jan
|
|